Sebastian Vettel pobjednik VN Mađarske!

Sebastian Vettel u Ferrariju pobjednik je dramatične utrke za Veliku nagradu Mađarske. Nijemac je slavio ispred momčadskog kolege Kimija Raikkonena i Mercedesovog Valtteri Bottas.

Četvrto mjesto uzeo je drugi Mercedesov vozač, Lewis Hamilton, a peto Red Bullov Max Verstappen. Sjajan rezultat upisao je Fernando Alonso u McLarenu šestim mjestom. Sedmo mjesto uzeo je Carlos Sainz u Toro Rossu, a krug osvajača bodova zatvorili su Sergio Perez i Esteban Ocon u Force Indiji te drugi McLarenov vozač, Stoffel Vandoorne.

1  Sebastian Vettel       Ferrari         1:39:46.713
2  Kimi Raikkonen         Ferrari           +0:00.908
3  Valtter Bottas         Mercedes          +0:12.462
4  Lewis Hamilton         Mercedes          +0:12.885
5  Max Verstappen         Red Bull          +0:13.276
6  Fernando Alonso        McLaren           +1:11.223
7  Carlos Sainz           Toro Rosso        +1 krug
8  Sergio Perez           Force India       +1 krug
9  Esteban Ocon           Force India       +1 krug
10 Stoffel Vandoorne      McLaren           +1 krug
11 Kevin Magnussen        Haas              +1 krug
12 Daniil Kvjat           Toro Rosso        +1 krug
13 Jolyon Palmer          Renault           +1 krug
14 Lance Stroll           Williams          +1 krug
15 Pascal Wehrlein        Sauber            +2 kruga
16 Marcus Ericsson        Sauber            +2 kruga
17 Nico Hulkenberg        Renault           +3 kruga
18 Paul Di Resta          Williams          DNF
19 Romain Grosjean        Haas              DNF 
20 Daniel Ricciardo       Red Bull          DNF

Tijek utrke:

Vettel je odlično startao, Raikkonen je pokušao, ali ne prejako. Bottas zadržao treću poziciju, a Hamilton je izgubio mjesto od Verstappena i Ricciarda. No, Ricciardo je u trećem zavoju otišao široko, a nakon toga je došlo do dodira između njega i momčadskog kolege. U tom incidentu se Australac izvrtio i došlo je do oštećenja njegovog hladnjaka. Zbog incidenta je na stazu morao izaći Sigurnosni automobil. Dodajmo i kako je u prvom krugu došlo do incidenta između Hulkenberga i Grosjeana.

Odmah su se suci bacili na posao istražiti oba incidenta.

Tek u šestom krugu safety car je ušao u boks. Vozači su krenuli žestoko pa smo odmah mogli vidjeti dva okršaja. Onaj između Verstappena i Hamiltona te onaj između Sainza i Alonsa. U ovaj potonji se priključio još i Perez, ali svi vozači su uspjeli zadržati svoje pozicije.

U sedmom krugu, Verstappena je stigla kazna. Suci su potvrdili kako će Verstappen dobiti 10 sekundi kazne zbog incidenta sa Ricciardom.

Nakon prvog kruga, utrka je tekla mirno. Najviše posla imali su suci koji su odlučili istražiti još jedan incident. Naime, nakon re-starta došlo je do incidenta između Alonsa i Sainza, a to su suci odlučili temeljitije provjeriti. Sainz naime u prvom zavoju nije ostavio Alonsu nimalo prostora već ga je izgurao sa staze.

Međutim, suci su odlučili da u incidentima Hulkenberg-Grosjean i Alonso-Sainz neće poduzimati nikakave sankcije.

Utrka je i dalje išla mirno krug za krugom bez većih događaja na stazi. Više se samo taktiziralo kada će se ulaziti u bokseve jer su se gume žestoko trošile. Taktiziranja je bilo i u Renaultu. Tamo je Palmer propustio Hulkenberga jer je Nijemac bio brži od njega.

