Franz Tost zadovoljan brzinom i pouzdanošću AlphaTaurijevog bolida

Predsezonska testiranja, koja su se već uobičajeno održavala tijekom protekla dva tjedna na stazi u Barceloni, u petak su i službeno završila. Očekivano, momčadi su nakon nekoliko stotina odvoženih krugova i “mora” prikupljenih podataka sada prionule temeljitim analizama učinjenog, ne bi li u nadolazeća dva tjedna ispravili sve uočene propuste i napravili onaj završni “glanc” pred početak nove sezone.

Naravno, raspoloženje u svim momčadima nije jednako jer neki su svoje planove i predviđanja ostvarili, čak i nadmašili, dok je s druge strane bilo i onih koji će do Melbournea i prve utrke sezone morati debelo zasukati rukave.

U skupinu onih momčadi koje mogu biti itekako zadovoljne ostvarenim definitivno ubrajamo novu momčad na gridu, naravno samo po imenu – AlphaTauri.

U momčadi bivšega Toro Rossa bilo je dosta razloga za zadovoljstvo jer su osim odrađenih preko 700 krugova i više od 3500 km postavili neka vrlo konkurentna vremena, s tim da je opće mišljenje kako u Alpha Tauriju slično kao i u Racing Pointu još uvijek nisu pokazali sve što mogu. O sličnostima s prošlogodišnjim Red Bullom i kloniranju bolida nećemo se baviti u ovom članku, no mnogi smatraju kako će upravo talijanska momčad biti u najmanju ruku glavni favorit za pozicije best of the rest zajedno s Racing Pointom.

Svoje viđenje postignutog na predsezonskim testiranjima dao je i šef momčadi Franz Tost, koji nije krio zadovoljstvo viđenim.

“Za početak, moram reći kako su predsezonska testiranja za našu momčad protekla vrlo uspješno i kada je u pitanju brzina bolida, ali i pouzdanost. Također, moram naglasiti i da smo imali dosta sreće s vremenskim prilikama jer je vrijeme bilo čak i toplije od onoga što se može očekivati u ovo doba godine. U nekoliko navrata imali smo manjih problema zbog jakoga vjetra, no i tu okolnost iskoristili smo za testiranje”, započeo je Tost.

Osim samoga bolida i postignutog na stazi, Tost nije propustio ponovno pohvaliti Hondu koja je prema njegovim riječima napravila jako dobar posao i dodatni iskorak kada su u pitanju snaga, pouzdanost i performanse općenito.

“U ovim predsezonskim testiranjima na raspolaganju smo imali nešto manje dana, ali mislim kako smo u ovih šest dana uspjeli uhvatiti jako puno informacija i naučiti puno o bolidu.”

“Naši bolidi prešli su preko 3500 km bez gotovo ikakvih problema. Neke sitnice i manji problemi normalni su za ovu fazu predsezone i oni nam nisu stvarali gotovo nikakve poteškoće.”

“Općenito, cijeli je tim napravio odličan posao, odradili smo sve što smo planirali, a pohvale svakako idu i Hondi koja je napravila dodatni iskorak kada su u pitanju performanse, ali i pouzdanost. Odradili smo odličan posao zahvaljujući svima i cijelom timu u Faenzi, Bicesteru i Sakuri.”

Za kraj šef AlphaTaurijeve momčadi pohvalio je i rad vozača koji su u suradnji s inženjerima izmijenili milijun informacija o samom bolidu, koje će nesumnjivo biti od koristi za daljnji razvoj bolida i ono što se do VN Australije još treba doraditi i napraviti.

Sve u svemu, dojam je kako u AlphaTauriju razloga za zadovoljstvo i optimizam trenutno ne manjka.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x