Lewis Hamilton je postigao najbrže vrijeme u kvalifikacijama za VN Velike Britanije ispred svog momčadskog kolege iz MercedesaValtterija Bottasa. Treću poziciju je osvojio Max Verstappen u Red Bullu s velikim zaostatkom za vodećima.

Četvrtu startnu poziciju je osvojio Charles Leclerc vrlo dobrom vožnjom u Ferrariju, a peti je završio ‘domaći dečko’ Lando Norris u McLarenu. Šesti je završio Lance Stroll u Racing Pointu, sedmi Carlos Sainz u drugom McLarenu, a osmi Daniel Ricciardo u Renaultu. Esteban Ocon u drugom Renaultu je završio deveti, a krug desetorice najbržih zatvara Sebastian Vettel u drugom Ferrariju.

Q1 – eliminirani vozači: Magnussen, Giovinazzi, Raikkonen, Grosjean i Latifi

Prije početka prve kvalifikacijske runde smo dobili informaciju kako je mogućnost kiše za ovu sesiju 60% čime bi mogli vidjeti puno uzbuđenja na Silverstoneu. Ipak, početak kvalifikacija je protekao u suhom izdanju te je većina vozača vrlo brzo izašla na stazu. Staza je bila hladnija nego jučer pa su i vremena za usporedbu prilično teška za usporediti.

Prvo mjereno vrijeme je postavio Kimi Raikkonen u Alfi Romeo, a odmah iza njega je bio Antonio Giovinazzi koji je bio malo brži. Nakon što je većina vozača postavila svoja prva brza vremena poredak je bio sljedeći: Bottas, Verstappen, Hamilton, Leclerc i Stroll.

 

Norris i Hulkenberg su imali malih problema na izlasku iz četvrtog zavoja, ali su uspjeli odraditi svoje prve brze krugove. Ugodno iznenađenje na početku kvalifikacija su bila dva AlphaTaurija koji su se nalazili na sedmom i osmom mjestu. U posljednjim pokušajima pred kraj Q1 smo vidjeli sve bolide koji su bili u ‘riziku’ od ispadanja, a to su bili svi od sedmog mjesta na dolje.

U zoni ispadanja su bili Magnussen, Raikkonen, Giovinazzi, Latifi i Grosjean. U posljednjim pokušajima smo vidjeli poboljšanja nekih vozača, ali isti vozači koji su i bili u zoni ispadanja su tamo i ostali. Nicholas Latifi je na kraju i izvrtio svoj Williams u posljednjem brzom krugu te nije poboljšao svoje vrijeme.

Q2 – eliminirani vozači: Gasly, Albon, Hulkenberg, Kvjat i Russell

Između Q1 i Q2 smo dobili informaciju kako je George Russell pod istragom zbog nedovoljnog usporavanja tijekom dvostrukih žutih zastava koje su bile pokazane zbog izlijetanja Nicholasa Latifija. Suci su odlučili kako će se taj incident istražiti nakon kvalifikacija.

Mercedesi su svoje prve brze krugove u Q2 odlučili voziti na medium gumama, kao i dva Red Bulla. Vettel je bio na softu, a Leclerc na mediumu. I dva Racing Pointa su bili na medium gumama, a svi preostali su bili na soft gumama. Lewis Hamilton je u srednjem sektoru napravio sličnu grešku kao i Latifi u Q1 te je nanio puno šljunka na stazu pa je pokazana crvena zastava.

Najbrže vrijeme prije crvene zastave je imao Valtteri Bottas, a prvi pratitelj je bio Max Verstappen sa zaostatkom većim od sekunde za Fincem. Leclerc je uspio biti jako blizu Red Bullu, a ne tako daleko smo imali Ocona, Sainza i Norrisa. Vettel je na softu bio sporiji od svih njih, a u zoni ispadanja smo imali Russella, Hamiltona, Ricciarda, Gaslya i Kvjata.

Nakon što je ponovno pokazana zelena zastava i nastavak kvalifikacija smo odmah vidjeli izlazak Hamiltona na stazu i to na novom setu mediuma.  Na kraju kruga je postavio drugo vrijeme s tri desetinke zaostatka u odnosu na Bottasa. Vettel i Stroll su izašli na novim medium gumama kako bi popravili svoja, ali nisu uspjeli.

