Ricciardo: Dovoljno sam dobar da budem prvak

Daniel Ricciardo je rekao da njegova budućnost u Renaultu ovisi o mogućnostima momčadi da se približe samom vrhu poretka.

Australski vozač čvrsto vjeruje da može biti svjetski prvak, a s obzirom na to da mu na kraju godine ističe ugovor s Renaultom, tvrdi da mu je titula prvaka najvažniji faktor pri donošenju odluke vezane uz njegovu budućnost.

Ricciardo se prošle godine pridružio francuskom konstruktoru u nadi da će njegov dolazak u momčad imati sličnu putanju kao što su imali Lewis Hamilton i Mercedes 2013. Međutim, sezona za Renault nije prošla najbolje – nisu osvojili niti jedan podij i nisu ostvarili zacrtana očekivanja. Podsjetimo, postoje potencijalna slobodna mjesta u Ferrariju i Mercedesu ako ne obnove ugovore sa Sebastianom Vettelom i Valtterijem Bottasom, što ubacuje Ricciarda u potencijalne glasine s tim momčadima.

“Moj cilj je oduvijek bio postati svjetskim prvakom. Jesam li bio uzbuđen što sam u F1? Apsolutno. Volim li F1? Naravno, ali želim biti prvak,” kaže Ricciardo.

“Kada bi se u ovome trenutku sve završilo bio bih razočaran jer nikada nisam postao prvak. Veliki dio mene vjeruje da sam dovoljno dobar da to postignem.”

“To je moj konačni cilj. Kada prestanem vjerovati u to otići ću iz sporta.”

Renault se nadao boljoj godini u 2020., ali pandemija koronavirusa je odgodila početak sezone koja je trebala biti od presudne važnosti za Ricciarda i njegovu budućnost s Renaultom.

“Frustrirajuće je što u ovom sportu morate biti u pravom bolidu u pravo vrijeme, ali toga smo svi svjesni kada počinjemo. To je zapravo uzbudljiv dio sporta.”

“Izazov je naći se u nekoj momčadi i onda se nositi s promjenama pravila i svime što budućnost nosi. Ponekad se zapitate radite li ispravnu stvar.”

“Većinu vremena je osjećaj kao da igrate šah. Volio bih da svi imamo iste uvjete pa da možemo vidjeti tko je uistinu najbolji. Tako ovaj sport ne funkcionira, ali vjerujem da najbolji uvijek nađu način do vrha,” završio je.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
djdragan

Ove godine bi verovatno imao auto za potencijalnu titulu da nije napustio RB.
Jedini zajeb u takvom scenariju je sto u istom autu nema nikakvu sansu protiv Maksa pod uslovom da Maks nije u nekom krs rezimu gde pravi razne gluposti.

LHx6

Ha, teško mu je bil protiv Maxa istina. Novac koji je dobio od Renaulta je prevagnuo jer je bio dosta veći nego u RBu.

djdragan

Tacno tako, novac je previse imao ulogu i sada je tu je sta je. Da je u RB imao bi stroj za napad na titulu a ovako propadanje polagano, godine stizu. Satriji vozaci sa titulama ce uvek lako naci mesto a stariji i bez ikakvog bitnijeg uspeha tesko. Malo je vozaca koji su se nasli na pravom mestu u pravo vreme. A stizu mladi i brzi, Maks, Lekler, Rasel mi izgleda kao buduci top vozac a tu su i Lando i Albon, zaista dosta brzih a mladih vozaca, perspektiva za Rikoja i nije neka.

Related Posts