Hamilton: Hvala momčadi na pouzdanom bolidu, moramo nastaviti skupljati kilometre

Lewis Hamilton bio je najbrži na stazi Catalunya prvog dana predsezonskih testiranja. Zahvaljuje Mercedesu na tom ohrabrujućem ulasku u 2020., ali upozorava da je momčadi potrebno što je moguće više odrađenih kilometara.

Šesterostruki prvak svijeta uskočio je u bolid W11 nakon stanke za ručak. Njegov momčadski kolega, Valtteri Bottas, tijekom jutra je odradio 79 krugova i držao najbolje vrijeme dana, no Hamilton je taj rezultat uspio nadmašiti u poslijepodnevnim satima. Odvozio je 94 kruga i zasjeo na vrh poretka vremenom 1:16,976.

Nekakvih većih problema s novim bolidom nije bilo pa je Britanac uputio pohvale Mercedesovom timu.

“Bio je to dobar dan i stvarno dobar start za sve nas, uzimajući u obzir da smo imali dugačku stanku. Vratiti se i odraditi preko 170 krugova pokazatelj je napornog rada tijekom zimske stanke.”

“Ići ćemo korak po korak, tražiti povratne informacije od bolida. Imamo mnogo podataka za preuzeti i analizirati, a moramo nastaviti pritiskati”, izjavio je branitelj naslova pa poslao poruku djelatnicima u Mercedesovim tvornicama.

“Golemo hvala svima u Brackleyju i Brixworthu za nevjerojatan posao koji su odradili tijekom zime i koji su se pobrinuli da ovdje dođemo s ovako pouzdanim bolidom, koji je u stanju odraditi ovakvu kilometražu već na startu. Nadam se da su svi u tvornici sretni ovim prvim danom, a mi samo moramo nastaviti skupljati što je moguće više kilometara.”

Prvi dan na stazi prokomentirao je i tehnički direktor Mercedesa, James Allison. Istaknuo je da nije bilo nikakvih problema s bolidom te da su vozači bili zadovoljni njegovim ponašanjem.

“Bio je to vrlo pozitivan start našeg zimskog testiranja jer oba su vozača uspjela odraditi vrlo pristojnu količinu posla tijekom dana. Uspjeli smo prekrižiti neke stvari s proceduralne liste, koje moramo proći prije nego dođemo u Melbourne. Također, prošli smo i neke glavne postavke našeg ovjesa.”

“Sretni smo jer su, uz pouzdanost koju je bolid danas pokazao, vozači prijavili jako dobre karakteristike sustava za upravljanje. Vesele se nešto jačem pritiskanju bolida u sljedećim danima testiranja”, rekao je Allison.

U četvrtak će Mercedesovi vozači zamijeniti uloge. Lewis će ustati nešto ranije i voziti jutarnji program, dok će Bottas u bolid nakon ručka.

Related Posts