Bottas: Lewis je ove godine bolji od mene u kvalifikacijama i to me iskreno ljuti

Valtteri Bottas ponovno nije u stanju pratiti ritam Lewisa Hamiltona, a priznaje da ga niz neuspjeha frustrira i živcira…

Pobjeda na otvaranju sezone u Austriji. To je bio jedini vikend ove sezone u kojemu je Valtteri Bottas izgledao kao kandidat za naslov prvaka. Sve nakon toga otišlo je na stranu njegovog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona.

U posljednjih šest utrka Britanac je upisao pet pole positiona i pet pobjeda te stvorio golemih 50 bodova prednosti u odnosu na Bottasa. Finac nije u stanju parirati brzinom u kvalifikacijama, niti uspijeva nešto promijeniti tijekom nedjeljnih utrka.

Na Velikoj nagradi Belgije Hamilton je u kvalifikacijama bio čak pola sekunde brži, a Bottas na tu temu kaže: “Naravno, rezultat uvijek ovisi o mnogim detaljima. Izlaznom krugu, dovođenju guma u savršeni radni okvir – prednjih i stražnjih, postavkama bolida i stilu vožnje.”

“Kad dođe taj jedan krug koji se računa, da, Lewis je bio stvarno konstantan i nije činio pogreške u kvalifikacijama. Pogledamo li brojke, uspješniji je ove godine u kvalifikacijama i to me iskreno ljuti. No, trudim se i uživam u izazovu. Ne mogu dočekati sljedeće kvalifikacije tijekom vikenda u Monzi.”

Imao je Valtteri određenih pehova tijekom sezone, poput probušene gume na Silverstoneu, no čini se da i onda kada mu sve ide kako treba, usprkos svojim hrabrim najavama, jednostavno nije u stanju voziti na Hamiltonovoj razini.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Bottas,koliko si ti bolji od mene za vozit,toliko je Lewis od tebe.U Williamsu si pokazao više nego u Mečki.Kopija Barrichella si

mody

bottas ne smije nista i to mu mora bit jasno promijeni momcad

LHx6

Bottas smije sve. Zato je i vodio u prve 4 utrke prošle sezone. To što ne može pobijediti Hama kroz 20 utrka je drugi par rukava.

LHx6

U prvoj utrci u Austriji, koju možda nisi gledao jer ti je ta staza dosadna, je Ham bio 0,4 iza Bottasa i javio da će ga pokušati prestići. Iz boksa su mu rekli da drže pozicije i da se ne utrkuju. Niste tada vikali kako to nije fer. Za razliku od Spa kad su se smjeli utrkivati vama je to dokaz da je Bottasu zabranjeno.

TORPEDO

Ovakvi kao Bottas voze a neki kao Hulkenberg ne mogu nači mjesto…žalosno

Pratiteljcro

Napokon iskren komentar. treba ih inace s povecalom traziti.

LHx6

Baci oko na GP1 i znat ćeš da ti Merc ne odvrće motor.

Inače ovakve izjave su davali redom svi timski kolege MSa..haha, moš mislit 🙂

madgalico

Hehe, da je MS imao vodonose kao LH ne bi imao 2 naslova…

Pedji2

Hahhahh, uskoro pocinjemo sa komentarima o najboljem set-upu za bolide, tako da ako cita GP1 HR nece morati voziti treninge bezveze, sve ce mu biti nacrtano..😁😁 uspeh zagarantiran..

Related Posts