Lewis Hamilton pobjednik VN Singapura!

Pobjednik utrke za VN Singapura je Lewis Hamilton. Iza njega na drugom mjestu je Max Verstappen, a na zadnjoj stepenici postolja je Sebastian Vettel.

U pomalo neuzbudljivoj utrci je kao četvrti završio Valtteri Bottas, iza njega na petom mjestu je Kimi Raikkonen te kao šesti Daniel Ricciardo. Odličnu predstavu je imao i Fernando Alonso koji je završio sedmi te kao poslijednji u istom krugu kao i pobjednik Hamilton. U prvih deset su i osmi Carlos Sainz, deveti Charles Leclerc te deseti Nico Hulkenberg.

Iduća utrka je za dva tjedna u Rusiji.

 

TIJEK UTRKE:

Iako je pala noć, temperatura je karakteristično za Singapur visoka, 29.7°C temperatura zraka a 34°C temperatura staze.

Prvih deset starta na hypersoftu, koji neće baš dugo trajati. Pirelli je predviđao jedan odlazak u box ali ako se starta na ultrasoftu te onda prijeđe na soft. Moguće da će, prema njihovom predviđanju, prvih deset morati najmanje dvaput ići u box.

Također, postoji i velika vjerojatnost za izlazak sigurnosnog automobila. Na zadnje dvije utrke je izašao u prvom krugu, pa će bit zanimljivo vidjeti hoće ovaj put start proći bez incidenta koji bi izazvao izlazak sigurnosnog automobila.

START: Prvi zavoj svi prolaze bez problema, no nakon toga dolazi do kontakta između Pereza i Ocona te Ocon završava u zidu. Izlazi safety car, treću godinu zaredom u prvom krugu. Vettel prestiže Verstappena nekolike sekunde prije izlaska sigurnosnog auta. Sličnu je stvar napravio i u Belgiji kad je prestigao Hamiltona za vodstvo.

Jedina promjena u vodećoj osmorki je Vettel-Verstappen, ostali su zadržali svoje startne pozicije. Dva španjolca su napredovala za dva mjesta, Alonso je deveti a Sainz deseti.

KRUG 5. : Sigurnosni automobil odlazi sa staze. Nema nikakve akcije na restartu, Svi su zadržali svoje pozicije.

KRUG 7.: Vettel ne uspjeva biti unutar sekunde iza Hamiltona, ali zato Verstappen ima razmak manji od sekunde te ima mogućnost korišenja DRS-a. Na kraju kruga Vettel postavlja najbrži krug, no i dalje je Verstappen ispod sekunde iza Vettela.

KRUG 9. Od ovog kruga možemo očekivati, prema predviđanjima Pirellija, da ubrzo oni što su startali na hypersoftu idu na promjenu guma. Tko će prvi povući potez?

Verstappen javlja da je bolid vrlo dobar, što je i dokazao najbržim srednjim sektorom.

KRUG 13.: Hamilton vozi najbrži krug, 6 desetinki brži od Vettela. Je li to znak da bi mogao ubrzo po nove gume? U idućem krugu je jos 4 desetinke brži, te Vettel i Verstappen pomalo zaostaju.

Jedna kamera prikazuje nekolike kapi kiše ispod reflektora, hoće li je biti?

KRUG 15.: Vettel u garaži! Stavlja ultrasoft, vratio se na sedmo mjesto.

KRUG 16.: Hamilton u garaži! Odgovara na Vettelovu promjenu guma. Hamilton se vratio na softu, i na petom mjestu, Perez je između Hamiltona i Vettela.

Vettel mora što prije prestići Pereza ako ne želi izgubiti poziciju u odnosu na Verstappena.

KRUG 17.: Bottas ide po nove gume, a krajem ovog kruga i Verstappen ide po gume, promijenio je na soft i prestiže Vettela! Vettel mu je jako blizu, mora što prije napasti ako želi ostati imalo blizu Hamiltonu.

Još Raikkonen i Ricciardo nisu mijenjali gume, Kimi je prvi a Daniel drugi, koliko još njihove gume mogu izdržati?

KRUG 20.: Vettel javlja radiom kako njegove gume sigurno neće izdržati do kraja. Zasada izgleda još jedna u nizu taktičkih pogrešaka Ferrarijeve momčadi. Sad bi mu dobro došao jedan sigurnosni automobil koji bi mu omogućio “besplatnu” promjenu guma.

KRUG 22.: Raikkonen konačno ide po nove gume. On je na softu, što djeluje kao puno bolja strategija u odnosu na Vettelovu. Vraća se na šesto mjesto.

KRUG 24.: Malo niže u poretku, Leclerc i Gasly vode zanimljivu borbu za deveto mjesto. Leclerc je brži i traži svoju priliku za kvalitetan napad.

Ricciardo je i dalje na stazi, koliko će mu još gume izdržati?

KRUG 26.: Ricciardu javljaju putem radija da kiša dolazi, ali da ne očekuju neku jaču kišu. Ukoliko bi počela jače padati upravo Ricciardo bi mogao najviše profitirati.

KRUG 27.: Ricciardo u boxu! Zanimljivo, vraća se na stazu na ultrasoftu na šesto mjesto, iza Raikkonena. Prvih šest je u istoj formaciji kao na startnom gridu, Hamilton, Verstappen, Vettel, Bottas, Raikkonen i Ricciardo.

KRUG 30.: Na pola utrke situacija je nepromijenjena. Jedina veća borba na stazi je između Sirotkina i Pereza.

KRUG 34.: Kontakt između Pereza i Sirotkina! Na mjestu (ne)slavne nesreće Nelsona Piqueta iz 2008. Perez je skrenuo u Sirotkina te završava sa puknutom gumom, a u Sirotkin je ostao bez dijela bolida. Incident je pod istragom.

KRUG 37.: Hamiltonu javljaju da je temperatura guma konstantna ali da je vrlo niska. Upao je u gužvu vozača koji zaostaju za krug, pa je to jedan od razloga. Zbog toga se Verstappen sasvim približio Hamiltonu, na pola sekunde je Verstappen iza Hamiltona.

Nekoliko zavoja iza u istom krugu Grosjean pomalo ometa Verstappena pa razlika opet raste na 2.5 sekunde.

Niže u poretku, Bottas i Raikkonen su jako blizu na stazi, razlika je 1.3 sekunde.

Poredak: Hamilton, Verstappen, Vettel, Bottas, Raikkonen, Ricciardo, Alonso, Ericsson, Sainz, Vandoorne.

KRUG 40.: Perez dobiva kaznu prolaska kroz box zbog incidenta s Sirotkinom.

KRUG 42.: Vettelove gume su i dalje u dobrom stanju. Momčad mu javlja da ostaju pri “planu A”, što znači da neće više ići po nove gume.