Prvi u boks je ušao Grosjean. Njemu je trkaći inženjer dojavio kako im pada tlak u gumama zbog probušenja. Francuz je u 21. krugu prešao na mekane gume. No, muke po Francuza nisu prestale. Samo krug kasnije javili su mu sa pit-walla da zaustavi bolid jer vijak na kotaču nije dovoljno stegnut. Francuz je parkirao svoj bolid i njegova utrka bila je završena.

Mali problemi su se u 26. krugu pojavili za Vettela. On je svojim inženjerima dojavio kako mu upravljač stoji ulijevo kada ide ravno po pravcu. Na pitanje inženjera, Vettel je potvrdio kako se situacija pogoršava.

Problemi nisu zaobišli niti Mercedes. Tamo su inženjeri pokušavali uspostaviti radio vezu s Hamiltonom koji očito nije čuo ništa od instrukcija sa pit-walla.

U 30. krugu krenuli su prvi ulasci u bokseve. Većina vozača je išla na strategiju sa jednim prolaskom kroz bokseve. Prvi je ušao Stroll, a odmah iza njega i Bottas. U Mercedesu imali manjih problema pa je Finac izgubio nešto vremena.

Krug kasnije u boks je ušao i Hamilton, a Vettel je pozvao svoje inženjere da ne odugovlače s odlaskom u boks jer su mu prednje gume na izmaku snaga. Inženjeri su to odmah riješili u idućem krugu i pozvali Nijemca u boks. Raikkonen je u 33. krugu odradio svoje zaustavljanje, a vratio se odmah iza Vettela na stazu. U vodstvu je tada bio Verstappen, ali Nizozemac je tek morao odraditi svoj boks.

U 37. krugu dva najzanimljivija dvoboja bila su za četvrto i deveto mjesto. U borbi za četvrto mjesto bili su Bottas i Hamilton, a u borbi za sedmo mjesto žestoku borbu su vodili Alonso i Sainz koji su skupa i izašli iz boksa. Hamilton je bio neuspješan, ali je Alonso uspio fantastično s vanjske strane proći svoga sunarodnjaka.

U tom periodu Mercedesovi vozači su bili brži od Ferrarija. Vettela su i dalje pogađali problemi s upravljačem, a Raikkonen je zapeo iza svog momčadskog kolege. Mercedesovi vozači su počeli loviti Raikkonena koji je svoje inženjere zatražio da donesu odluku što će napraviti.

U 43. krugu u boks je ušao Verstappen. Morali su odraditi 10 sekundi kazne, a nakon toga je Nizozemac pojurio na stazu. Vratio se na peto mjesto iza Hamiltona i ispred Hulkenberga.

U McLarenu su do 43. kruga zadovoljno trljali ruke. Vandoorne i Alonso držali su pozicije unutar bodova, ali onda se dogodio kaos tijekom zaustavljanja Belgijca u boksu. On je promašio mjesto zaustavljanja i mijenjanje guma je time potrajalo predugo. Vandoorne je pao time na 12. mjesto.

U tom periodu nastavio se lov Mercedesa za Ferrarijem. Hamilton je zatražio da ga Bottas propusti, a Finac je to i napravio u 47. krugu i time omogućio Hamiltonu da dalje pritišće Raikkonena. Vettela su i dalje nastavili pogađati problemi. Inženjeri su mu rekli da izbjegava rubnike, a u tom periodu je Hamilton bio brži sekundu po krugu od vodećeg.

Dvadeset krugova prije kraja Hamilton je ušao u dohvat DRS-a u odnosu na Raikkonena. Bottas je u tom periodu pao četiri sekunde iza Hamiltona, a s pit-walla su mu javili da mora ostati blizu kako bi mogli natrag vratiti pozicije. Međutim, to je možda i bila samo pila naopako. U svakom slučaju, Hamiltonu su dali pet krugova da pretekne Raikkonena.

Petnaest krugova prije kraja drama se i dalje odvijala. Raikkonen je bio unutar sekunde za Vettelom, a Finac se žalio da mu tako odlaze gume. Hamilton se u tom periodu malo odmaknuo, a od onih pet krugova kada bi trebali vratiti Bottasu treće mjesto izgleda ništa neće biti. Inženjeri su mu dali još pet krugova-

Što se tiče Vandoornea, on se uspio vratiti u bodove. Držao je 10. mjesto.

