Sainz: Pretjecanje Mercedesa je bilo prilično lako.

Za vrijeme utrke, Carlos Sainz je uspio najbolje iskoristiti svoje meke gume. Utrku je počeo na sedmom mjestu te je vrlo brzo nakon starta projurio ispred Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa. Sam Sainz priznaje kako nije očekivao ovakav razvoj događaja, ali priznaje kako su mu mekane gume uvelike olakšale situaciju.

“Borba s Mercedesima uopće nije bila toliko teška. Samo sam prošao pokraj njih kao što oni prolaze pokraj mene u normalnim okolnostima,” rekao je Sainz.

Kaže kako je ključan faktor bio taj da je uspio održati zagrijane gume u krugu zagrijavanja.

“Usredotočio sam se na krug za zagrijavanje i nastojao zagrijati gume. Mislim kako mi je tih dodatnih nekoliko stupnjeva na mekim gumama i par stupnjeva koje sam uspio dobiti u krugu za zagrijavanje donijelo dobar prvi krug,” objasnio je Sainz.

No, kako je vrijeme odmicalo, tempo Mercedesa je bio sve žešći jer je dvojac Hamilton-Bottas uspio dovoljno zagrijati gume. Sainz na kraju završava šesti što je prilično dobar rezultat s obzirom na veliku degradaciju guma za vrijeme utrke. Smatra kako je pad u performansama guma problem s kojim se McLaren često mora boriti.

“U zadnjih nekoliko utrka se borimo s niskim temperaturama guma. Bolidi nam pate od podupravljanja dok pokušavamo savladati zavoje. Zbog toga nam se prednja lijeva guma oštećuje. Sve češće primjećujemo problem na bolidu i trebamo istražiti zašto. danas, da nije bilo degradacije guma, mogli smo vrlo lako završiti na četvrtom ili petom mjestu,” kaže Sainz.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Na kraju se mrtvi broje….a i mečke su tebe pomele,za cijeli krug

Related Posts