Vettel: Imao sam sreće pri izlijetanju na prvom treningu

Sebastian Vettel doživio je nezgodu na prvom treningu Velike nagrade Abu Dhabija. Priznao je da ga je ta situacija prilično iznenadila. I njegov momčadski kolega imao je jednu opasnu situaciju na drugom treningu, a Ferrarijevi su vozači petak završili gledajući u leđa Mercedesovim pilotima.

Nijemac je izgubio stražnji kraj svog Ferrarija u zavoju broj 19, u posljednjem sektoru staze Yas Marina. Dogodilo se to pred kraj prvog slobodnog treninga, a Vettel je stražnjim krajem bolida lagano udario u zaštitnu ogradu. Uzrokovalo je to promjenu mjenjača uoči drugog treninga, predostrožnosti radi, a jedina prava posljedica bio je manji gubitak vremena provedenog na stazi.

“Bilo je to pomalo iznenađujuće, nisam očekivao da ću se izvrtjeti. Znao sam da ću na ulasku u zavoj morati hvatati stražnji kraj, a nije baš upalilo. Nije bilo drugog oštećenja osim na kotaču, tako da sam imao sreće”, izjavio je Sebastian.

Charles Leclerc imao je incident na drugom treningu, kad je očešao zid u brzom krugu na mekšoj komponenti guma. Prošao je bez oštećenja, stradao je jedino taj set guma.

“Cijeli posljednji sektor je prilično težak jer se pregrijavaju stražnje gume, ali taj zavoj posebno. Odete li malo široko, gubi se grip i to me iznenadilo”, izjavio je monegaški vozač.

Ferrarijev dvojac završio je dan na trećem i četvrtom mjestu, iza Mercedesovog tandema, a Leclerc je izjavio kako u garaži imaju još mnogo posla prije nego ponovno izađu na stazu u subotu.

“Dan je počeo prilično loše za nas. Bila je to jedna od najtežih sesija ove godine u pogledu balansa bolida, generalno je bilo dosta nezgodno. Međutim, radili smo dobro između treninga i prilično popravili performanse za drugi trening.”

“Taj drugi trening bio je pozitivan, osim u pogledu simulacije utrke na softu. Tu možemo bolje i moramo još poraditi na tome”, rekao je Leclerc.

Related Posts