KRUG 44.: Ricciardo niže najbrže krugove te smanjuje zaostatak za Raikkonenom ispod dvije sekunde.

Grosjean dobiva 5 sekundi kazne zbog ignoriranja plavih zastava dok ga je Hamilton pokušao prestići za cijeli krug.

KRUG 45.: Jedno malo čudo na stazi, Alonso vozi najbrži krug, 1:43.518. McLaren ima solidnu utrku u Singapuru, Alonso je sedmi a Vandoorne je 12.

Sirotkin dobiva kaznu od 5 sekundi zbog izguravanja Hartleya sa staze krug ranije. Odlazi po nove gume te će odmah odraditi tu kaznu.

KRUG 49.: Ricciardo ruši Alonsov najbrži krug sa krugom 1:43.335.

KRUG 51.: Jedina “akcija” na stazi je “borba” Bottasa, Raikkonena i Ricciarda, unutar sekunde su Raikkonen iza Bottasa te Ricciardo iza Raikkonena, sve zahvaljujući vozačima koji zaostaju za cijeli krug. Dobro bi došao jedan pljusak da malo začini utrku, no od kiše ništa osim onih nekoliko kapi s početka utrke koje je zabilježila kamera.

Sada najbrži krug vozi Magnussen, 1:41.905. No, slaba utjeha za Danca, jer je na dalekom 18. mjestu.

KRUG 56.: Bottas je zaglavio iza Hulkenberga, no Hulkenberg ne dobiva plave zastave čime je Bottas nezadovoljan. To samo pomaže Raikkonenu da ostane ispod sekunde iza svog zemljaka.

Vettelove gume dobro drže, čuva treću poziciju no predaleko je iza Verstappena, razlika je 22.4 sekunde. Hamilton drži prednost od 6.5 sekundi ispred Nizozemca.

Do kraja utrke nije bilo većih uzbuđenja. Hamilton je “šetnjom” došao do još jedne pobjede ispred Verstappena i Vettela.

121 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ljuba7

Fetel moze samo do titule ako ikad opet bude imao bolid brzi od ostalih za 1 sekundu. Sta mislite sta bi se ove godine desilo da je u Ferariju za istim tim bolidom bio Fernando Alonso ili Danijel Rikardo? Umesto -40 za Hamiltonom bilo bi + 40. Uostalom ako se prisetimo sve Fetelove titule su bile osvojene gde je bolid bio van konkurencije u odnosu na ostale. Ove godine kad sve sagledamo Ferari ima najkompletniji bolid i za nijansu brzi bolid od Mercedesa, jedino su problem vozaci koji nisu dorasli tom bolidu. Takodje sam misljenja da ce ga dogodine mali… Read more »

Desmosedici

Odgovor Pratiteljcrou: Nemoj obmanjivat ljude koji prate ovaj portal. Kako možeš uspoređivat Panisovu pobjedu u Monacu i Vettelovu u Monzi? Panis je stvarno igrom slučaja uz puno sreće došao do te pobjede. U kvalama je bio 14-ti. Iz utrke su ispadali favoriti koji su vodili utrku a na kraju je ostalo samo 4 bolida. Ne bih ni ovu Panisovu pobjedu htio omalovažavat jer je trebalo sve to izdržat i na kraju je zasluženo pobijedio. Vettelova pobjeda je bila nešto savim drugo..nešto veličanstveno! Do tada najmlađi vozač u povijesti F1 koji je osvojio pole i pobijedio u utrci sa nekonkurentnim bolidom,… Read more »

Pratiteljcro

Prvo u kvalama vet starta prvi a njegov teammate sa 4 mjesta. Dakle taj dan taj bolid u tim uvjetima je bio cisto odlican. dakle ni govora o nekonkurentnom bolidu kako kazes. Dalje Na 2 mjestu je Kovalainen u tada jakom mclarenu sa minimalnim zaostatkom 0.1s.Neki se sjecaju koliki je to promasaj od vozaca bio , nista nije napravio u dusi kao danas bottara, jbga fulo profesiju 🙂 i takodjer ono najbitnije Ham starta sa 15 pozicije.3 je webber a bourdeais je 4.Sve biser do bisera oko Seba. 🙂 I u tim uvjetima je vet i pobjedio. Nista specijalno! Zasluzio… Read more »

Desmosedici

Čuješ li sebe u svojoj gluposti i zloći? Ovo ne možeš omalovažit koliko god se trudio.Znamo da su te sezone najbolji bolidi bili Ferrari i Mclaren, a Toro Rosso kao uvijek pri dnu poretka. Zašto pljuvaš Kovalainena koji je bio drugi u kvalama i drugi u utrci, a Lujo s istim bolidom 15. u kvalama i 7. u utrci? Kad su već Kovailainen, Bourdais i Weber bezveznjaci kako to da nije pobijedio recimo Massa, Kimi, Lujo, Nando, Kubica nego svi na cilju iza dječačića Seba?

Pratiteljcro

Ma slobodno zivi u svom svijetu deda da gledas jos toliko god nebi skuzio nista. U sta gledas si sprdio tolike godine nista nisi naucio. Nevrijedi se raspravljat s ovakvima. Vetel je isus bog marija super mocan prdi gromove iz guzice i gazi konkurenciju a zazmirit cemo na cinjenice. Tipicno.

Desmosedici

Opet pričaš gluposti. To što mi ti stavljaš u usta ja nisam ništa rekao. To je plod tvoje frustracije, zloće i predrasuda.

Pratiteljcro

Komentar mi je obrisan nerazumijem zasto a napisao sam da Vetel sve vise pokazuje koliko je umjetan prvak i prevara!!

FerrariHR

Slušaj..svaki tvoj komentar je pljuvanje po Vettelu kvalitetno. Ako ga nevoliš nemoramo mi to svi svaki put znat. Napisat da je neko umjetan i prevara u najelitnijem motorsport natjecanju na svijetu je degutantno, u najmanju ruku. Neznam jel to razlog za brisanje ali ako je neka je. Da je mnoge od nas sist u bolid nebi znali ni krenit. Meni Hamilton nije uopće drag ali njegovu vožnju ili pobjedu pohvalim redovno. To šta ti napišeš nije lipo ni korektno.

Moje viđenje, ništa osobno.