Na kraju je jedna od najvećih ‘žrtva’ ispao Alex Albon koji je s minimalnim zaostatkom završio na 13. mjestu, a istu sudbinu je doživio i Nico Hulkenberg. Gasly je završio na 11. mjestu s istim vremenom kao i Stroll, ali je vozač Racing Pointa ušao u Q3 jer je svoje vrijeme postavio prije njega. Njegov momčadski kolega Kvjat je postavio 14. vrijeme, a posljednji u Q2 je bio George Russell.

Q3 – Mercedes ‘pomeo’ konkurenciju

Prvi na stazu u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi je bio Lando Norris u McLarenu. Vrlo brzo iza njega je većina vozača izašla na stazu kako bi odradila prve brze krugove. Prvi mjereni krug je bio onaj Landa Norrisa – 1.26.456. Carlos Sainz je bio dvije desetinke sporiji, ali je Lewis Hamilton napravio još jedno ‘nevrijeme’ te došao na prvu poziciju s prednosti od 1.8 sekundi nad Norrisom.

Bottas je u početku kruga bio brži od Hamiltona, ali je na kraju završio desetinku i pol sporiji od Hamiltona. Verstappen je u Red Bullu bio sporiji 1.1 sekundu od dva Mercedesa. Stroll se ugurao na četvrtu poziciju, ispred dva Ferrarija – Leclerca i Vettela. Dva McLarena su bili na sedmom i osmom mjestu, a Renault je bio na začelju.

U drugim pokušajima smo vidjeli pokušaje vozača da poboljšaju svoja vremena, a neki su u tome i uspjeli. Stroll nije previše poboljšao, a Ricciardo je bio peti u jednom trenutku. Norris ih je sve bio prestigao, ali onda je Leclerc napravio vrlo dobro vrijeme i došao do treće pozicije. Ipak, na kraju je Verstappen postavio treće vrijeme. Vettel nije uspio poboljšati svoje vrijeme te će krenuti iz petog reda –  s desete startne pozicije.

103
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
21 Komentara na temu
82 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
28 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
TORPEDO

Čitam rasprave o vozačima…tko je najbolji…
Statistički će zauvijek ostati Juan Manuel Fangio…
Ima 5 naslova svjetskog prvaka sa 4 različite ekipe…
51 start…24 pobjede…prvo startno mjesto 29…podiji 31…najbrži krugovi 23
Nitko mu nije ni blizu,,,niti će ikad biti.

avatar
Član
Pratiteljcro

U mojoj knjizi bolid kojeg je vozio Fangio nema veze sa formulom 1.Taj bolid je nekada bio vrh i smatrao se velikim dostignucem i bio je to ali danas je to smijesan balvan na gumicama bez gripa. Taj bolid nije imao ni D od downforcea u usporedbi s modernom formulom ne samo danas vec u zadnjih 30 godina. Danas je prosjecna brzina po zavojima troduplo veca tako da….

avatar
Član
west 44

Eno Novak na Areni,izgorila mu babura još nije čuo da postoji krema za sunčanje , a ovaj Vetma ima glavu ko globus¨¨!!!¨

avatar
Član
papaya

Ajmo reći da nema mercedesa na stazi,da ne postoji !!sto je sa ferrarijem koji ima veliki problem i sa red bullom…meni se cini da je to puno veći problem…koji pobogu red bull…mislim da je ferrari prvo ime f1natjecanja….pa mclaren..pa onda ostatak…stari moj triba se neke druge stvari zapitati…s tim da ferrari ima jako dobar budžet

avatar
Član
Crnac

Na jednom drugom portalu sam pročitao jednu rečenicu koja me se toliko dojmila da ju moram podjeliti sa vama, tiče se ovih vaših nekulturnih prepucavanja na portalu. Možda se netko i prepozna.
“U debati ćete ponekad pobijediti ako je protivnik pametan, a nećete nikad ako nije.”

avatar
Član
papaya

Eeeeeee….top…

avatar
Član
Desmosedici

Odlična!

avatar
Član
madgalico

Cestitke Hamu i Mercedesu! ..ali te cestitke postale su predosadne. 😉 Sad kad vidimo i Ferrari nije tolika kanta kad ju vozi Leclerc, a ne Vettel…Ferrari opet bira krivog vozaca Sainza, a ne Norrisa…Norris je i u prvoj svojoj sezoni sa McL bio bolji od Sainza u Q ali suzdrzaniji u utrci…sad se ove godine valjda opustio i dere Sainza…
Mislim da je Vettel pedala iz F1 za 2021-…

avatar
Član
F E R R A R I

Trebal su uzeti Ricciarda, iskusan i brz vozac

avatar
Guest
LHx6

I mene da su pitali rekao bi Ricciardo. On mi je od kad se pojavio ok i smatram ga full brzim i dobrim vozačem. S obzirom da je Ferrari uzeo Sainza govori mi da možda i nisam u pravu što se Ricciarda tiče.