U 58. krugu, Hamilton se opet priključio, očito nakon kratkog hlađenja bolida. Opet je ušao unutar sekunde za Raikkonenom. Krug kasnije Britanac je uspio ući i unutar pola sekunde za Fincem, ali je onda napravio pogrešku u drugom sektoru i Finac je mogao barem malo odahnuti.

No, već u 61. krugu Hamilton vraća zaostatak na samo pola sekunde. U tom mu je značajno pomogao Vandoorne koji je malo zakočio Raikkonena. No, Vandoorne je pogodovao malo i Raikkonenu. Belgijac je napravio veći razmak između dva Ferrarija pa je Raikkonen imao više prostora i čistog zraka za ići brže.

U 62. krugu, Paul Di Resta je dobio naredbu iz Williamsovog boksa da moraju završiti utrku zbog problema s bolidom.

Pet krugova prije kraja drami se polako počep nazirati kraj. Hamilton je pustio i pao je 2.3 sekunde iza Raikkonena. U tom periodu počeo je i Bottas zatvarati zaostatak za svojim momčadskim kolegom pa su sve oči javnosti bile uprte u pitanje hoće li Hamilton vratiti Fincu treće mjesto.

Hamilton je u tom periodu navodno imao problema sa gumama. Hamilton je izgledao kao da ima problema i sa kočnicama, a inženjeri su mu javili kako bi mu Verstappen sa petog mjesta mogao biti prijetnja.

Raikkonenu su pak dojavili da ništa ne uzima za gotovo jer je Hamilton i dalje prijetnja. No, do kraja drame nije bilo. Hamilton je zaista skroz pustio gas, ali nije davao naznake kako će propustiti Bottasa.

Krug prije kraja, Hulkenberg je završio svoju utrku, a Magnussen je dobio kaznu od pet sekundi zbog guranja Hulkenberga sa staze.

U posljednjem krugu Hamilton je na kraju pustio Bottasa na treće mjesto, a Vettel došao do 46. pobjede u karijeri.

188 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Udarila je vručina onako baš lijepo … TOPLOTNI UDAR …… 🙂

modesto

hamilton pustio bottasa kimi nije htio napast vetela to je dansnja f1 sramota voze za šefove a ne za navijače

dxdy

ajde onda kupi momčad i pokaži nam kako se to sa fair play vozi….

Legenda86

Max je kasno kočio ok je i udario je kolegu ne namjerno da se to nije dogodilo RB bi pobijedio u utrci 100 % jer max ih je stigao do kraja tako da pričajte gluposti ali RB i max i Riciardo rade dobar posao

dxdy

to mu se malo previše događa. kasno koči i očekuje da mu se drugi sklanjaju… drugačije ne zna… on je prezelen ušao u F1 i dobio brzi bolid kojeg ne zna u dušu voziti… da Alonso vozi njegov bolid vidio bi što je majstor

dxdy

da dodam, sam Max je sa svojom izjavom nakon utrke potvrdio koliko je unatoč toliko odvoženih utrka još uvijek zelen. ulazi punim gasom prljavom stranom, kasno koči i onda očekuje da bolid neće proklizati…. znači ide napamet a koga će udariti, možda i ozlijediti to prepušta sreći, odnosno nesreći drugoga… sve mi se čini da njegovo mjesto u top momčadima polako se gubi, te će na kraju imati izbor, ili u neku slabu momčad ili van iz F1

Pedji2

Ne znam cemu tolika drama, ovo je bila jedna klasicna trka, takticki odlicno izvedena od Fer. Naravno da bi bilo super da je Kimi smeo napasti Vettela, ali on se davnih dana pomirio sa vozacem no.2(dobrim delom zbog njegove toplo-hladno voznje) i nema se tu sta mnogo dodati, ostaje nam da vidimo koliko ce ga puta jos trebati propustiti(ovo je 3 put ako se nevaram). Ham me ugodno iznenadio. Max je potrosio sav kredit kod sudaca, a verujem da ce ovaj put i od RB-a dobiti po turu.:) Alo standardno skupio sta se moglo skupiti.. Palmer i Kvjat izgleda da… Read more »

Downforce

Imas na sky sports kanalu jedan poseban kanal koji se zove team radio i cijelu utrku emituju svaku poruku.