Pratiteljcro

Jasno mi je da ti i tebi slicni nikada nece shvatit moj komentar, neocekujem to samo imam pravo napisati sto zelim jer gore napisano nije uvreda pljuvanje i sl. Pavlef1 je lijepo opisao Vetelovu povijest i sadasnjost valjda se nece ljutiti sto ga citiram. “Šta reći, po meni je Vettel najveća prevara u povijesti F1.. Iskoristio je eru sa jednakim motorima i Newey aerodinamikom gdje ga jednostavno nije nitko mogao ugroziti.. ono odradim start i poslije 2-3 zavoja cigla na gas i krstarim do kraja utrke.. auto mi leži kao po tračnicama ali usprkos svemu dvije sezone učinim zanimljivima jer… Read more »

FerrariHR

Možeš ti kopirat ili analizirat do besvijesti, samo činjenica je da ti je komentar obrisan jer očito netko vidi u njemu nešto sporno. Vidi ono šta sam ti napisa da se kod tebe primjeti kad se Vettela tiče. Napisa sam ti i ništa osobno, samo to je prošlo neprimjetno.

Samo mi pojasni šta znači ” ti i takvi to neće shvatiti nikad”? Baš da vidim kakav sam to. Uvijek volim psihoanalize samog sebe od nepoznatih osoba.

Pratiteljcro

A mozda je mod obrisao post jer navija za vetela i nedozvoljava “blacenje” svog pulna? Mozda ni to nije jer sam imao 2 posta, oba obrisana a u drugome nisam spomenuo vetela. Ili su postovi nestali zbog drugih razloga?? Neznam ali sigurno si se trigerao na moj komentrat jer se neslazes s tim da je vet prevara pa nabaci kontru i reci ZASTO nije? Samo govorim i utvrdjujem cinjenicno stanje o tome ko je kakav vozac 🙂 Vet puca po savovima cim ima pravu konkurenciju mislim prelako je natuko te naslove. Danas je uredu na TVu reci fuck ali napisati… Read more »

r.u.m.

Mene muči sta bi Alonso radio sa ovim Ferrarijem kad pogledam kako je tek njemu bilo s Masom ovaj za postoljA a. Massa 8,9,10 …

zeljac

E da je Alonso imao ovakvu raketu kao što sada ima Seb ne bi Lujo mirno spavao.

PavleF1

Alonso bi u ovakvom Ferrariu već imao naslov u džepu!

Desmosedici

Alonso je zatvorio guzic.. sebi vrata u Ferrariju.

PavleF1

kakve to sad ima veze sa prethodnim komentarima? Kao da mi to ne znamo, pa nitko nije rekao da će on voziti za njih, samo pričamo šta bi bilo kad bi bilo..

r.u.m.

Sječam se komentara kako Alonso 2010 u AbuDabiju nije imao muda napast Petrova malo žešče i riskirat … a pogledajte sada Vetela i Maxa ista stvar (slika gore na izlazu iz boxa) Vetel pušta isto tako i na startu mu je isto popustio pa ga je kasnije ali bolidi su neusporedivi Alonso je obično startao 5 ili 6 …. pa se probijao do postolja i več se umorio od toga i zato je otišao.Kladim se da Alonso nebi otišao iz Ferrarija da je imao ovakav bolid,sjetite se 2014 i novih motora,Ferrari se čak i kvario. Alonso je malo temperamentan i… Read more »

west 44

Kažu da je Hamilton namjerno vozio sporije prvi stint da bi u slučaju Vettelovog undercuta ovaj se vratio u gužvu prometa.Tek kad je počeo znatnije spuštati vremena Vettel je izazvan i odlazi u box po undercut ali pada iza Pereza i tu ne uspjeva iskoristiti potencijal novih guma što ga kasnije košta i gubitka pozicije u odnosu na Maxa-izvor auto motor und sport.

west 44

U principu nakon neuspjelog undercuta oni su vrlo brzo shvatili da taj ultrasoft neće izdržat do kraja i sve ostalo se svelo na održavanje tih guma na životu a da je undercut i uspio pitanje dali bi pod pritiskom L.H. s tim gumama mogao održati vodstvo do kraja !!!

Desmosedici

Ferrarijev Pitwall je od kvala do utrke sve pogrešno odradio. Mercedes ih je nadmudrio samo tako.

Mike-ferrari

Jos je puno bodova do kraja Ovaj vikend je naravno za zaborav u svakom pogledu Ali velik utjecaj je to sto je samo jedan Ferrari na FP2 odradio simulacije u raznim uvjetima i to onaj u rukama demotiviranog Kimia Mercedes je znao da godinama na ovoj stazi nema brzinu pa je napravio paket poboljsanja za ovu stazu Red Bull se izgubio u setupu svog bolida i nema jasnu premoc vise nigdje plus nema motiviranog Riciarda Mislim kako je Ferrari najvise izgubio bas u taj petak i kao sto od Monaca pricam ima potpuno drugaciji bolid Sad opet i velik faktor… Read more »

west 44

Čini mi se da ovaj pušling više boli tebe nego njih u Maranellu !!!

Mike-ferrari

😂😂👍
Ne nego je smijesno koliko vas boli kada netko umanji velicinu Hamste a nemate argument no

Mike-ferrari

I uglavnom nisam se obracao fanaticima nego kolegama navijacima Ferraria i normalnim naravno navijacima bilo kojeg tima
Da iznesem svoj stav a tvoj vjeruj slabo koga zanima

west 44

Tko si uopće ti da nečiju veličinu umanjuješ crve crveni!!!

Mike-ferrari

😂😂
👅🖕
Cjenim da si autenticni debil al mislim da znas citati slicice

bibinjac

Lujo je samo iskontrolira utrku koju je praktično dobija jučer u kvalama.Osobno sam očekiva troboj danas na startu jer bez obzira što navijam za Luju volija bi da to bude što se kaže na nož između njega i Seba ovako je to postala dosada od utrke ma neka se bubnu i izlete oba ko u doba najvećeg i profesora da se zakuva do kraja.neman pojma što se događa s Ferarijem a i s Botasom loše danas nije Seb kriv danas odvozija čovik koliko je moga ali oni u ‘kancelariji’ su ga sjebali totalno. Pozdrav svima navijačima bez obzira za koga… Read more »

dansla

Čestitke Lewisu i Mercedesu , odrađeno sve perfektno !
A ona štopanja zaostalih bolida , čini se da su mu malo namjerno zapaprile sestrinske momčadi , ali dobar i pravovremeni obrambeni manevar riješio sve .

kimi car

Ono kad zaspis tamo negdje oko 40og kruga od prevelikog uzbudjenja gledajuci formulu jedan. Probudis se taman da vidis Luju kako slavi i to je to. Pa dobro brate,cestitam,dao si sve od sebe ,pobijedio kad je trebalo i ocito je gdje ide titula.ferrari,sizifova posla

FerrariHR

Obistinilo se ono šta sam napisa. Ferrari je krenuo silaznom putanjom kao i lani u ovom dijelu sezone. Kad ne sjebu vozači onda sjebe pitwall. Najhladniji su oni u tvornici čini mi se. Njihov trud i ideje nema tko dovest do pobjede. U ovom trenutku. Zašto to kažem? Vettel je top vozač, iako ga ovde mnogi mrze tako je. Danas je napravio odlican potez prelaskom Maxa, nije puno spomenuto u komentarima. Nije problem vožnja ili brzina. Problem je psiholoski. Želi groznicavo naslov sa Ferrarijem ali u toj želji izgori. I prosipa bodove. Nema kontrole u datom momentu i sjebe stvar.… Read more »

Desmosedici

Sve je popustilo otkad je umro Marchione. Sada treba vremena da ovaj novi pohvata konce a pitanje je i koliko je sposoban. A ako Pitwall nije sposoban kvalitetno voditi kvale i utrku, najbolje bi im bilo da tijekom kvala ili utrke o svemu dobro informiraju Vettela, s njim se konzultiraju i da konačnu odluku prepuste njemu.

madgalico

Vettel moze biti top vozac jedino ako ga stavis u top i ispalis…hehe

r.u.m.

