Perez: Trebao sam postići veće stvari

Povijest Formule 1 prepuna je vozača koji su donošenjem krivih odluka u krivo vrijeme unazadili svoju karijeru. Sergio Perez priznao je da je jedan od tih vozača kada je donio krivu odluku kad je trebalo i time propustio ispuniti vlastita očekivanja.

U intervjuu danom za službenu F1 stranicu, Perez je izjavio:

“Mislim da sam do sada, s obzirom na talent koji imam, trebao postići veće stvari. No, u isto vrijeme svjestan sam da je u Formuli 1 vrlo bitan dobar tajming. Prilika je malo s obzirom na momčadi za koje možete voziti i rezultate koje pritom možete ostvariti.”

“2012. godina bila je moja velika godina i vjerojatno sam tada donio pogrešnu odluku,” objasnio je Meksikanac koji je tada prešao u McLaren.

Te godine Perez je bio velika zvijezda nakon što je ostvario drugo mjesto u Maleziji, treće u Kanadi te drugo u Italiji. Kao izdanak Ferrarijeve vozačke akademije, bilo je pitanje vremena kad će ga Maranello pozvati.

Umjesto toga, Ron Dennis ga je nagovorio da prijeđe u tim iz Wokinga, a ostatak je povijest.

“Budućnost je izgledala sjajno. No, onda je došao McLaren i stvari se nisu odvijale kako treba. Ta godina je bila noćna mora – bolid je bio loš, a pritom se utrkujete protiv nekog toliko iskusnog [Jenson Button] koji se dobro snašao s bolidom.”

“U prvom dijelu sezone nije bilo dobro. U drugom sam ga počeo pobjeđivati, no te godine se mnogo toga izdogađalo te sam ostao bez vozačkog mjesta,” prisjetio se Perez.

Ipak, danas se Perez može sa smiješkom prisjećati loših dana te objašnjava zašto smatra da ima najbolje vozačko mjesto ako se zanemari velika trojka.

“Otkad sam se pridružio Force Indiji, svake godine sam na kraju sezone završavao ugovor i svake sam godine dobivao ponude za vozačka mjesta.”

“Neke dobre momčadi su pokazale interes za mene, što je odlična stvar. To me čini ponosnim i znači da dobro radim svoj posao. Posljednje dvije godine, najbolji sam od ostatka. Ako niste u Mercedesu ili Ferrariju, Force Indija je vjerojatno najbolje mjesto u kojem možete biti,” zaključio je Meksikanac.

Related Posts