Pedji2

Nisam znao, nekad posle trke iskopam neki transkript, ali opet i tu fali dobar deo.. u svakom slucaju hvala za info.. 😉

FerrariHR

Vidim da neki pišu komentare u nostalgiji za prošlim vremenima i utrkivanjima sa “mudima”. Recite mi jedno,jeli se ikada ulagalo više u bolid i motor nego danas? Ja mislim da nije. F1 je postala papreno skup sport,momčadi donose neke odluke nekima dvojbene i glupe,a nekima razumljive. Kakvo utrkivanje vozača iz iste momčadi,kakva sloboda utrkivanja? Ferrari bi triba pustit obojicu da se utrkuju i zajebaju na stazi a oni ulažu vriće para u momčad. Malo sutra. Nikome se timske odredbe ne sviđaju,ali ih možemo razumit. Ogromni se novci vrte i nije baš lako ulagat u F1 momčad a glumit poštenje zbog… Read more »

F12013

Dobar argument.

Dani

Čestitke ferrariju na pobjedi. Bilo je očekivano za ovu stazu. Mene je iznenadila konkurentnost mercedesa ovdje. Kimija je tim žrtvovao preranim ulaskom u boks i tu je riješena utrka, iako je to logična odluka. Mercedes bi mogao na kraju sezone lupati glavom u zid ako će tih par bodova odlučuvati. Lewis me nije iznenadio kod vraćanja pozicije. On je emotivac, možda i najveći na gridu, ali je pošten. Svaka čast i mclarenu na odličnoj šasiji. Vidi se već nekoliko utrka da odlično čuvaju gume. E da je još normalan motor unutra….

FerrariHR

Slažem se.

avalon

stvarno i mene je iznenadila konkurentnost mercedesa u mađarskoj . ova staza im vjerovatno ne paše jer npr lani su u mađarskoj završili lewis 1. , rozberg 2. slažem se i da je kimija tim žrtvova preranim ulaskom u box … već u 34. krugu , a seba tek u 32. ( ako se ne varam ) . ako je 34. bija prerano onda je 32. bija još “preranije” . slažem se i sa konstatacijom da je LH zaista poštenjačina šta zna sva ko prati F 1 … naročito je to potencirano za vrime “kolegovanja” sa nicom rozbergom ….

MS791

Ali Mercedes nebi bio blizu da nije Vettel imao problerme sa volanom. Do ulazak u box vettel i kimi su se odljepili na 10-sec od bottasa i 16-17 od hamiltona.Da nije bilo problema sa bolidom vettela nebi bilo drame

Dani

@avalon Jednostavno se na ovakav argument ne može ostati hladnokrvan jer pobija sve druge. Toliko je realan i točan da sam shvatio da ustvari bi i McLaren trebao biti favorit na Spa i Monzi jer je tamo pobjeđivao 14 , te 10 puta. Odlično opažanje kolega avalon. Nema veze što su to različiti bolidi. Najvažnije je da je tim pobijedio već prije. Pa stoga čudi kako to da je ferrario 2009. pobijediosamo jednom, dok je 2008. pobijedio “samo” osam puta. Očito nešto ne štima. @MS791 ferrari je bio brži na supersoftu, dok je mercedes bio brži na softu. I bez… Read more »