Meni je teško povjerovati da ja znam bolje izabrati nego Ferrari za razliku od nekih na portalu koji besramno tvrde da znaju bolje 😉

avatar
Član

Baš si mislim, kako bi ovo bio zanimljiv sport…da nema Mercedesa 😀

avatar
Član
Mike-ferrari

Mike-ferrari cestitke Hamiltonu i Mercedesu na svemu sto su uzeli. Red bull i pored najusranijeg motora ikad u f1 brzi od ferrarija za koji navijam vec 16 god. mogu samo reci da nikad dosad nisam jedva cekao da zavrsi sezona tak da et olaksanje poslije ove blamaze . nezelim da umanjim vaznost drugih momcadi al ipak kad se moja ne bori ni zajedan od naslova(nebitno oce ga uzeti) stvarno mi je bezveze bar da su imali formu red bulla pa da zaprijete tu i tamo al ovo je strasno kako su se srozali rekao bi 2X gora sezona od one… Read more »

avatar
Član
mody

2009 je biladobrasezona najgore su 2002 2004 2011 2013 2014 2015 2’016 2017 2018 2019 sve se zna unaprijed

avatar
Član
Deyo

Mody,
2009. je rezultat da su Ecclestone i Mosley bili u sukobu sa Ferrarijem i MClarenom, i onda su ih htjeli kazniti, ako se sjecas double difusora, koji je bio glavni adut Brawna, tako da su maltene sva pravila usaglasili da specifikacijama Brawna, i dok su se ostale momcadi opasuljile bilo je kasno. Mada, sigurno nije bilo prljavo kao ovo sada. Button je stvarno dobar vozac, i ako se sjecas U MCLarenu manje ili vise bio je izjednacen u svim sezonama sa ALi LHG-jem.

avatar
Član
west 44

Max Mosley nikada nije bio u sukobu sa Ferrarijem,nego naprotiv Mosley je bio glavni vjetar u leđa Ferrariju i njihovim interesima i glavni odgovorni za onoliku visoku kaznu Mclarena u aferi spygate .

avatar
Član
Mike-ferrari

klepesina e moj hamilton prelazis iz rakete u kariolu do sad si i mogao bit sampion a od sad u mercedesu ces bit samo jedan obican vozac pilot vise nisi koji ce da kruzi stazom sa zaostatkom iznad jedne minute za vodecim brzo ces ti to shvatit sta si vozio do sad samo vise kasno ce da bude plakaces dogodine kad budes gledao pereza kako postaje sampion neka tako ti i treba kad si manit jebale te pare ko malo ih imas nemate ih kad ni potrosit pi smucio mi se dan sad 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Pazite Klepsine kad je Ham potpisao… Read more »

avatar
Član
Deyo

Ne vrijedi, Mike.
Ne vrijedi objasnjavati razliku izmedju pravog sampiona i sampiona od statistike, sto Ali LHG definitivno jeste.

avatar
Guest
LHx6

Samo pišeš kako Ham nije pravi šampion.

Tko jest po tvom mišljenju?

avatar
Član
Deyo

Ti i tvoji sektasi mi kazete kako se ponavljam, ali jedini razlog sta vama neke stvari nisu jasne ili ih ne zelite vidjeti, a nisu birtijske price vec izvori samih ljudi iz F1 i novinara. F1 je motosport, gdje ponekada imamo lose vozace u dobrim bolidima, a i dobre vozace u losim, pa se tada pokazu svoje umijeca i izvuku iz loseg bolida nekoliko stotinki, i pokazu koliko su dobri. Naravno, prirodno je da dobar vozac tezi uci u najkompetitvniji bolid, jer im je cilj doci do titule. 10, 11 ili 12 momcadi razvijaju bolide, zajedno sa svojim dobavljacima pogonskim… Read more »

