Brawn: Druga utrka u Bahreinu mogla bi se voziti na gotovo ovalnoj stazi

Sportski direktor Formule 1 Ross Brawn nagovijestio je kako bi Bahrein mogao ugostiti dvije utrke na potpuno različitim konfiguracijama staze. Jedna od utrka podrazumijevala bi gotovo ovalnu stazu koja ne bi uključivala prepoznatljiv središnji dio staze.

Formula 1 istražuje mogućnost održavanja utrka u Bahreinu 29. studenog i 6. prosinca, nakon čega bi Abu Dhabi 13. prosinca ugostio završnu utrku sezone. Bahrain posjeduje licencu za održavanje utrka Formule 1 na različitim konfiguracijama staze, a 2010. godine je VN Bahraina održana na neznatno duljoj stazi od uobičajene. Brawn je dao naslutiti kako postoji mogućnost korištenja tzv. „vanjske staze“ koja se sastoji uglavnom od brzih zavoja. Tako bi dobro poznata konfiguracija staze u Sakhiru značajno izmijenila svoj izgled između zavoja broj 4 i 13. U razgovoru za službeni portal Formule 1, Ross Brawn je izjavio:

„Jedna od najljepših atrakcija staze u Bahreinu jest mnoštvo konfiguracija. Tako bismo u Bahreinu mogli održati dvije utrke na različitim stazama. Postoji verzija gotovo ovalne staze koja bi bila vrlo uzbudljiva, a svaka konfiguracija ima dozvolu FIA-e najviše razine, tako da je ta opcija također u igri. Korištenje dviju konfiguracija iziskuje dosta posla za radnike na stazi, kao što je postavljanje uređaja za mjerenje vremena na različitim mjestima na stazi. To je nešto što ćemo morati uzeti u obzir.“

Čelnici Formule 1 rade na tome da osiguraju što veći broj utrka u ovogodišnjem kalendaru, a posljednja potvrđena utrka za sada je VN Italije 6. rujna. Na ruku im ne ide ni najnovije otkazivanje utrka u Azerbajdžanu, Singapuru i Japanu. Dodatne utrke u Europi tako ostaju najvjerojatnije rješenje za popunjavanje kalendara.

„Postoji dovoljan broj dobrih europskih staza koje bi mogle ugostiti dodatnu utrku ili dvije, kako bismo osigurali dovoljno dugu sezonu. Takvu odluku još nećemo objaviti, budući da su razgovori o tome još u tijeku. Ono što želimo izbjeći jest izmjena najavljenog rasporeda. Utrke također moramo najaviti dovoljno rano kako bi se sve moglo isplanirati na vrijeme. Nadamo se da ćemo u drugom dijelu sezone imati utrke s gledateljima, tako da nam je potrebno vrijeme za prodaju ulaznica i promociju“, rekao je Ross Brawn.

Odgođena VN Kanade još uvijek nije u potpunosti otkazana, a spominje se kao moguća zamjena za VN Singapura u rujnu. Utrka na čije smo održavanje navikli u kasno proljeće, svoje prvo izdanje 1978. godine dočekala je početkom listopada, dok su se sljedeća tri izdanja održala u posljednjem tjednu rujna.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

odlicno e ovo je bolja konfiguracija staze nego orginalna, imat cemo brzine velike,,,, kanadu bi volio vidjet bez nje ne mogu,, steta sta su otpale suzuka i paul ricard , sumnjam dace s viziti ubrazilu imeksuku tamoje pandemija,,, soči ce imat 2 utrke bahrein 2 utrke abudabi je zadnji,,, kina je upitna vietnam otpao,, zato staje samo da ubaci 3 utrke imola portugal i hockhenium.. nurgbugring sumnjam

Desmosedici

..Mugello je izgledan.

mody

ne b volio tamo tamo se nije vozila f1 nikada staza je bazicna ,,nije za f1,,,imola je 99 posto izgledna i portugal, volio bi njemacku, nurbugring sumnjam nazalost,,

Desmosedici

Mugello je atraktivna staza zanimljive konfiguracije..odlična staza za Moto GP..ima puno zavoja koji su nalik na velike šikane..dosta visinske razlike između gornjeg i donjeg dijela staze i karakteristični dugački startno ciljni pravac.

Related Posts