MS791

Da i tu ima istine, inače jako me nerviraju te gume, nekad prije Bridgestone slick,inter,full wet i bok, a ne sad supersoft,soft,ultrasoft

avalon

Dani… baš mi je drago da si i ti prizna da mi je zapažanje odlično . bila su tu još 2 zapažanja ali su zanemarena u korist prvog . naravno da tebi ne štima moja primjedba ( primjedbe ) koje pokušavaš kompenzirat vračanjem u prošlost i to ne tako blisku ( spominješ 2008./09. , a to je bilo znači prije 8 – 9 sezona ) dok sam ja spomenija LANJSKI plasman vozača mercedesa 😉 mada … moga sam spomenut i 2015. di su u mađarskoj LH i NR startali sa P 1 i 2 ( posli Q LH je izjavija… Read more »

Dani

@avalon Volim kada napišeš roman, a ne napišeš ništa relevantno. Jer po tko zna koji put mješaš kruške i jabuke. Upravo stavljanje mclarena u kontekst sam htio pokazati koliko ti je tvrdnja kriva. Zašto? pa zato jer prošlogodišnji i ovogodišnji bolidi nemaju nikakvu sličnost osim motora. A i oni su dosta drugačiji. Zar misliš da bi ferrari dostigao mercedes da su ostali prošlogodišnji bolidi. Teško. Pogotovo jer je zabranjen fric koji ferrari nikako nije uspijevao razviti. I upravo zato sam usporedio 2008. i 2009. godinu za ferrari, a mogao bi i za mclaren te red bull. Jednostavno godine u kojima… Read more »

Red one

Admin zaspao,glumi Charliea Whitinga… 😀
Admine riješi ove internet hooligane,da sutra u 8b ne bude neispavanih školaraca.

Red one

P. S. – Ferrari je taktički odradio super potez…1-2 na postolju, sve drugo će brzo u zaborav.

crofessional

Ekipa, moram priznat da mi se malo danas smučio ovaj sport. Sve to nekako ignorirram zadnjih godina, ali sve je očitije. Pretpostavljam da je većina nas F1 počela pratiti 90-ih. Neki su stariji, neki mlađi, ali to je neka baza koju imamo. Znači vozač (Kimi) vozi na P2 i buni se na team radio što ga timski kolega (Vettel) ne pušta ispred jer je dojam da on može brže. Isto tako vozaču na P4 javljaju da će ga vozač na P3 propustit da pokuša proć Ferrarije pa ako ne uspije da mu vrati poziciju. Uskoro će poruke preko teamradia glasit… Read more »

zox

Ja sam i malo stariji, ali potpisujem sve napisano… Mislim da bi u drugoj situaciji karte bile drugačije podijeljene…

dxdy

pitanje je da li bi imali 1-2 da je pušten Kimi napred. ovo je na kraju bio timski rad. Kimi realno nije u utrci za naslov i bodovi od pobjede mu ne znače toliko koliko Vettelu. a i konstruktorski 1-2 su bili zagarantirani… što da su Kimija pustili naprijed a Vettel pao na 3, 4 ili 5 mjesto? ići na sigurno ili se kockati… lako je nama komentirati iz fotelja.

r.u.m.

Slažem se, i nije mi normalno da jedan od najboljih vozača u povijesti,dokazano po svim parametrima i svim stručnjaima mora trulit u nekonkurentnom bolidu jer ga neče Merc i Ferr da nebi poremetio sinergiju,fuj,fuj,fuj, ili nečiji EGO nevjerovatno mi je to a čovjek ima hrpu fanova. samo para i para..

Senninho

Ne mogu poslat kontakt s..adu ali vidimo se

Senninho

0993618644 javi se

Senninho

Smrade F1Fan javi se pizdo molim te!!!

FerrariHR

Koji vam je ku…c obojici,ovo je ošlo predaleko. Smirite se bogati i navijajte,stvarno niste “u fazi” obojica.

Senninho

Ovo smeće misli da može pisat ovakve stvari dirat se u familiju i da će proć lišo e bogami neće to će mu bit zadnje jer meni može napisat šta hoće ali dirat mi se u mater e tu se malo zaigra!!!

Senninho

Mangupe iza tipkovnice javi se pizdo!!!