Ali top koji je konstruirao Adrian Newey .. inače …

Vettel8703

Čestitke Lewisu Hamiltonu i njegovoj momčadi na još jednoj pobjedi u Singapuru. Iako su predviđanja bila drugačija, Lewis je pokazao da može doći do Polea i to pretvoriti u pobjedu dominirajući, kako u kvalifikacijama, tako i u samoj utrci. Što se tiče vozačkog prvenstva, imamo reprizu prošle godine u kojoj je ključna utrka bila upravo ova u Singapuru. Vettel je imao svoju šansu i to veliku šansu da osvoji ove godine prvenstvo, ali sada su se izgledi smanjili samo na (ne)sreću Hamiltona, odnosno, Vettela. Ne bih se pretjerano osvrtao na vožnju Seba u koj je dao onoliko koliko mu je… Read more »

mika.KA

nije da ga volim ali mi ga zao.
cak su i balzicko i novak digli ruke od njega ALI ljudi moji ima tu problem puno veci a to je strategija ferrarija.
ono radi odlazak seba u box!? pa to je bio kljuc utrke! lujo je mogao samo gledati kakve krugove radi seb,malo kenjat na radio 🙂 i odluciti kada ce u box.
gdje je stao razvoj ferrarija!?
trose gume ko merc na pocetku sezone.
sve se okrenulo!
ajde ferraristi glavu gore,ima jos seb sta pokazati (amerika,japan,rusia).
i dalje kazem on i lujo stepenica iznad svih!

Desmosedici

Mika KA, tako je. Tko se razumije u F1 zna detektirati problem i zna se tko koliko vrijedi u svijetu F1, pustimo navijanje i navijačke subjektivnosti.

MS791

To je istina, imao je Vettel gresaka jbg svaki vozač ih ima, adrenalin, brzina, odluke u sekundi, ali ovi u bocu to je nevjerojatno, nepojmljivo

MS791

Nepojmljivo da nemogu naučiti iz vlastitih greski, neznam kaj bi rekao. Dobar bolid, dobar vozač ali ako ključne odluke nisu na visini zadatka nema uspjeha.

mika.KA

istina,zato kazem nije seb kriv a svi ga napadaju.
problem je u strategijama,krivim procjenama.
onako preci luju u belgiji,maxa danas nemoze svatko.
ajd nije sve tako crno,ima još utrka 😉

Desmosedici

Pogledaj malo niže , Madgalico će ti sve objasnit. Seb je nekakav bezveznjak , ali Ferrari ima neke čarobne baterije pomoću kojih taj bezveznjak pretiče velikog Luja i strašnog Maxa. Kimiju izgleda nedaju te čarobne baterije pa nemože prestići nikoga od ovih top vozača. Lujo i Max inače voze neke krntije koje nemaju snage niti gripa na stazi.

madgalico

Čestitke Hamiltonu! Bottasu odi vozi bus! Vettel ti se mozes voziti kao kondukter kraj Bottasom…hehe
Perez mi je bio drag na pocetku, ali taj lik je pokazao pravo lice tek kad je dosao Ocon u momcad. Tip je ocigledno gnjida ili budala. Ehh da je Maxu ovaj Ferrari..ne bi Ham laganini po 5. naslov 😉 Jedva cekam Leclerca iduce godine uz Vettela. Nadam se da ce Vettela Leclerc poslati u prijevremenu mirovinu. 😉

Desmosedici

Pa taj bezvezni Vettel je odmah “maznuo” strašnog Maxa u prvom krugu. Druga je stvar što su mu iz boxa usrali taktiku i u kvalama i u utrci.

madgalico

Ferrari ima cudo ubrzanje..vjerovatno im baterija cudo daje snage..tako je i Hama skinuo u SPA kao beba zvecku..To nema veze sa vozacem..Neka Vet ide voziti 402m u USA. ;p

Desmosedici

A Mercedes AMG W09 je neka krntija koja nema snage? Dobro ide samo zato što ga Lujo zna dobro nagazit?

madgalico

Ovisi tko vozi mecku? Ako ham vozi je raketa, ako Bottas vozi je kanta ;p Vjerovatno da imaju 2 bottasa u mecki vet bi vec slavio naslov…

Desmosedici

To si u pravu. Bottas me je razočarao. Vozi ziheraški bez imalo rizika. Poslušan je, dobro odrađuje taktički ono što mu se naredi, ali nema u njemu onoga žara da se bori, napada, prestiže..gdje ga ostaviš, tu ga i nađeš. Nažalost i Kimi teško može prestići ikoga tko vozi ova tri top bolida.

PavleF1

Čestitke Hamiltonu, pokazao je kako se to radi (opet) !! Šta reći, po meni je Vettel najveća prevara u povijesti F1.. Iskoristio je eru sa jednakim motorima i Newey aerodinamikom gdje ga jednostavno nije nitko mogao ugroziti.. ono odradim start i poslije 2-3 zavoja cigla na gas i krstarim do kraja utrke.. auto mi leži kao po tračnicama ali usprkos svemu dvije sezone učinim zanimljivima jer eto našao se frajer u crvenom bolidu koji na neki meni neobjašnjiv način vozi taj bolid koji je realno za 5 – 6 startno mjesto.. No dobro jebeš sve te stručnjake koji mu se… Read more »

Desmosedici

Koliko je vozača do sada, od 1985 do 2018-te prošlo kroz momčad Minardi/Toro Rosso? Tu su vozili kasniji pobjednici GP utrka a neki su postali i Svjetski prvaci…npr. Trulli, Fisichella, Webber, Alonso, Vettel, Ricciardo,Verstappen..nisam namjerno nabrojio još mnogo dobrih vozača koji su tu vozili a nisu nikad pobijedili u GP utrci. Tko je jedini pobijedio na GP utrci vozeći ovaj bolid i još osvojio pole i najbrži krug? Neki bezveznjak?