avatar
Član
papaya

pa mislim da nitko nije bio savršenstvo bez mane…ham je u mclarenu tada izletio prije boksa u šljunak i tamo ostao i izgubio titulu..npr…mislim japan da je to!ferrari je prije 3 godine imao sve da dobije mercedes…nisu se snašli,vettel je mislim izgubio pod pritiskom…ham je izgubio od NR…svi su dobivali i gubili..bitna je konstanta i znanje….veliki MSCH je gubio od rubensa pa je ovaj morao kočiti i tako dalje…svašta nam pruža F1…a svakako loše gubitnike…

avatar
Član
Mike-ferrari

Ja sam u gornja 2 komentara kopirao izjave svoje i od tada navijaca mclarena koji su jasno rekli svoje misljenje o mercu i hamiltonu onda
To su sada zadrti navijaci merca i hamiltona i dezurni provokatori ovog foruma
Pa samo da ljudima budu jasniji njihovi kompleksi i frustracije da ih ne vrijedjaju i razumiju da to nisu osobe od stava ili kvalitete neke
Sve pise na netu i sto se pisalo 2012, 2013 ,2014…
Interesantno je citati kako su onda pisali o Sebu itd

avatar
Član
west 44

Što se više bliži pad rekorda u broju pobjeda M.S.navijači crvenog šporeta postaju sve nervozniji i tanjih živaca!!!

avatar
Član
mody

dajmolim te nisam navijač ferrarija ajde nolim te recimi kakvo je to prvenstvo gdje 1 momcad haraci godinama zoiva dosada. i zato ce mijenjat pravila da nije dosao v6 mercedes nikad ne bi ovako haračio,šta je tu zanimljivo, ekipa godinama prvak,, nekoc siu se prvenstva odlucivala uzadnjoj utrci,,, pa neka pobjeduje kad nema konkurenciju, lako je tako

avatar
Član
Deyo

A ti i Lh6 postajete sve gluplji!!!
Jedno je rekorde postici u pravim trkama, a drugo u ovakvom cirkusu.
Tvoj idol nikada nece biti ono sto je Schumachear, nikada!!!
I za znanje, mada znam da su sektasi plitkoumni, nisam navijac MS i nikada nisam bio.

avatar
Član
mika.KA

da,MS je dobivao utrke u borbama do zadnjeg zavoja a ne da ima vodonosu u momcadi koja ce mu poklanjati pobjede,nije imao bolid da DRUGOG ide prestici za cijeli krug (znaci cijeli grid)!!
stvarno je to bilo zanimljivo za gledat!!!

avatar
Guest
LHx6

On je u Benettonu pod palicom Flavia imao bolid koji mu je omogućavao da prestigne timske kolege za cijeli krug – redovito.

avatar
Član
MS791

Ti znaš kaj je bilo u benetonu daj molim znaš o F1 koliko i ja o kriketu

avatar
Član
MS791

Uf puna usta su ti tog famoznog propustanja u Austriji 2002 kao da je to bilo ključno za naslov. I da si iole pametan u svojoj glavurdi znao bi da je to odluka todta a ne Schumachera.

avatar
Guest
LHx6

Znači MS je pravi šampion?

Čovjek koje sve kolege nisu smjele dobiti. Taj tip? Kad je imao najmoćniji bolid samo je on smio do pobjede.

avatar
Član
MS791

Koji kolege? Rubens?? Samo u dvije dominantne godine je bio viceprvak, da je tako dobar bio bi u vrhu i 2000,2003 kad se ovaj borio do zadnjeg kruga u Japanu sa hakinenom i raikkonenom. 2001 također nije bio drugi u poretku. Massa 2006 u jednoj zajedničkoj sezoni gdje se borio sa alonsom gdje je tu Massa imao znanja za borbu za vrh. Irvine je i imao potporu Schumachera 1999 nakon što se vratio zbog loma noge pomogao mu da uzme naslov ali nije uspio jer nije Irvine materijal za naslov kao što nisu ni Rubens ni Massa.

avatar
Član
west 44

Vidiš kako se svatko češe tamo gdje ga svrbi pa tako i ti na spomen Schumachera!!!

