Haasovi rezervni vozači u 2020. bit će Fittipaldi i Delatraz

Tijekom 2020. godine dužnosti rezervnih vozača za Haas obavljat će Pietro Fittipaldi i Louis Delatraz.

Američka momčad u Formuli 1 ove će godine koristiti dvojicu mladih pilota kao rezervne i testne vozače. Riječ je o 23-godišnjem Brazilcu Pietru Fittipaldiju i 22-godišnjem Švicarcu Louisu Delatrazu.

Njihova dužnost bit će rad u simulatoru, uz poneki nastup na službenim testovima ako se pruži prilika, a bit će s momčadi i tijekom Grand Prix vikenda. Fittipaldi i Delatraz već su surađivali s Haasom pa im to neće biti velika novost, a svoj debi na F1 testiranjima imali su upravo u Haasovom bolidu u Abu Dhabiju 2018.

“Namjera nam je bila objaviti ovu vijest tijekom održavanja Velike nagrade Australije na početku sezone, ali prioritet je tamo, a i na globalnoj razini, postao virus COVID-19. Pietro i Louis su nam se dokazali u proteklih 12 mjeseci i oduševljeni smo jer možemo potvrditi da će oni biti rezervni vozači i vozači za službena testiranja Haasove F1 momčadi”, rekao je Guenther Steiner.

“Njihov rad u simulatoru nedvojbeno je bio velika vrijednost pri suočavanju s izazovima u prošloj sezoni, a uzbuđeni smo što možemo ponuditi dodatne prilike za razvoj njihove suradnje s timom tijekom 2020. Jasno, kad ćemo se moći vratiti poslu. Veseli me što će oni ponuditi svoj input našem trkaćem programu i biti podrška Romainu i Kevinu, kao i cijelom timu inženjera.”

Fittipaldi je bivši prvak Formule V8 3.5, a prošle je godine nastupao u DTM-u te testirao za Haas u Španjolskoj, Bahreinu i Abu Dhabiju. Delatraz će još jednu godinu nastupati u Formuli 2, ponovno u momčadi Charouz Racing System, nakon što je prošle godine osvojio osmo mjesto u ukupnom poretku.

Related Posts