Desmosedici

Ništa mi ne odgovarate na ovo? Kako sam ugrubo izbrojio oko 49 vozača je vozilo za Minardi/Toro Rosso. Da nadopunim još neka velika imena kao Alboreto, Zanardi, Bourdais, Buemi, Alguesari, pa sad novija Sainz, Kvyat, Gasly, Hartley. Niste mi odgovorili kako je pored svih ovih velikih vozača samo bezveznjak tipa Vettela pobijedio GP utrku sa nekonkurentnim Toro Rossom, uz osvojeni pole i najbrži krug?

Pratiteljcro

Evo da ti ja odg. jedna KISNA pobjeda nista neznaci. Previse kaosa je na kisnim utrkama i moze pobijediti bilo tko. Jedan Panis je na kisi i uz ona masovna odustajanja drugih dosao do pobjede u Monacu, a lik i nije bio materijal za svjetskog prvaka. Sto bi se onda moglo reci za Buttona koji je sa zadnjeg mjesta dosao do pobjede? Ispada vanzemaljac….a realno nije 😉

Desmosedici

Nemoj obmanjivat ljude koji prate ovaj portal. Kako možeš uspoređivat Panisovu pobjedu u Monacu i Vettelovu u Monzi? Panis je stvarno igrom slučaja uz puno sreće došao do te pobjede. U kvalama je bio 14-ti. Iz utrke su ispadali favoriti koji su vodili utrku a na kraju je ostalo samo 4 bolida. Ne bih ni ovu Panisovu pobjedu htio omalovažavat jer je trebalo sve to izdržat i na kraju je zasluženo pobijedio. Vettelova pobjeda je bila nešto savim drugo..nešto veličanstveno! Do tada najmlađi vozač u povijesti F1 koji je osvojio pole i pobijedio u utrci sa nekonkurentnim bolidom, vodeći cijelo… Read more »

trust_no1

Za divno čudo da nema komentara na Pereza. Šteta što nije bio Verstappen u pitanju jer bi sad sve vrvilo komentarima kako je glup, nesposoban, treba ga kaznit, idiot…

Inače ok utrka. Po meni vozač dana Alonso.

Desmosedici

Strašno bezobrazan lik! To ga je koštalo mjesta u Mclarenu i ostalim top momčadima. Dobro je Madgalico komentirao da je pokazao svoje pravo lice kad je za momčadskog kolegu dobio Ocona. Sjetite se što mu je napravio prošle godine na Spa, a i danas ga je na podal način piknuo prednjim kotačem da završi u zidu. A ono što je napravio Sirotkinu je pravo divljaštvo. Sreća što je to bio Sirotkin pa nitko ne diže galamu, ali da je ovo napravio nekom drugom..ustvari nebi se ni usudio..nebi ni pomislio to napravit recimo Hamiltonu, Verstappenu..zna da bi nahebo.

trust_no1

Razumijem, nije fer i korektno što se Grosjean nije na vrijeme sklonio Hamiltonu i Maxu. Ali ako je on dobio kaznu 5 sekundi i 2 kaznena boda, šta je onda trebao dobit Perez koji je napravio je sto puta gore. Izgurat momčadskog kolegu i kao nije ga vidio. A pogotovo ono zabijanje u Sirotkina. Ono se iz aviona vidi da je namjerno, i na kraju samo kazna prolazak kroz boks.

bodo

Alo fanovi polako, ne brzajte previše. Seb ovo Seb ono, treba ga maknuti i slično???? Ham ima posložene kockice u glavi i to ne umanjuje Sebovu veličinu. Ostaju dva vozača koji su obilježili zajedno više od jedne dekade F1, a pravi su konkurenti bili i prije F1 u nižim serijama…..Zajedno će u mirovinu.

Desmosedici

Seb je mlađi dvije godine pa se nadam da će bar toliko duže ostat u F1 i da ne bude na prazno neka tada osvoji još dva naslova Svjetskog prvaka-Weltmaistera! Hahaha!

Dani

Ja bi rađe da to napravi Leclerc. Sljedeće godine navijam za dva vozača iz suprotnih tabora.

Desmosedici

Ako mali bude bolji od Seba neka on bude Svjetski prvak, nemam ni ja ništa protiv. Evo nešto o navijačkim problemima i dilemama. Navijači u F1 navijaju za svoje momčadi a npr. u nogometru za svoje klubove. Ne možeš ti sad navijat za neku drugu momčad ili klub samo zato što je tamo prešao neki vozač ili igrač koji ti je bio drag dok je vozio u tvojoj momčad ili igrao za tvoj klub. Tebi on može biti i dalje drag ali ti navijaš za svoju momčad ili klub. Tu dolaze drugi vozači ili igrači koje ti prihvaćaš i navijaš… Read more »

fernando

Cestitke mercu a fer unistava sam sebe

MS791

Nisam gledao utrku, a izgleda da nisam ništa ni propustio.

mika.KA

ma nisi.copy-paste prosle sezone sto se tice bodova.ajd seb zavrsio utrku 😉

MS791

Bome i to je nešto. A jbg dok ima sanse treba da se boriti, ali sve kredite je potrošio, a o pitwallu bolje da ne govorim

F12013

Charles Leclerc opet do bodova u Sauberu. To mi je jedina pozitiva u ovoj utrci. Hamilton na drugom levelu. Bottas, što on radi u top momčadi? Verstappen solidno i zasluženo. Ferrari i Vettel doveli se u lošu poziciju odabirom guma, plus najlošiji na gumama od top momčadi. Kimi sasvim solidan, ali ne može se pretjecati. Perez luđak! I tako… Čeka se Leclerca. Vettel me razočarava sve više i više. Možda je u pitanju prevelika želja. Ne znam. Ali prešao je tridesetu, ima 4 naslova. Mora to pokazati sa bolidom koji ima. Nažalost ni momčad ne pomaže. Forza Ferrari! Do pobjede… Read more »

west 44

Cvili samo cvili mali papi!!!

