Perez prokomentirao svoje loše kvalifikacije: Na mokrom nismo mogli pronaći ritam

Nakon kvalifikacija koje nisu prošle baš najbolje, Perez je objasnio kako nije uspio dovesti gume u optimalnu radnu temperaturu na vrijeme. Meksikanac je bio vidno razočaran nakon što je vrlo dobra forma njegovog Racing Pointa na treningu dala naslutiti još bolji nastup u kvalifikacijama. No, u subotu popodne je sve pošlo krivo te se morao boriti za jedno od mjesta na začelju. Na kraju će startati 17.

Nakon kvalifikacija, rekao je kako je imao dovoljno brzine da uđe u drugu kvalifikacijsku rundu. Ipak, kasna crvena zastava je prekinula Q1 te je Perez ostao bez prilike.

“Vrlo sam razočaran. Trebao je to biti odličan vikend jer smo pokazali veliku brzinu na suhom. No, na mokrom nismo mogli pronaći optimalan ritam.

“Mučio sam se s dovođenjem guma u pravu temperaturu. Za to su mi trebala 2 do 3 kruga, ali sam onda naišao na crvenu zastavu. Sada ne možemo ništa drugo nego nadati se dobroj utrci,” kazao je Perez.

Najavljujući utrku, Perez smatra kako će mu biti puno teže nego prošlog vikenda s obzirom na to da starta praktički sa začelja.

“Bit će teško pretjecati, ali raspolažemo dobrim bolidom te ćemo dati sve od sebe. Bili smo u sličnoj situaciji i prije te i sada možemo napraviti dobar rezultat,” objasnio je Perez.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
klepesina
12.07.2020. 12:09

pravi vozaci voze i po kisi i po suvom to je ono sto odvaja sampione od tamo nekih prolaznika

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x