F1 fan

Na Facebook se javi imaš ime i prezime
Ajde legendo da vidimo kakva muda imas

Senninho

Majmune imaš broj pa se javi jebo te Facebook jer pizdo pitanje jesi to ti i ako jesi ima vas više pod tim imenom pizdo ili pošalji svoj broj smrade

Senninho

Pizdo imaš broj javi se ili pošalji svoj majmune ja ću se javit ne brini s guštom!!

F1 fan

Napiši ime i prezime !!! Sa guštom cu ja tebi razvaliti gubicu
Nemaš ni vacap ni viber

F1 fan

Traži onog najjačeg Mislava haha
Crvena alfa 159 među slikama javi se legendo

Senninho

Pederu imaš broj i javi se ili pošalji broj ako nemaš kuna reci ja ću te nazvati i ne junači se kompleksašu vidi se iz tvog opisa da si pička čim pišeš veliki takvim sam uvik da po pički jer su kompleksaši! Sve informacije ćeš dobit kad se javiš jebo te Viber i WhatsApp neću izmjenjivati slike s tobom pederčino i više ne seri nego nazovi ili pošalji broj

cromarineF1

Ajmo odma oba, skupitete papire i nazad u vrtić…znan da zivimo u državi u kojoj triba puno papirologije za sve, pa tako i za upisat se u vrtić, ali ako se potrudite sto prije cete dobit misto…a za financiranje, ozbiljno pratitelji i ljubitelji f1 će van snosit dio troškova…odma odma odma

Nikola Klobučarić

Dečki, pretjerali ste sad. Ne želim nikoga banati, ali mora se znat neka granica. Molim bez takvih komentara ubuduće.

r.u.m.

Jeste se našli vaz dva i to rasčistili ? i kako je završilo ako se smije znat.

avalon

krivo je globalno zatopljenje …. inače virujem da su to dva odlična i vrlo dobro odgojena momka .

Senninho

Slo

delman94

Kimi je zasluzio pobjedu.Respect za Hamiltona za vracanje pozicije ja mislim da Vettelu to nikada ne bih palo na pamet da uradi.Nisam neki fan Hamiltona al svaka mu cast.Magicni Alonso naprasio TR i Sainza.Samo me zanima razgovor Riciarda i Verstapena u hotelskoj sobi.Jer ja mislim da Verstapen,Riciardi i Massa dijele hotelsku sobu kao i sto putuju zajedno.Kao sto reko i Maldonado je pobijedio jedino u Spaniji kao i Verstapen.Izgleda i Max kreno Maldonadovim stopama.

FerrariHR

Nisam moga pratit utrku,zato nebi želio komentirat ništa. Čestitam pobjedniku,Ferrarijev 1-2 je posebno sladak. Ova utrka je bila važna za vraćanje samopouzdanja momčadi i došla je ko naručena.

MonsterEnegry

comment image?oh=891838d4b64d3873a1847625900b1686&oe=59F7128F
The best highlight of the day!! 😀

trut123

Cestitam Ferrariu na pobjedi, utrka nis posebna, vozac dana Kimi i Alonso. Ferrari je danas ispravno odlucio zrtvujuci Kimia, dal se ja slazem s tim, bas i ne ali Kimi se sam doveo u takvu poziciju. Mad Max nekog ce ubiti na stazi sa svojom bahatoscu i nepaznjom. Talentirani Alonso gubi vrijeme u ovom krampu od honde, steta, al sam si je to odabrao. Egoista Hamilton me zaista danas iznenadio vracanjem pozicije, pa neka i od njega vidimo fer play utrku. Nadam se da ce u ovoj stanci Ferrari i Mch napredovati. lP

wrx21

samo da nije ove švabske prevare u ferrariju bilo bi savršeno,ovako je kimi ponovno morao spustiti gaće da ne bi bilo kmečanja od strane švabe,čestitke alonsu na najbržem krugu

modesto

opet dosadna utrka ,,,hamilton loš ,,, nikakvih duela na stazi zadnje2 utrke i ova su katastrofa

mika.KA

čestitke ferrariju na pobjedi.
utrka dosadna.
lujo me sve više i više iznenaduje.uhh nadam se da mu ta dva boda nece odlucivati za prvaka 🙂