Desmosedici

U Ferrariju opet ista priča. Jučer konfuzija u Q2 sa ultrasoftom i kad bi u ponovljenom krugu Vettel sigurno imao vrijeme za Q3 oni mu to zabrane i stave mu Hypersoft. Da je danas startao na Ultrasoftu, vozio bi duži prvi stint i imao taktičke mogućnosti za nešto više, za napasti Lewisa. Umjesto toga opet bez potrebe prerano mijenja Hypersoft, stavlja Ultrasoft a mogao je još voziti i kasnije staviti Soft. Tako bi mogao bez straha pritiskati do kraja utrke. Zbog ovog zapinje iza Pereza što je Max iskoristio i prošao ga kroz box. Ovim je Sebu uništena svaka nada… Read more »

bodo

MIslim da Seb danas nije imao šanse bez obzira na taktiku guma. Eventualno sa kakvim SC, no tada šansu imaju i ostali…Ovaj luđak Ham je izgleda osim što vozi našao i pravu vezu sa svojim dečkima u teamu i makinu štelaju “bolesno” dobro. Usput, već ne nekoliko komentatora primjetilo da Ham jako loše izgleda poslije par zadnjih utrka….totalno izmučeno. Vjerovatno daje 110%

Desmosedici

Ne zna nitko kako bi se sve završilo da je Seb vozio prvi stint na Ultrasoftu i što kasnije išao na izmjenu guma. Tada bi mu se otvarale razne taktičke mogućnosti. Ako bi mu dugo trajao prvi stint, u drugom je mogao preći na Hypersoft i praviti jaki sprint do kraja utrke. Kažem vam, nebi moglo biti nikako gore od ovoga što su napravili.

dansla

Da , baš sam to primjetio , u Monzi i ovdje . Možda je bolestan , viroza . Ili previše aktivnosti između utrka .

modesto

taktička utrka dosadna, vettel teško ce biti prvak,,

Luka Tunjić

Vozač dana po meni Alonso.

Luka Tunjić

Za one koji su propustili vijest, Verstappen je dobio nagradu vozača dana.

White Lion

Kad Vettelu ne moze pomoci ni najbolji bolid na gridu da pobjedi Hamiltona onda je sve jasno. Najjace od svega je to sto se Hamilton cak i ne priprema za utrke poput Vettela vec lik luta svijetom tokom tjedna i onda dođe u petak pa doslovno pregazi Ferrari i Red Bull. Nisam neki njegov obozavatelj no priznajem mu da je jedan od top 3 najveca vozaca ikada uz Sennu i Scumachera, a ako ovako nastavi porusit ce sve rekorde i biti na celu te kolone

klepesina

I zasluzuje da uzme sve i bude najveci

mika.KA

mislim da ferrari nije vise najbolji bolid.
a i da je najbolji bolid sta im to vrijedi ako zaseru taktikom ili vozac zasere.

Desmosedici

Ferrari i Merceds su tu negdje i situacija se mijenja od utrke do utrke. Meni izgleda da je Mercedes dosta poradio na bolidu i da je ovaj vikend bio malo ispred Ferrarija.

punisherru

“Bella strategia” ha ha

svakako

Dobro je što uopće ne gledam utrke zadnje 4 godine jer samo bi se živcirao, ovako samo pogledam rezultate i čitam vijesti a najviše od svega volim ovu psihijatriju od komentara nekih ovdje koji svršavaju na onog koji trenutno pobjeđuje a prije i poslije toga ih nema i ne postoje hahahaha bolesnici

Mike-ferrari

Brao totalna srz svega vise citam idiotizme vamo nego jutarnji list
😂😂

Marko013

Ja kazem tko leti visoko nisko pada tako i fer svake god na pocetku swzone zablistaju i tu stanu a merc radi uporno kao uvijek i to se vidi u zasnjih 5god.mah talj ko taljan nista pd njih. A kad bi makar uzeli vozace koji su sposobni nesto ucinit. Mislim da druge god ce bit vet vozac br dva jer nije zasluzio bit vozac br 1.
MA NAVIKLI SMO DA FER OD POLOVICE PRVENSTVA PADNE A MERC POSTANE NEDODIRLJIV🤣🤣🤣🤣🤣🤣 FORZA 🇮🇹🚜🚜🚜🚜🚜

mika.KA

cestitke luji!
doslovce je ovo hammertime!
kao sto sam napisao:da bi pibjedio marcedes sa lujom moras dati 110%!
ne prastaju greske tipa njemacka,monza,itd negu uzimaju ni vise ni manje puni pljen (pobjedu).
utrka ziva dosada nakon boxeva!
10 puta bolje gledat kvale nego utrku 🙂 🙂

F1 fan

Ponovo talijanska nesposobnost
Vrate svog vozača mjesto unazad, nije prvi put ove sezone, kao i jučer u kvalifikacijama los tajming.. Drugo merc je imao brzi bolid ovdje, kako je u 14. Krugu počeo nabijati prednost Hamilton za čas na 4 sekunde prednosti. A Zapamtite da ne pobjeđuje Hamilton ne
Vettela već mercedes pobjeđuje Ferrari u borbi za naslov. Ferrari je kao ekipa koma a prvi nogu u guzicu bi dobio arivabene

klepesina

Ma da bolid mercedesa ide sam nema vozaca pa sto onda nije botas brzi od vetela ako je samo do Mercedesa

Worf

bottas ima manje bodova od kimija
a lewis ima 40 vise od vettela
u pravu si, to je samo do auta

F1 fan

Pa debilčeki zatupljeni gdje piše da je do auta? I da se sam vozi. Napisao sam Mercedes kao ekipa pobjeđuje znači sa svojim odlukama kada treba. Napravit razliku a i tu je bottas koji je koliko već puta zadržao nekoga iza sebe da pomogne Hamiltonu , a kada je kimi nekoga zadržao ? Pa spominjes botasa da Ima manje bodova od kimija, a koliko je bottas puta imao odustajanje ili neki incident koji ga je spriječio za dobar rezultat, nekoliko puta je trebao pobijediti ali nije imao sreće uzmi to u obzir pa onda kalkuliraj dali bi Kimi imao vise… Read more »

klepesina

Legendo vozac je taj koji sve to direktno na stazi odradi dzaba ti sve ako nemas kompletnog vozaca za sve staze i uslove,Mercedes ima ali jednog LH-a

west 44

Vettel i Ferrari u teškom Knock downu!!!

mika.KA

kako bi ono rekli: blitzkrieg nakon ljetne stanke!

