Tost: Za svaku otkazanu utrku gubimo 2 milijuna eura!

Franz Tost je odlučio javno progovoriti o financijama njegove momčadi kako bi javnosti pokušao objasniti koliko momčadi gube od toga što sezona Formule 1 nije krenula na vrijeme.

Na kraju je došao do brojke od 2 milijuna eura po utrci koja se ne održi, a za sada je vrlo neizvjesno hoće li sezona krenuti i kada.

”Ugovori su napravljeni tako da ukoliko se neki event ne održi, mi proporcionalno tome gubimo određenu sumu novaca. Po utrci moja momčad gubi između 1.5 i 2 milijuna eura,” rekao je.

Tost smatra da je kratkoročno dobro rješenje ovaj ”prisilni odmor” tj obvezna pauza pomaknuta s ljeta na ove mjesece kada nema utrka, ali da bi na duže staze manje momčadi mogle biti u velikim problemima ako se ne pokrene prvenstvo.

”Ukoliko uspijemo krenuti početkom srpnja proći ćemo samo s jednom ‘masnicom na oku’, ali ako se ova stanka produži puno momčadi će biti u velikim financijskim problemima.”

”Mislim da je očito kako ne možemo nastaviti trošiti kao u godinama do sada, već svi zajedno moramo pokušati smanjiti troškove koliko god možemo. Teško je prognozirati kada i kako će sve ovo krenuti, ali se nadamo da će sponzori nastaviti ulagati u nas jer u suprotnom bi mogli imati problema,” zaključio je Tost.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Dobro je Tostiću. Sve bu u redu. Vratit će se zelembaći, a ima ih valjda još nekaj na Kajmanskim. Kak mi je super kad milijarderi kukaju! Ono probušil mi se džep i ispali mi bugari ( ukupno 3 kune i 75 lipa)! Fuj!

mody

ma nece sezona ako i počne početi prije 9 mjeseca

Related Posts