avatar
Član
MS791

Ja samo radim odsad ono što vi odavno radite, neću imati postivanja prema hamiltonu nimalo kad ima takve kvazinavijace koji ne poštuju druge vozače ni navijače drugih ekipa

avatar
Član
Dejan

Cestitke Mercedesu,ove godine brisu pod sa svima.Hamilton danas besprijekorno odvezen krug za pole. Dominantniji su nego ikad i ova sezona ce ocito bit u znaku lova na osobne rekorde. Jasno je da je Mercedes vise nego dominantan nad ostalima ali i Ferrari je imao svoju seriju sa Michaelom,Red Bull sa Sebastianom a tko zna sto buducnost nosi. Ono sto je meni fascinantno na ovom fportaku(citajuci komentare)je tolika netrpeljivost između pojedinih navijaca Mercedesa i Ferraria koja je na granici dobrog ukusa… Meni osobno je ovaj sport zanimljiv kako sa vozackog aspekta tako i sa tehnickog,toliko se toga događa,toliko sitnica,malih majstorija ponekad… Read more »

avatar
Član
klepesina

imas plus

avatar
Član
mody

dejane sves tu pravu ali kad netko harači godinama,,,onda dolaze novas pravila,,, meni je zao sta su se pravila promijenila nakon 2009 od 2005 do 2009 so imali zanimljive utrke irazličite vozace kao prvake i 2010 je bila dobra sezona

avatar
Guest
LHx6

2010. je bila dobra samo zahvaljujući velikoj količini grešaka Vettela kao i 2012.

Da je primjerice Alonso ili Hamilton bio u RBu 2010. i 2012. bila bi dosadna sezona.

avatar
Član
Pedji2

Upravo tako!!! Dominacije su sastavni deo F1(ne I najlepsi deo).. 22ge se mozda nesto I promeni, idealno bi bilo da 5 ekipa napravi podjednako brz bolid, to bi bila prava poslastica, Merc, Fer, RB, McL, Reno, ili neko drugi… nije vazno ko ce biti prvi, samo da se zivi za svaki zamenjenu gumu za svaki stoti deo sekunde… bilo bi dobro za sport a i za nas pogotovo.. Komentare na portalu ne treba ni spominjati, dobar deo kao da gleda F1 samo da bi mogli provocirati ovde, a neki smisleni komentar sa nekim zapazanjem, koje bi mozda bilo interesantno procitati,… Read more »

avatar
Član
mody

pedji da vettel harači navijači merca bi šizili ili da harači sada moj mclaren meni bi to bilo drago 3 godine više od toga postaje dosada, mijenjaju se pravila, ja bi osobno vratio nadoljevanje goriva i tvrde gume,,, v8 motore ,,,, bolidi se uopće ne kvare,kad si vidio kvar na mercessu ili nekom bolidu tesko, nekoc su vozači imali najvise 7 pobjeda ibili ui prvaci jer su 7 puta imali ili sudar n startu ili kvar na bolidu, alonso je biou pravu sve šta je rekao, jedinmo max sutra moze nesto napraviti,,

avatar
Član
Pedji2

Da, istina.. sa zadovoljstvom pratim oporavak McL I nadam se da ce ubrzo stici I koja pobeda, bilo bi pravo osvezenje.. na zalost bili su zrtva politickih igara I to ih je skoro zakopalo zauvek… Mislim da treba biti srtpljiv, Liberty je relativno nedavno preuzeo F1 I postoji mnogo stvari koje se ne mogu preko noci promeniti. Nadam se da nece otici u krivom smeru I da cemo gledati trke sedeci na pola stolice i da opet pozelim otic na neku utrku..

avatar
Član
west 44

Sutra soli na rep!!!

avatar
Član
Gezamadjar

Its only warp scottie.

avatar
Član
mody

sutra procesija bojim se

avatar
Član
Pratiteljcro

nado sam se potajno da ves mozda i moze razdvojiti mecke ali ne, ne i na ovoj stazi…jbga

avatar
Član
teo_S

Mody, da si navijac Benza svaka utrka bi ti bila duga kao godina u iscekivanju i brizi hoce li se sto pokvariti na bolidima. Meni su kvarovi najveca briga jos od vremena AS i AP u McLarenu.

avatar
Član
mody

dasam navijac mercedesa vise bi mi dosadilo da pretjecu sve za 2 kriga nemaju konkurenciju space shutlle navijam za mclaren a ovakve dominacije nismo gledali ni 2004 kad je šumaher bjezao za 20 skundi

avatar
Član
Mike-ferrari

I jos ljudi likuju pa ovo je sprdnja 1+ sekunda u kvalama naci nitko ne zna napraviti bolid
Visa razina dah jaka razina
Pa podvig najveci ovih kvala su verstapen i leclerc i ferrari sta je podesio na okljastrenom bolidu da pobijedi ostale
A Fortuna da se ne prica cim je pala temp za 14 stupnjeva moze se

avatar
Član
papaya

kako ide ej…..uživajte ….neće ni on vječno…..

