Lundgaard: Odlazak Ricciarda mogao bi biti moja prilika

Christian Lundgaard iz prikrajka čeka priliku za ulazak u Formulu 1 ako Daniel Ricciardo odluči napustiti Renault na kraju sezone. U Renaultu su u nekoliko navrata izrazili želju da u Formulu 1 uvedu jednog mladog vozača iz svoje vozačke akademije, a čini se kako pritom vodeću startnu poziciju drži 18-godišnji Danac.

S obzirom na činjenicu da je Esteban Ocon potpisao ugovor do kraja 2021. godine, Lundgaard svoju priliku mora potražiti u suprotnom dijelu Renaultove garaže, budući da Ricciardov početni dvogodišnji ugovor istječe krajem ove godine. U razgovoru za danske novine, Lundgaard je izjavio:

„To nije u mojim rukama, a možda ni u Renaultovim. Mislim da čekaju Ricciardovu odluku. Njegov odlazak iz momčadi mogla bi biti moja prilika.“

Prije no što je cijeli sport stavljen na čekanje, Lundgaard se pripremao za svoju prvu punu sezonu u Formuli 2 kao član francuske momčadi ART. Odgoda je utjecala na njegovu sigurnost u to je li potpuno spreman za ulazak u Formulu 1, pa je dodao:

„Teško mi je odgovoriti hoću li biti spreman za Formulu 1 sljedeće godine. Dosad sam odvozio samo jednu utrku u Formuli 2, a nitko ne zna kada će započeti ovogodišnja sezona. Renault očekuje da budem spreman ako se ukaže prilika. Srećom, brzo učim i dobro se prilagođavam novom okruženju.“

Lundgaard se u međuvremenu natječe u Virtual Grand Prix seriji Formule 1, a uz njega će virtualnu utrku u Interlagosu voziti i svjetski prvak u reliju iz 2003. godine Petter Solberg. Lundgaardov sunarodnjak Kevin Magnussen ne vidi smisao virtualnog utrkivanja, no Christian smatra da je to stvar godina.

„Naravno da to nije poput vožnje na pravoj stazi, no mislim da je to problem generacijskog jaza. Vozači mojih godina odrasli su uz simulacijske utrke i u njima se osjećamo prirodno. Zapravo mislim da se može puno naučiti i o vožnji na stazi, ali možda još i više o postavkama bolida. Mislim da svakom vožnjom postajete pametniji“, zaključio je mladi Danac.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
LHx6

Transfer Ricciarda u Renault je meni najčudniji zadnjih godina. Ponajviše radi velikog iznosa plaće koju je Renault platio. Mislim, oni su loši trenutno i čak da uzmu vozača koji je 2s po krugu brži od ostalih ne bi konkurirali za pobjede. RB je sa Renaultovim motorim bio daleko ispred. Ne znam, rekao bi da je Renault očekivao input od Riccija vezano za bolid i kako da se unaprijede. Neki info vitalan za razvoj koji su možda se nadali da Ricci zna ili može pomoći. Ispalo je ništa i već nakon praktički pola sezone počele su priče kako će Ricci u… Read more »

Related Posts