Šef Ferrarijeve momčadi, Mattia Binotto, je nakon još jednih kaotičnih kvalifikacija za njegovu momčad rekao kako su svjesno čekali posljednji trenutak za izaći na stazu kako bi pokušali postaviti najbolje vrijeme na kraju sesije jer se staza poboljšavala iz kruga u krug.

Ipak, Charles Leclerc je ‘izvisio’ zbog sporih bolida ispred njegovog momčadskog kolege Vettela koji je morao usporiti u posljednjem sektoru. Na kraju ni Vettel nije uspio popraviti svoje vrijeme te će dvojac iz Ferrarija krenuti iz drugog startnog reda zbog kazne Valtterija Bottasa.

”Nismo bili dovoljno konkurentni danas, pogotovo u posljednjem sektoru gdje smo gubili jako puno vremena. U posljednjem smo pokušaju svjesno čekali malo duže nego ostali kako bi zadnji ušli u brzi krug što je bilo prilično bitno jer se staza konstantno ubrzavala.”

”Nažalost, danas nam se rizik nije isplatio jer su drugi bolidi jako usporili u posljednjem sektoru pa smo i mi to morali učiniti. Unatoč tome, možemo reći da smo znali rizik koji ovakav potez nosi te smo na teži način naučili da smo trebali malo prije izaći na stazu,” rekao je.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o