avatar
Član
klepesina

Nece naravno samo sto cemo da uzivamo dok smo zivi jer do tada niko vise nece skinit ovo a posle kad nas ne bude nije nas ni briga kako ce bit.Zasluzeno

avatar
Član
papaya

Ljudi mi opalili minuse,jos sam ih tia utješiti da Ham neće vječno…čuda ti…pa nemoze vjecno biti mlad

avatar
Član
Deyo

papaya, sektasi ovog protala su cudo 😀

avatar
Član
robif

Opet prohujalo s Mečkom….. Lupa bubanj,zveči zvečka,bulji marva radoznala,šta je možda igra MEČKA? banda svira tralalala…..by riblja čorba

avatar
Član
Worf

vettel…… sto su mu ucinili s bolidom……ovo je preveliki zaostatak…..za charlesom

avatar
Član
klepesina

Nastelovali jer ipak nesmije bit brzi od mladoga Leca ipak ogroman mafia lobi stoji iza njega

avatar
Član
F1 fan

Albon bi uskoro mogao dobiti nogicu u prkno

avatar
Član
White Lion

Ovo sto radi Hamilton je zaista brutalno i ajmo napokon priznati sami sebi i drugima da smo dio stvaranja povijesti i sudionici vremena najboljeg F1 vozaca ikada. Mercedes je cijeli sport podigao na jednu visu razinu nedostiznu za sve ostale ekipe. McLaren opet odlican i mali Norris opet dobiva Sainza i to za 2 desetinke sto je jako puno, ali sutra opet ocekujem konzervativno vođenje utrke sa McLarenovog pitt walla i skupljanje bodova bez ulaska i preveliki rizik sto me pomalo i smeta jer zaista mislim da je ovaj bolid dobar za napad na to 3. mjesto na postolju ako… Read more »

avatar
Član
Desmosedici

Rekao sam već bezbroj puta..okolnosti će od Lewisa stvoriti najuspješnijeg F1 vozača..dok se nekad ne pojavi neki još uspješniji vozač..može ući u skupinu najvećih vozača u povijesti F1 ali nikako nije najveći..najveći je posebna kategorija koja se ne može odredit samo pomoću uspjeha koji se ostvari kad voziš deset godina dominantan bolid.

avatar
Član
Berislav

Njegov talent čini razliku u odnosu na ostale vozače i okolnosti tijekom njegovih 13 godina u F1 u kojima su i ostali vozači na gridu tih godina s njim vozili.

avatar
Član
klepesina

Brojke ce da te demantuju ono sto se cita i broji jesu ono sto stoji iza njega a to su titule i rekordi kad moze Real bit najuspjesniji onda moze i hoce i Lewis

avatar
Član
Desmosedici

Opet ne razlikuješ kategorije: Najuspješniji i Najveći.

avatar
Član
klepesina

1 pitanje kad imas sve rekorde u koju to kategoriju pripada 2 pitanje u koju kategoriju trenutno pripada M Schumeher ….

avatar
Član
Desmosedici

Rekao sam da LH i MS mogu ući u skupinu najvećih vozača..Tko je najveći vozač svih vremena?..Mislim da je to je sve subjektivna kategorija. Dugo se vremena smatralo da je to Jim Clark..pa zatim u novije vrijeme da je to Ayrton Senna..rekao sam, to je sve subjektivna kategorija, ali ipak je provedena neka anketa i ocjenivanje između kompetentnih ljudi vezanih za F1..insajdera..znači, ljudi koji najbolje poznaju tu materiju..ali naravno, ništa nije konačno, pa ni to..protokom vremena opet će se to preispitivati i ocjenivati.

avatar
Guest
LHx6

Razumiju svi. Zadnjih 20g najuspješniji je bilo jednako najveći jer je to bio MS. Sad kad gledamo kako to postaje Hamilton onda ove kategorije lagano razdvajate.

Nikad najuspješnini i najveći nije bilo isto osim za navijače MSa. Hamilton je vrlo vjerojatno najveći, a ta kategorija je teško dokaziva. Uskoro će postari i najuspješniji.