Mike-ferrari

Hebes singapur oper 12 bodova manje
Uhhh

TeaKong

Nema se mnogo toga za reći. Mislim da Vettel nije pravi izbor za Ferrari. To je mnogo puta dokazao do sada. Ove sezone Ferrari ima auto koji može parirati Mercedesu, ako ne i brži, ali Vettel ne uspijeva da pronađe tu brzinu. Njegova 4 naslova su došla sa autom koji je bio barem sekundu po krugu brži od ostalih auta i nakon ovih par sezona u Ferrariju, njegov kvalitet postaje upitan. Ne sumnjam da je izrazito brz vozač, ali najbrži na gridu definitivno nije. Vidjet ćemo kako će se Leclerc snaći u prvoj sezoni. Mislim da bi on u svojoj… Read more »

mika.KA

dobar je seb ALI lujo je trenutno svemirski brod.mislim da je u zivotnoj formi!

klepesina

Slazem se trenutno najbolji vozac daleko uz konkurentan bolid ni shumijeve titule nisu nedostizne

sladjan87

Nemoj njih dvojicu u isti kos . Brojke OK ali nista drugo nemaju ni slicno .

josip599gtb

i ak prestigne scumacherove rekorde nikad neće biti vozać ko schumacher

miroGP

Cestitke pobjedniku.
Utrka naporna nista drugo za reci. Vozac trke ili vozaci, zaostali bolidi i force india. Bez njih nebi bilo ni ove malo akcije ako se tako to moze i nazvati.
Razocaran sam totalno. Lewis ima naslov samo je pitanje kada i gdje ce ga potvrditi. A ferrariju nebi bilo lise da uvede nekog drugog umjesto vettela pa da krenu ispocetka sa potpuno novom i mladom postavom. To bi bilo zanimljivo. Vettel nece nikada biti prvak sa ferrarijem.

klepesina

Cestitke pobjedniku Lh 44 i Mercedesu.Well Done Levis Another day in office….Od pocetka do kraja kontrola trke a i kontrola ostalih ucesnika u saobracaju

La Miami

Koji gospodin ovaj Lewis Hamilton, preko tjedna se bavi modom i instagramom a kad dođe vikend iz “modnog mačka” se prebaci u “aliena” čovjek je znači REGAL !!!

#TeamLH #44 #Hammertime

josip599gtb

nevjerojatno kolko sreče ima taj hamilton da jew scumacher ima tolko sreče bio bi prvak 11 puta

klepesina

Koju si ti trku gledao…

Worf

schumacher je imao svu srecu svijeta sto je vozio za ferrari kad su bili najjaci u svojoj povijesti. i sto je vozio s vodonosama koji su mu se morali micati s puta u zadnjem krugu na ciljnoj ravnini.
inace nebi imao ni 3 naslova, ako ces tako.
a da je senna imao srece ko schumacher, osvojio bi naslov u svakoj sezoni u kojoj bi nastupio

MS791

Worf, jesi me nasmijao sad, drzis se ko pijan ograde te Austrije 2002 a i bez tog glupog propustanja bi bio uvjerljivo prvak. Aj ne seri osvojio je on i dva naslova sa posranim benetonom, a tko je kriv ostalima sto nisu složili bolje bolide tih godina kad je rasturao s Ferrarijem.

MS791

A i da nije bilo rosa Browna i Michaela Schumachera nebi ni dobio u ruke takav bolid koji je dobio, ne umanjujem njegove zasluge ali imao je od 2014 najjači bolid kao i msc pocetkom desetljeća. Kazes da nebi msc imao vise od tri, a ko kaze da Lewis nebi još sad bio na onom jednom iz 2008 da nije imao najjači bolid?? Ista stvar s Vettelom u redbullu, jednostavno poklopilo se svoj trojici da u najboljem dijelu vozačke karijere imaju u rukama najjači stroj. Alonso je suprotan primjer

dansla

Bilo je toga puno više od te Austrije , ima MS podosta “napumpanih” pobjeda , da ne spominjemo prvi naslov .
Iako ne volim uspoređivati vozače iz različitih era , mislim da MS ne bi imao šanse protiv LH , gubio je i MS dosta puta živce (slično kao i Vettel). A Lewis jednostavno nema slabe točke , odličan je u apsolutno svim segmentima.

MS791

MS sa današnjim Ferrarijem i u top formi bi imao bar 50 bodova vise od hamiltona.nit bi se u Njemačkoj zabio u zid jer je bio odličan vozač po kiši, jedan od najboljih, nit bi dopustio takva sranja u boxu. I on definitivno nije bio da gubi zivce u utrci, kao Vettel danas. I ono doba njegove najveće dominacije da je došao neznam tko pomeo bi ga ko Rubensa i Massu. Možete vi drzati se tih nekih crnih rupa u njegovoj karijeri, a prost i Senna nisu također radili svašta u utrkama sto se smije a sto ne smije i… Read more »

dansla

Je , je , možda u mašti ! Nije se zabio u zid , ali se zabio u Coultharda na Spa i to baš na kiši . Poslije toga uslijedio pokušaj fizičkog nasrtaja na Coultharda . Ne želim reći da je puno griješio , u biti MS je rijetko griješio , ali taj slučaj i još nekoliko drugih pokazuju da je MS znao izgubit živce . Međutim tada to nije igralo ulogu , s obzirom da praktički nije imao ozbiljnog konkurenta , bolid brži sekundu po krugu od drugih bolida , momčadski kolege klasični vodonoše . Da je bilo prave… Read more »

MS791

Cek ti hoćeš reći da se Michael namjerno zabio u couldtharda, da je to njegova greška???? Ili je možda ovaj namjerno zakočio kad je kasnio cijelii krug da pomogne hakinenu i to po kiši za kakvu danas salju safety car na stazu. I naravno da dio zasluga ima Ross u toj dominaciji, to je bio savršen tim, od vozača, torta, rossa i ekipe u boxu. Ovo što ja govorim je nešto drugo. Početak razvoja bolida Mercedesa hibrid je zasluga Browna i Schumachera, ma što god vi rekli, i to su mnogi puno upućeniji u taj sport priznali. Brown je prodao… Read more »

Worf

austriju spominjem zato sto je to sigurno najogavniji trenutak u povijesti ovog sporta. ko da sam rekao da nebi bio prvak bez toga. kazem da je uz ionako bezobraznu prednost, jos imao i ovakvu pomoc barrichella odnosno tima. i nije jedini put da se to dogodilo. todtove upute rubensu usle momentalno u anale. bilo je puta kad su mu prijetili otkazom ako ne propusti ovog. o tome se prica. vi se drzite te 7-91 statistike ko zidovi novca, a znamo sta je u pozadini. posrani beneton je 95e slozio najbolji auto, a 94e isto znamo sta je bilo. briatoreova kuhinja… Read more »

josip599gtb

Taj isti Scumacher je bio doveden u mercedes da sredi bolid da srečkić može kasnije pobjeđivati… glavni kadar ferrarija je došo u mercedes da naprave bolid.. da njih nije bilo meca bi još danas bila samo dobavljač pogonskih jedinica
a kaj se tiće 2002.. u ferrariju su se držali određenih pravila zato su i bili prvaci.. schumi je sa ili bez austrije tada mogo biti prvak… koja je uloga bottasa u meci?… da se bori za naslov ili da pomaže srečku hamiltonu

klepesina

Pises ciste gluposti,da bas Ms doveden da sredi i posteluje bolid Lh da ovaj bude sampion.Pa i ti nevjerujes u ovo sto si napisao a kamoli mi ostali daj uozbilji se…Koliko se sjecam Rosberg je redovno prao MS u mercu,toliko o tome da je bas on sredio auto za Lh dok ostali trkaci i drugi inzinjeri masiraju kitu po tvornici a MS predano radi i pravi bolid LH-u….cccc

