Vettel: Isprobat ćemo nove dijelove u Abu Dhabiju

Sebastian Vettel je u najavi VN Abu Dhabija rekao kako će Ferrari maksimalno iskoristiti slobodne treninge tako da će pripremiti neke preinake na bolidu koje su namijenjene za sljedeću sezonu.

Iako se svi pomalo okreću sljedećoj godini, Vettel želi dobar rezultat na posljednjoj utrci sezone kako bi s dobrom formom otišli na zasluženi odmor.

”Utrka u Abu Dhabiju je posljednja ove godine, ali je u neku ruku i početak sljedeće sezone jer će puno momčadi pripremiti neke preinake na bolidima koje će koristiti od sljedeće sezone. Osim toga, u utorak i srijedu ćemo imati test guma za sljedeću sezone što je vrlo bitno,” rekao je.

”Isprobavanje novih dijelova na bolidima se događa na prvom i trećem slobodnom treningu zbog visokih temperatura u to vrijeme. U vrijeme kvalifikacija i utrke su temperature ipak niže nego tijekom tih sesija te je zato vrlo bitno dobro iskoristiti vrijeme na stazi.”

Naglasio je Vettel da se očekuje utrka s jednim zaustavljanjem u boksevima zbog relativno niske potrošnje guma, kao i da je unatoč dvije DRS  zone pretjecanje jako teško postići bez velike razlike u tempu.

”Staza u Abu Dhabiju je puna sporih i srednje brzih zavoja što je totalna suprotnost u odnosu na Interlagos. Pirelli je pripremio najmekše gume upravo zbog niske potrošnje guma pa očekujemo samo jedan prolazak kroz bokseve.”

”Jako su bitne kvalifikacije jer se na ovoj stazi ne prestiže lagano unatoč dvije DRS zone. Želimo završiti sezonu na pravi način iako znamo da su naši rivali prilično brzi. Očekujem vrlo zanimljivu utrku,” zaključio je Vettel.

Related Posts