FIA će nesigurno puštanje iz boksa sankcionirati isključivo vremenskim kaznama

Nakon sastanka s predstavnicima timova na Velikoj nagradi Mađarske, Svjetska automobilistička federacija odlučila je da će nesigurno puštanje vozača iz boksa ubuduće kažnjavati isključivo vremenskim kaznama za vozače.

Tema nesigurnog puštanja iz boksa došla je u fokus javnosti nakon situacije koja se dogodila na Velikoj nagradi Njemačke. Tada je Ferrari nakon promjene guma na nesiguran način iz boksa pustio Charlesa Leclerca, točno ispred Romaina Grosjeana, koji je morao žestoko kočiti da bi izbjegao sudar i zbog toga je izgubio nekoliko pozicija.

Ferrari je za tu situaciju dobio samo financijsku kaznu, dok je Leclerc mogao nastaviti utrku bez sankcija. Nije mu to pomoglo jer ubrzo je završio nastup izlijetanjem. Međutim, sporna situacija dovela je do pitanja kako kažnjavati nesigurno puštanje iz boksa jer ranije smo viđali vremenske kazne od pet sekundi za vozače.

Važno je dosljedno kažnjavati takve situacije, a pojavila se zabrinutost da bi financijsko kažnjavanje takvih prekršaja moglo uzrokovati daleko više rizika kod timova. Zbog toga je na Hungaroringu održan sastanak s predstavnicima timova, a direktor utrka Michael Masi prenio je zaključke.

“Imali smo prilično dobru raspravu i dogovoreno je da će se ubuduće, u slučajevima nesigurnog puštanja iz boksa, vozače kažnjavati vremenskim kaznama, bez obzira jesu li ili nisu stekli prednost. Neće biti različitih tumačenja. Timovi su bili prilično zadovoljni da se krene s tom praksom.”

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
klepesina
15.08.2019. 13:59

Uvest kaznu 10 sekundi stop and go ito odmah sledeci krug a ne da voza cijelu trku pa da vidi dje su.Odmah posle nesigurnog pustanja pozvat ga u box na 10 sekundi stop and go i da vrijedi za svakoga

avatar
Desmosedici
15.08.2019. 21:18
Reply to  klepesina

Potpuno se slažem..kaznu odmah odradit i to je onda prava kazna..a ne čekat rasplet utrke pa kaznu odradit kad ti odgovara.

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x