MS791

Klepesina to ti kažu mnogi ljudi koji su puno bolje upućeni u F1 od svih nas tu. Nije on štelao bolid nego je sa Rossom razvijao bolid za eru hibrid motora. I nemozes usporedivati MS i Rosberga u Mercedesu jer je čovjek bio već u godinama, isto ko da usporedujes Jordana kad se vratio u NBA i Kobea Bryanta koji je tada bio u usponu snage

Worf

kako mislis razvijao bolid? koji dio tocno? mercedes razvija v6t jos od 2007,2008, i upravo je motor bio razlog zbog kojeg su uspostavili dominaciju. sasija nikad nije bila najbolja. to pripada redbullu vec skoro desetljece. sta su to tocno ross brawn i schumacher razvijali? otisli su oba 2012. pa je onda bila zadnja sezona v8 ica i tek 2014 hibridi. dizajneri wo5-ice su bili costa, bell i willis. wolff i berger su postali sefovi tima vec 2013, kada je i lewis dosao. za lewisom je dosao i paddy lowe. znamo ko je i sto je on sta su to tocno… Read more »

west 44

Ništa on nije odvijo ni razvijo on je došao da pokupi lovu u Mercedes i da ode u penziju još debljeg džepa.Mercedes ga nikad nije ni trebao zvat da dođe vozit kad nije htio doći kad je bio mlad nego je otišao u Ferrari a ovi njemački tukci još i danas ga sponzoriraju dok su ga talijani davno odjebali! Uostalom era hibridnih bolida donosi potpuno novi koncept razvoja istih tako da novi bolidi nemaju nikakve veze sa starima koje je vozio M.S .

MS791

Worf tebi se ne isplati nista objasnjavati jer si zatucan i vidis samo ravno ni lijevo ni desno. A kazes da je Mercedes razvijao jos 2007 motor za hibrid eru, a tek se2014 uvela hibrid era. A kupili su 2010 momčad od koga???? Brawn GP. Daj ne seri gluposti.mozete srati kolko hoćete Ross i Michael su temelj dominacije Mercedesa koja je počela 2014. Dansla ti si isto zatucan ko i Worf, niko nije rekao da su razvijali današnji motor nego za pocetak ere hibrid dakle 2014. Ali ono kad čovjek vidi ravno, nit lijevo ni desno onda ko da zidu… Read more »

dansla


Ne znam sad ko je tu zatucan , motor ?!!! Pa otkud ti to uopće da vozač (MS) može razvijat motor ?
Koliko ja znam , vozač može imati jedino utjecaj na razvoj aerodinamike , a nikako motora .

Worf

meni se ne isplati objasnjavati? ja iznesem ciste cinjenice koje mogu potkrijepiti i koje imas po svim wiki stranicama i official f1 sta si ti onda i slicni? schumacher je najbrzi najbolji najpametniji najljepsi vozac ikada, koji je usput sam u vlastitoj garazi slozio auto i osvajao s njime. a onda jos i slozio auto za lewisa. tako vi mislite u tim crvenim glavama……….daj me nemoj. ko da je vazno od koga su kupili momcad? viyaj mallya je kupio momcad od spykera 2008. jel spyker temelj danasnje force indie????????? jes moj k…… jedini koji sere ovdje si ti, i da… Read more »

MS791

Worf reko sam zid bi shvatio prije nego ti. Tako da nemamo o čemu raspravljati. Drkaj po Hamiltonu i ostavi Schumachera na miru i ne omalovažavaj njegove uspjehe. Niko mu to nije dao gratis a to što ti nemozes prihvatiti činjenicu da je najbolji i da u ono doba nije imao nikakvu konkurenciju nije moj problem. Kazes da je imao sreće što je vozio najbolji Ferrari, došao je on 1996 u rasulo Ferrarija, i nakon par godina rada su dolazili rezultati. Dosli su pravi ljudi na pitwall,okupio oko sebe prave mehaničare i odvezao najbolje utrke. Zašto nije Hamilton došao odma… Read more »

MS791

I stvarno si veliki znalac kad usporedujes Spyker i force Indiju prodaju sa prodajom momčadi brawn gp u Mercedes. Force Indija nit nikad nije nit nikad nebu imala čovjeka kao Ross Brawn, koji se dokazao di god je došao, tak da glupo usporedujes

Worf

pfff daj prekini se prosipat vise bogati. druge nazivas zidovima i zatucanima a onda reces da je schumaher najbolji i tocka bez rasprave hahahaahaha pa ko tu koga? kad je tako dobar sta nije osvajao tamo 98 99 97? eeee, nije se vozio najbolji auto, niti je zabijanje u druge pomoglo. eto zasto lewis hamilton ce barem uvijek imat onaj naslov iz 2008, kad je sa inferiornijim mclarenom uzeo ferrariju naslov. i to u svojoj drugoj sezoni, nakon sto mu je u debitantskoj alonso podmetao nogu, i jos mu se auto zablesio u brazilu kao vodecem a ovaj je 6… Read more »

MS791

97 i98 se borio i bio blizu naslova, a 99 je slomio nogu, tako da tu sezonu se ni ne računa. 97 je opravdano isključen zbog udaranja vilneva, ali zabijali su se uži Senna i prost, nije mu to trebalo ali jbg. 98 pitanje sto bi bilo da glupi couldthard nije po onoj kiši sa zaostatkom kruga namjerno zakočio nebi li izazvao sudar i pomogao hakinenu, izbio je Schumacheru 10 bitnih bodova. Dakle spominjjes sezone di je vec bilo vidljivo da Ferrari napreduje nakon niza loših rezultata. Lewis Hamilton nije imao inferioran bolid 2008 sigurno, McLaren je tad bio u… Read more »

dansla

Šta je MS uzeo čekić i ključeve , pa prčko ispod haube ?!
Pa čovječe već je prošlogodišnji bolid stara kanta (Mercedesov , Ferrarijev , Red Bullov …) , a vi tvrdite da je MS razvijao sadašnji Mercov bolid !

dansla

A joj , dobro da nisi rekao da je bolid za LH još razvijao Otto 1876. god. , kad je izumio benzinski motor !
MS je u Mercedesu pružao drugorazredne vožnje , a ne da je još razvijao bolid. Sve što smo vidjeli od njega tada bio je samo pokoji krš i lom .

dansla

Da to baš i mene čudi , a između ostalog voli i popit . Šta bi tek bilo da živi 100% sportskim načinom života !

Related Posts