Renault: Naše performanse u 2020. neće biti dovoljne da zadržimo Ricciarda

Momčad Renaulta tvrdi da će Daniel Ricciardo trebati pokazati vjeru u svoju momčad zato što performanse bolida 2020. neće biti dovoljne da ga zadrže.

Francuski konstruktor ulazi u novu sezonu s niskim i umjerenim očekivanjima, ciljaju na četvrto mjesto u prvenstvu konstruktora, ali znaju da ove godine Ricciardu ne mogu dostaviti bolid za pobjede.

Australskom vozaču ističe ugovor na kraju ove sezone, a postoji mogućnost da će se pojaviti slobodna mjesta u Red Bullu, Ferrariju i Mercedesu. Alain Prost je izjavio da momčad mora prihvatiti da bolid iz 2020. neće biti dovoljan da zadrži Ricciardo te da ga moraju uvjeriti u svoju viziju za nadolazeće godine.

“Sigurno, ovo je godina u kojoj moramo priznati istinu,” rekao je Prost na predstavljanju Renaultovog bolida u Parizu.

“Nemamo visoka očekivanja za ovu sezonu. Zbog toga nam je vrlo žao Daniela jer je drugu godinu u nizu nema pobjednički bolid. Vidjet ćemo kakva je njegova percepcija za naše mogućnosti u 2021 i kakve će ponude dobiti od drugih momčadi.”

“Odluku će donijeti sam, planiramo uskoro započeti s pregovorima. Nemamo sve karte u našim rukama, to je sigurno.”

Ricciardo tvrdi da još nije razmišljao o svojim opcijama za 2021, ali je naglasio da ima vjere u Renaultov projekt.

“S Renaultom nemam ništa potpisano iza ove godine. U potpunosti sam posvećen da ova suradnja s Renaultom uspije, bez obzira na to što se može dogoditi u idućim mjesecima,” počeo je Ricciardo.

“Nisam razmišljao o drugim mogućnostima. Imam osjećaj da je prošla sezona bila nepoznanica, ali vjerujem da će ove godine sve nekako više biti na svojem mjestu. Vjerujem da u žutom bolidu postoji potencijal za pobjede.”

“Osobno, volio bih da ovo uspije. Želim da ova godina bude uspješna. Tako da, bez obzira na to što se može dogoditi, mogu držati glavu prema gore i vjerovati u svoju momčad.”

Renaultov direktor Cyril Abiteboul vjeruje da šanse da zadrže Ricciarda ovise o tome koliko je momčad napredovala preko zime.

“Naravno, mi želimo što brži odgovor u vezi njegove budućnosti, ali također nam treba vremena da vidimo kako se razvijamo kao momčad, kako radimo skupa i za što smo sve sposobni. Iskreno, prošle godine nismo uspjeli ostvariti očekivane rezultate.”

“Nadam se da ćemo biti bolji. Prva stvar koja će ga vjerojatno zanimati je potencijal za napredak, odnosno može li ova momčad dostaviti bolje rezultate. Realno, ako to nećemo moći ove godine, što pokazuje da bi to mogli napraviti iduću godinu?”

Abiteboul je dodao da Renault već godinama ima dobre vozačke postave jer vozači vjeruju u potencijal koja momčad ima, ali da će doći vrijeme kada će momčad trebati dostaviti svoja obećanja.

“Mislim da imamo dobre vozače jer oni očekuju da će Renault postati snažna momčad. Međutim, ne možemo na to zauvijek računati. Moramo postati dobra momčad u koju naši vozači vjeruju,” za kraj je rekao Abiteboul.

Related Posts