Gasly bez kazne nakon incidenta s Perezom

Pierre Gasly je ipak prošao bez kazne nakon incidenta u posljednjem krugu kada je imao dodir sa Sergiom Perezom čime je Meksikanac ispao iz utrke. Ipak, zbog toga što je zastava za kraj utrke pokazana krug ranije, Perez je zadržao svoju poziciju i bodove.

Nakon gledanja snimki i telemetrije bolida, suci su odlučili to proglasiti trkaćim incidentom što je možda i najbolje, pogotovo zato što na kraju svega niti jedan od dvojice vozača nije mogao dobiti ni izgubiti poziciju zbog već ukazanog problema s brojem krugova.

”Oba vozača su pridonijela incidentu u posljednjem krugu. Bolid broj 11 koji je bio s vanjske strane je uzeo malo užu putanju od moguće, a bolid broj 10 nije išao maksimalno usko kako bi spriječio incident.”

Nakon utrke, dok još nije znao da će zadržati devetu poziciju, Perez je bio prilično uzrujan upropaštenom utrkom jer je smatrao da je ostavio Gaslyu dovoljno mjesta za prolazak.

”Mislim da kontakt nije bio potreban. On nije išao usko koliko je mogao te mi nije ostavio dovoljno prostora s vanjske strane da prođem. Imao sam svježe gume i više brzine pa smatram da je trebao zaključiti kako ne može obraniti poziciju. Ovog puta je imao sreće jer je mogao upropastiti i svoju utrku i izgubiti bodove za koje smo se borili cijelu utrku,” rekao je.

Pierre Gasly nakon utrke nije htio donositi zaključke o incidentu dok ne pregleda snimke s oba bolida, ali je mislio da mu je Perez trebao ostaviti malo više prostora.

”Prvo želim pogledati ako smo on ili ja mogli učiniti nešto drugačije da do incidenta ne dođe. Znao sam da je tamo, ali sam možda očekivao malo više mjesta. Neovisno o tome, želim prvo pogledati snimke pa ću onda moći reći nešto više,” rekao je Gasly.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Mislim da su suci ovo dobro zaključili..obojica u pridonijeli kontaktu..po meni je Perez više kriv jer se previše gurao prema unutra a imao je mjesta na vanjskoj strani..Gaslya je ipak centrifuga gurala prema vani..već sam vam rekao kod onog incidenta između Charlesa i Maxa da se onaj koji pretječe sa vanjske strane izlaže velikom riziku.

Related Posts