Kod najvećih MS nije ni u top 10.

avatar
Član
Desmosedici

Potpuno krivo. Pogledaj ankete kojke su provedene na F1 insajderima..i nemoj se tada pjenit kako je to nepravda.

avatar
Član
Deyo

Ali LHG je sampion statistike i nicega vise. Jeste dobar, i da je bilo postenije i ravnopravnije, osvojio bi par titula i to je to. Ali , najbolji, sigurno nije, niti ce biti.

avatar
Član
FanAlonso333

Hahahaha najbolji vozač ikada…. Nikada… Daj mi samo reci koliko je naslova Hamilton imao prije Mercedesa, koliko pobjeda i polepositiona

avatar
Guest
LHx6

Bio je kao rookie u jednakom bolidu bolji od superplaćenog favoriziranog vozača u tvom nicku.

avatar
Član
klepesina

Kojeg je oprao ko prljav ves u rolie sezoni

avatar
Član
Deyo

Genije, bio je povlastcen od prvog dana. Dennis je sve cinio za njega. Alonsa su napravili servisnim vozacem, koji udje u bolid da podjesi, poboljsa i namesti setup, a onda svi podaci u njegov. Nijedan vozac nikada to nije imao, nijedan!!!!

avatar
Član
Gezamadjar

I onda Ti se odjednom pojavi slika u glavi kako dvostruki svjetski prvak koči u boxu rookie balavca i ne miče se jer ga “balavac” rastura.”Pa ne može to tako!Koliki je moj deo?”OVOLIKI.kaže Aksentije(pogledaj maratonce)

avatar
Član
Berislav

Dovoljno!

avatar
Član
Worf

21 win i 26 polea prije mercedesa…..znaci od 2007 do 2012
daj ti alonsovu statistiku

avatar
Član
Mike-ferrari

A koliko sezona Hamilton nije vozio konkurentan bolid da ne pricamo o dominatnom
Nemam nis protiv covjeka al ovo vase onanisanje je blago receno glupavo

avatar
Član
MS791

21win i 26 polea….. I danas ima više polea nego pobjeda, što to govori?? Da nije u stvari ništa posebno jer mu treba superbrzi bolid da bi drzao dominaciju. Ako imaš više pol pozicija od pobjeda nisi baš neki poseban vozač kad nisi sposoban pobijediti sa polea.

avatar
Član
Worf

i senna ima vise polea nego pobjeda. i to dosta. sad je i on nesposoban?

avatar
Član
Worf

a znas i sam kakav je format kvala bio tamo 2000ih….nije usporedivo s danas. tada se kalkuliralo s gorivom gumama……..da je bilo ko danas, da svak odvozi najbrze sto bolid moze, msc bi imao imao sigurno 90 ili 100 polea. mozda i vise.

avatar
Član
MS791

Da ništa nije isto naravno zato su i usporedbe glupe općenito u svim sportovima jer nisu isti uvjeti nekad i sad.

avatar
Član
Mike-ferrari

Bit ce najveci kada dodje u pravu momcad da ga nauci lijepom ponasanju bez PR sranja i smicalica
Ustvari nece jer sa ovim bolidom bi i ja uzeo bar 3 naslova

avatar
Član
Mike-ferrari

Pa prilicno sam 200% siguran da se ni tebe ne pita
A moje misljenje je realno ja cu mu uvijek cestitati na onakvom poleu iz austrije ali sigurno necu na ovakvim setnjama

avatar
Član
PavleF1

Budimo realni u tom stvaranju povijesti, Hamilton jedino što mora je pobijediti Bottasa, ostalo dolazi samo od sebe..

avatar
Guest
LHx6

I Rosberga prije njega i Buttona prije njega i Alonsa prioje njega. Heiki nije za hvaliti se. Dok je Alonsu dovoljan javni bilježnik koji mu ovjeri ugovor u kojem piše da ga se ne smije pobijediti kao i MS.

avatar
Član
PavleF1

kada su on i Fernando vozili zajedno, imao je cijelu momčad na svojoj strani i zamisli bili su bodovno izjednačeni… A ove titule i svi rekordi ne znam koliko mogu biti neko mjerilo ako realno nisi niti imao konkurenciju.. Drugi vozači niti nemaju mogućnost ravnopravno se boriti, a nije da nema dobrih i talentiranih vozača.

avatar
Član
MS791

Kad pojedinci navijači hamiltona počnu poštivati druge vozače i ekipe općenito u f1 tad možemo pričati o nekom čestitanju ili nekom veličanju i stvaranju povijesti hamiltona. Ali reci ti meni koliko bi Lewis imao naslova da je ostao u mclarenu npr.?? A u Mercedes došao neznam alonso.

