Binotto objasnio zašto se Ferrari odrekao Vettela kao prvog izbora

Šef Ferrarija Mattia Binotto otkrio je da je Sebastian Vettel doista bio prvi izbor momčadi za 2021. godinu, ali i objasnio da je promjena okolnosti uzrokovana koronavirusom dovela do odluke o novom vozaču.

Vettel je u četvrtak izjavio kako je bio iznenađen kada mu je Binotto telefonskim putem javio da mu ugovor neće biti produžen, iako je raniji dogovor bio drugačiji. Za Vettelova nasljednika odabran je Carlos Sainz iz McLarena, a Binotto je ponovio kako je Vettel tijekom zime zaista bio prvi izbor momčadi, no promjena pravila zbog novonastale krize izazvala je promjenu plana u Ferrariju.

„Mogu potvrditi da smo tijekom zime i privatno i javno govorili kako će on sigurno biti naš prvi izbor. Normalno je da nas tijekom zime mnogi vozači kontaktiraju i raspituju se postoji li mogućnost da dođu voziti za Ferrari, što se i dogodilo. To nije promijenilo naše stajalište, tako da je Seb bio naš prvi izbor.“

„Što se dogodilo od tada? Mislim da je situacija oko pandemije promijenila cijeli svijet, ne samo naš sport. Ograničenje proračuna se poprilično postrožilo, a promjene pravila odgođene su za 2022. godinu. što je nam je bilo vrlo važno.”

“Rad na bolidima je djelomično ili u potpunosti zamrznut pa recimo da se cijela situacija promijenila. Na žalost po Seba, zbog odgode početka sezone nije bilo mogućnosti da se vrati na stazu i pokaže koliko je motiviran da nastavi voziti za Ferrari“, rekao je Binotto.

„U Ferrariju smo za to vrijeme morali preispitati svoj položaj. Odluka koju smo donijeli u potpunosti je naša, mi smo odgovorni za nju, a zatim smo ga kontaktirali. Čuo sam da je bio iznenađen, naravno da jest, to je normalno i razumljivo. Iako je prihvatio našu odluku, rekao bih da ju još uvijek nije potpuno prihvatio, što je također normalno i očito“, objasnio je Talijan.

Bez obzira na očitu napetost u taboru Ferrarija zbog prekida suradnje, Binotto je rado pohvalio Nijemca zbog doprinosa kojeg je dao momčadi tijekom godina.

„Mislim da je ovih pet godina bilo odlično razdoblje, šest uključujući i ovu sezonu. On je veliki prvak i sjajna osoba. Mislim da su svi u Ferrariju, naši navijači i djelatnici, zaista uživali u vremenu provedenom s njime. To je nešto što potpuno poštujemo. Osobno ga vrlo poštujem, kao profesionalca i osobu, i smatram da naša odluka to nipošto ne može promijeniti“, zaključio je Binotto.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pratiteljcro

Rekao je isto sto i Vetel samo sto je to umotao te razvlaci, komplicira i serucka bezveze nebi li sto kasnije presao na poantu, onako PRovski. Bas je maher.

Pratiteljcro

Jedino je boulier veci maher od ovoga.

Related Posts