Hamilton se želi približiti Schumacheru

Novi-stari prvak Formule 1 Britanac Lewis Hamilton želi se barem približiti rekordima Michaela Schumachera prije nego se umirovi.

Hamilton se prošlu nedjelju izjednačio s Juanom Manuelom Fangiom na pet titula prvaka Formule 1. Sada je još samo legendarni Nijemac ispred njega sa sedam naslova prvaka.

Britanac također ima 71 pobjedu te 132 podija u svojoj karijeri dok Schumacher ima 91 prvo mjesto, a na podiju se našao rekordnih 155 puta.

Lewis Hamilton trenutno ima 33 godine te je potpisao ugovor s Mercedesom do kraja 2020. godine.

“Ništa nisam htio uzeti zdravo za gotovo.”

“Imao sam sreće što sam odrastao u uvjetima koje sam imao, više nego mnogo ljudi.”

“Ne znam hoću li imati još šanse da osvojim naslov, no svakako ću dati sve od sebe da to postignem.”

“91 pobjedu koji Schumacher ima su nevjerojatne, no mislim da imam još dovoljno vremena da se barem približim tom broju,” vjeruje Hamilton.

Lewis Hamilton hvali Schumacher te tvrdi da je nevjerojatno kako je osvojio pet uzastopnih titula između 2000. i 2004. u Ferrariju. Isto je mogao napraviti i sam, no Rosberg je osvojio naslov 2016. godine.

Britanac vjeruje kako on još uvijek nije legenda, no sretan je što se nalazi u elitnom društvu Schumachera i Fangia.

“Michael je još uvijek daleko ispred svih i možemo ga nazvati najvećim svih vremena.”

“Fangio je kum ovog sporta. Napraviti ono što je on postigao u vremenu kada je Formula 1 još uvijek bila jako opasan sport je veliki uspjeh. Divim mu se,” izjavio je Hamilton.

Unatoč svojem velikom uspjehu, Britanac je čvrsto na zemlji s obje noge te tvrdi kako još uvijek uživa svaki puta kada sjedni u bolid Formule 1.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Lewisu je sada cilj stići i prestići Michaela Schumachera. Znači još dva naslova Svjetskog prvaka i dvadesetak GP pobjeda. Lewisu je sada 33 godine i ima još dvije sezone ugovor s Mercedesom. Teoretski, u idealnim prilikama, ako bude imao dominantan bolid, to bi mogao ostvarit u slijedeće dvije sezone. Ee, sad što će biti, vidjet ćemo. To nitko ne zna. Čovjek snuje a Bog odlučiva.

1borna

Mnogi (mlađi) ne znaju da se nekada formula vozila ukupno do 3 sata odnosno 500 km
pa je to naprosto neusporedivo sa današnjom!

modesto

lao je voziti sada bolid normalno nije fangiu bilo lako voziti ,nije bilo kaciga, kratki rukavi, nije bilo pojasa ručna ,bolidi su bili opasni, a tek staze, monako bez ograde, švicarska stablo kraj staze,divim se tim vozačima iz 50ih

sladjan87

Hamilton se moze pribliziti i prestici Schumachera samo u statistici i nicemu vise . Jedan je Schumacher .

Worf

i jedan je hamilton. i senna i lauda i alonso i svi ostali………..

klepesina

Ako LH ili bilo koji drugi vozac obori i pretekne necije rezultate titule polove pobjede itd sta god…Koga se onda pominje kome se onda dive da li taj preteknuti ili taj novi rekorder o kome pise istorija i pricaju mase…

dansla

Slažem se , jedan je Schumacher – nema tako prljavog i pokvarenog vozača kao što je on !

Related Posts