avatar
Guest
LHx6

Haham prejaka logika. A koliko bi MS imao pobjeda da je ostao u Jordanu?

avatar
Član
MS791

Ček ti stvarno uspoređujes Jordan i mclaren???????

avatar
Član
Deyo

Jaca sigurno od tvoje, kralju plitkoumnih!!! Po obicaju nista ne shvacas.
Schumachear je izgradio Ferrari, a tvoj idol uskocio u prljavu igru, koja je imala cilj uciniti Mercedes dominantnim.

avatar
Član
dadoMKCG

Brutalno hamerisanje. Nema smisla nastavljati sezonu

avatar
Član
mika.KA

a da da..i te kako treba nastaviti sezonu.

avatar
Član
klepesina

Well done Lewis world is waiting u to become No1 all of time…Very very soon just 6 race go Lewis

avatar
Član
mika.KA

zasluzeno

avatar
Član
dadoMKCG

Sad će tebi Desmo lijepo objasniti da si u krivu

avatar
Član
mika.KA

u to sam siguran..ima fra desmo asa u rukavu 😉

avatar
Član
dadoMKCG

na respiratoru je

avatar
Član
robif

👍👍🤣🤣

avatar
Član
Desmosedici

Neću odustati, pa neka me opet obriše..Znači, oni se mogu meni rugati, a ja ne smijem odgovoriti?..Vi ste karikature, veće u stvarnom životu, nego što izgledate tako sakriveni iza tih nick slika..Ajde obriši!?

avatar
Član
MS791

Desmo ne brini kad im miljenik ode u penziju i Mercedes ode iz sporta kad mu otkinu mogućnost dominacije bit će ko makovo zrno mali ili ih uopće nebude. Ovi takozvani kvazinavijaci

avatar
Član
Mike-ferrari

Ne bude ih
Al bar je interesantno sprdati se dok su ovdje i gledati kako se muce da nadju argumente da obrisu obraz svom idolu i stave ga ispoliranoga na prijestolje
Meni su vrh simpaticni i bas uzivam u citanju njihovih komentara te pecanju na izjave hamilton je glupson
Jos cekam da se javi i ono britiš emporijum to je vrh debilane

avatar
Član
Mike-ferrari

Taj sigurno trpa funte u dzepove dok pakira pice u hladnjaci za pirgave engleze ili nesto slicno sto njih sramota raditi

avatar
Član
Desmosedici

Ne javlja se British Empire. Poslovođa ga poslao u Peckham da mete umjesto na Silverstone..a Brzoga iz Peckhama da mete na Silverstone..ah ti Englezi..što ti je ta protekcija..Hahahaha!

avatar
Član
klepesina

da ali ce bit No1 i to je ono sto ce da vas prati citav zivot i da vas smeta i nece vise biti price i usporedbe ostalih vozaca timova itd itd sa m Schumaherom vec samo sa Lewisom H

avatar
Član
MS791

Sinek može ovaj imati 15 naslova za mene a i veliku većinu ljudi u svijetu će najveći bit schumacher i senna. Ferrari će opet bit prvak oni su tu uvijek oduvijek, a Mercedes je tu ponekad kad im prdne malo. Schumacher ima dva naslova u bennetonu di nije imao dominantan bolid štoviše nije ni bio najbolji tad na gridu. Sa Ferrarijem nije svih pet sezona dominantno osvojio naslov, 2000 i 2003 u zadnjoj utrci. A Lewis? Uspio nekako u jako dobrom mclarenu tada dobit massu, pazi massu, i sad evo od 2014 ima najbolji bolid svake sezone, ajde rosberg mu… Read more »

avatar
Član
Deyo

Nijedan, ali bukvalno nijedan strucanjak i istinski poznavalac F1, nece usporedjivati Ali LHG tupsona, jer je svima njima veoma jasno kako je dosao do tih pobjeda. Uvijek ce praviti usporedbe sa Fangiom, Clarkom, Prostom, Sennom, Schumachearom.

avatar
Član
Deyo

Najzanimljivije, Desmosedici, oni su intelektualne karikature. Ne moras ni znati na sta lice. Dovoljno je samo citati, a pogotovu kako poimaju stvari, pogotovu LH6. Prosto, ne znas da li da places da postoji takak IQ ili da se smijes. 😀

avatar
Član
Desmosedici

Pa to sam i mislio..možda fizički pristojno izgledaju, ali su moralne i intelektualne karikature.