Verstappen: Novi bolid brz je posvuda

Max Verstappen je prvi predsezonskih testiranja u Barceloni zaključio na četvrtom mjestu, ali je naglasio kako je bolid u svim tipovima zavoja brz te da je pouzdanost bolida i pogonske jedinice bolja nego prošle sezone.

Nizozemac je odradio najveći broj krugova, njih čak 168, bez ikakvih vidljivih problema na njegovom RB16. U intervjuu nakon završetka testa je bio vidljivo zadovoljan današnjim danom.

”Bolid je prilično brz u svim vrstama zavoja što je jako ohrabrujuće. Pouzdanost bolida se čini još bolja što je još i bitnije.”

”Mislim da je sveukupno bio prilično dobar dan za nas. Bolid i motor su radili bez problema i to je trenutno najbitnije. U preostalim danima nam je želja još više upoznati bolid kako bi bili spremni za prvu utrku sezone,” rekao je.

Verstappen je naglasio kako nisu gledali vremena koja su radili drugi vozači, posebno dva Mercedesa koji su završili prvi u poretku.

”Ne gledamo njih nego se fokusiramo na naše performanse i naš bolid. Moramo pronaći dijelove gdje se možemo poboljšati i isprobati različite komponente da vidimo što nam najbolje odgovara.”

Na kraju je Max prokomentirao i dva izvrtanja na stazi u posljednjem sektoru koja su završila bez posljedica za bolid i za vozača:

”Prvi puta sam dotaknuo šljunak te sam se zbog toga izvrtio, a drugi puta sam izgubio zadnji kraj u predzadnjem zavoju. Ništa strašno, to je sasvim normalno kada tražite do kojeg limita možete otići. Na kraju je sve prošlo bez oštećenja što je u ovom trenutku najbitnije,” zaključio je Max.

Related Posts