Sainz: Bez DRS-a skoro ne bi ni bilo pretjecanja

Carlos Sainz objasnio je važnost DRS-a u Formuli 1, ali nada se da će taj sustav biti odbačen u budućnosti. Španjolac vjeruje da bi ove godine u Formuli 1 bilo vrlo malo ili čak nikakvog pretjecanja da nije bilo DRS-a, ali nada se da će se to prestati koristiti 2021. godine.

Korak prema tome napravljen je za 2019. godinu, kada se aerodinamičkim podešavanjima pokušalo omogućiti bolidima da lakše prate druge bolide.

No, Sainz je rekao da to nije bilo dovoljno da se napravi značajna promjena, i dalje pridajući veliku važnost DRS-u:

“Mogu vam reći da bi utrke Formule 1 bez DRS-a danas bile skoro bez pretjecanja. Mislim da je DRS u ovom trenutku potreban. Ne možemo živjeti bez DRS-a. Nadamo se da u budućnosti o tome više nećemo ovisiti.”

Sainz ne vjeruje da će nova pravila potpuno resetirati Formulu 1, iako je rekao da želi uspostavljanje ograničenje budžeta što prije, što bi pomoglo momčadima poput njegovog McLarena.

“Mislim da će se stvari promijeniti, ali sveukupna slika Formule 1 i dalje će biti ista. Pozitivno gledam na ono što je FOM smislio, aerodinamičke propise i ograničenje proračuna. Odlično bi bilo da se to može već sljedeće godine provesti, čim ranije uvedemo ovu vrstu promjena, to je bolje za sport. Vidjet ćemo kako to ide”, rekao je Sainz.

 

 

Related Posts