Szafnauer: Početak sezone u Austriji je realan

Prema riječima šefa momčadi Racing Pointa, Otmara Szafnauera, najavljeni početak sezone u Austriji je realan ako se situacija s koronavirusom nastaviti smirivati.

U Austriji se situacija smiruje iz dana u dan te bi prema najavama VN Austrije trebala biti uvodna utrka nove sezone Formule 1.

”Mislim da je prilično realan scenarij da sezona krene u Austriji početkom srpnja ako se situacija u toj državi nastavi poboljšavati istim tempom kao i do sada. Uz testiranje zaposlenika i članova momčadi, vjerujem da ćemo u lipnju dobiti ‘zeleno svjetlo’ za početak sezone na Red Bull Ringu.”

Prema planu koji je iznio Chase Carey, Formula 1 bi trebala krenuti u srpnju u Europi te bi se do rujna karavana Formule 1 trebala biti na ‘starom kontinentu’. Čelnici austrijske pokrajine u kojoj se nalazi staza Red Bull Ring su izrazili volju da upravo oni održe prvu utrku sezone.

”Želimo održati VN Austrije kod nas kao i svake godine. Ne smijemo gubiti pozitivnu atmosferu ni u ovim teškim vremenima. Mislim da bi bilo prelijepo odaslati sliku iz naše države diljem svijeta tijekom ove krize,” rekao je Hermann Schützenhöfer, čelni čovjek Štajerske regije.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

1964 se vn austrije vozila na starom aerodromu zeltweg,;))))))))), necese valjda i vn austrije biti otkazana postoponed?????nebi volio tu stazu obozavam,,, carey casey sam nije siguran sta govori

Related Posts