Perez: Jedan od najtužnijih dana u karijeri

Nakon što je testiranje u četvrtak potvrdilo da je Sergio Perez pozitivan na COVID-19, vozač Racing Pointa je poručio kako mu je to jedan od najtužnijih dana u karijeri.

Između utrka na Hungaroringu i Silverstoneu, Sergio Perez posjetio je rodni Meksiko, a pritom se zarazio koronavirusom. Razlog njegovog odlaska u domovinu bio je posjet majci, koja je bila u bolnici nakon nesreće. Meksikanac sada žali zbog nastale situacije, no ovoga vikenda neće voziti na Silverstoneu, već će ga zamijeniti Nico Hülkenberg.

“Ekstremno sam tužan, definitivno jedan od najtužnijih dana u mojoj karijeri. Najviše zbog rada koji smo uložili kako bismo bili 100 posto spremni za ovaj vikend. Znao sam da imam odličan bolid, a momčad je napravila fantastičan posao.”

“Doista sam tužan što se ovo dogodilo, ali to pokazuje koliko smo svi ranjivi kad je ovaj virus u pitanju. Pratio sam sve upute FIA-e i moje momčadi. Nakon Mađarske putovao sam privatnim avionom u Meksiko kako bih vidio majku na dva dana jer je imala tešku nesreću. Čim je napustila bolnicu, mogao sam je vidjeti.”

“Onda sam se vratio u Europu i pokazalo se da sam zaražen virusom, a ne znam gdje sam se zarazio. Nemam nikakve simptome. Želim zahvaliti svim kolegama vozačima na podršci, kao i momčadi, službenim osobama i navijačima” poručio je Perez.

Situaciju je prokomentirao i šef momčadi, Otmar Szafnauer, istaknuvši da Meksikanac ni na koji način nije prekršio pravila ponašanja.

“Ne mislim da je Checo napravio nešto pogrešno kad je posjetio obitelj, pridržavao se svih uputa. Mislim da nema nikakve razlike između toga i Ferrarijevog odlaska u Italiju, na primjer.”

“Ne postoje nikakve klauzule u ugovoru prema kojima bi on morao tražiti dopuštenje za odlazak svojoj obitelji. Obitelj mu je u Meksiku i nije nikakvo iznenađenje da je otišao u Meksiko, kao što je to uvijek radio otkad vozi za nas. Razgovarali smo o tome kako će letjeti tamo i natrag. Radilo se o privatnom letu, ne komercijalnom, tako da tu ne postoji problem.”

“Dobro je, pratit ćemo ga iz dana u dan, ima liječnika i u karanteni je. Moramo se pobrinuti da se riješi virusa, kako bi se mogao vratiti utrkivanju”, poručuje Szafnauer.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

checo ozdravi steta ove godine vozi odlicno ne smije voziti 14 dana ,,,

Related Posts