Vettel: Prvenstvo je jednako vrijedno i ako se održi samo 10 utrka

Sebastian Vettel je mišljenja da će, ukoliko se ova sezona održi u reduciranom obliku, novi svjetski prvak Formule 1 biti jednako vrijedan kao i onaj koji bi to postao nakon 22 utrke, koliko ih je bilo u planu ove sezone.

Podsjetimo, ova godina je trebala biti povijesna za Formulu 1 s čak 22 utrke tijekom sezone, u kojoj smo po posljednji put trebali gledati ovakve bolide jer je prema planu za dogodine bio predviđen prelazak na nova tehnička pravila. Za sada se kao početak sezone najavljuje VN Austrije početkom srpnja, ali je i to pod velikim znakom upitnika.

”Ne znam kako bi to izgledalo jer do sada nismo imali ovakav problem. U prošlosti je bilo manje utrka, a sada ih ima ipak više, ali ne vjerujem da bi to činilo neku veliku razliku.”

”Prvenstvo je prvenstvo imalo ono 10 ili 20 utrka, u svakom slučaju moraš biti najkonstantniji tijekom cijele sezone. Zbog manjeg broja utrka svaka pojedinačna utrka ima veću važnost, ali naslov na kraju godine i vrijednost toga je uvijek ista,” rekao je.

Ipak, Vettel smatra da je ipak još prerano razmišljati toliko unaprijed jer još uvijek nije jasno kada će sezona krenuti i koliko bi utrka mogli imati.

”Mislim da u ovom trenutno nitko zapravo ne zna što očekivati od ove sezone. Možda će ova sezona prijeći u novu godinu, a možda neće. Ima još uvijek puno ideja te ne trebamo žuriti s odlukom.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

pred praznim tribinama?i sta ce zaraditi fia i carey?o eura?stalno vozit cemo vo no recite konkretno kada igdje????

LHx6

A reci mi jel moguće, samo pitam, da F1 iz drugih izvora financiranja nadomjesti dio ili cijeli gubitak od ne dolaska navijača na stazu i to recimo ponude organizatorima utrka?

Desmosedici

..neka voze u Azerbeijanu i po arapskim zemljama..oni ionako plaćaju da se tamo voze GP utrke..a ne zanima ih previše zarada od gledatelja uz stazu.

LHx6

Nek voze bilo gdje samo nek krenu. Mogu doći voziti i kod mene po dvorištu.

Related Posts