F E R R A R I

Po meni je potez dana kad je Alonso legao na onu lezaljku

cromarineF1

Evo vec koju godinu pratim i citam ovaj portal, jer san prije svega petrolhead pa tako i ljubitelj formule1, pa evo ponukam nekim negativnim stvarima odlučih se pridružit komentiranju….ljudi moji, je li moguće da ovako malo veća skupina ljudi ponaša poput većine koja ode ostavlja, da budem blag, nelogične i nepotrebne komentare….shvaćam, svaki tim ili vozač ima svoju grupu navijača i neslaganja su normalna, čak i poželjna…ali nazivanje jedni drugih debilima, sektašima i sta ja znan sta sve ne je apsolutni barbarizam i primitivizam…ljudi, pratite formulu, navijajte, podrzavajte svoje favorite ali nemojte se vridat i omalovazavat, nikomu od nas sviju… Read more »

GE-90

Meni nije jasno zasto puno vas pise kapa do poda Hamiltonu za potez vracanja pozicije. E pa kapa do poda Bottasu sto je uopce pristao da se zamijene pozicije. No zapravo znam zasto svi kazu kapa do poda Hamiltonu. Zato sto od njega nitko nije ocekivao da ce vratit poziciju. Hamilton nije bio za razmjenu pozicija s rosbergom cak i kad su bili na razlicitim taktikama. Sjecam se jednom da je Hamilton rekao Rosbergu da nije na njemu da brine o Rosbergovoj utrci.

147 kt

Neznam jel ovo Slavonska tetkice ide mene, ako da onda bi ti kao drzavljanin Rh trebao znat da je Kutina u Moslavini , ne Slavoniji. Uzmi malo kartu Rh pa prouci.

west 44

Nije za tebe i otkud si se ti našao u priči!

bibinjac

Čestitke svima koji navijaju za ferari moj lujo danas nije ima šanse propušta je Botasa kapa do poda u Spa ćemo biti bolji.Za vas što se prepucavate smirite se malo ovo je samo sport koji volimo neće nam oni sutra dati 1000 kuna ako nam zafali.

Mike-ferrari

Brao

Pratitelj

I dalje magicni Fernando Alonso 🙂 Bolje od p6 nije bilo moguce. I objasnio je Sainzu kako se obilazi, i kako se bira putanja u zadnjem zavoju pred ciljnu ravninu.
Kapa dolje majstore.

avalon

i tako je fernando 36 krugova “objašnjava” mladom sunarodnjaku ( btw omjer iskustva je 281 Vs 50 trka u korist alonsa ) prije nego šta ga je prestigao . pih , jedva nešto više od pola trke mu je trebalo . ipak , svaka čast FA na najbržem krugu , 6. mistu pa i vandoornu na osvajanju prvog boda te McLH jer oba bolida su završila trku u bodovima . možda je ovo pokazatelj da se ipak za njih konačno pojavljuje “sunce na prozorčiću” … konačno su se pomaknuli sa začelja .

PavleF1

Objasnio je on ponešto i Schumacheru 2005 i 2006, a i mnogim drugim vozačima, da ne ispadne kako se “naklatio” na neiskusnog Sainza 😉

avalon

2005. su MS “objasnile” michelinke Vs bridgestonki , a 2006. odustajanje u japanu 😉 posli kine , a prije japana (predzadnja trka prvenstva ) bodovna situacija je bila 116 Vs 116 , MS 7 , FA 6 pobjeda … znaš ko je vodija trku 36 krugova ( tj 17 prije kraja ) ? ako se sjećate ( svi vi ) te treke kako to da “zaboravljate” ovo šta sam napisa …. bodova prije kine i odustajanja MS sa vodeće pozicije u japanu ? možda vam pomogne i ovo kad se piše o objašnjavanju … 2011. Ferrari’s Fernando Alonso has told… Read more »

MS791

Kolega ti je niže lijepo objasnio zašto je MS izgubio naslov 2005 i 2006. A 99.99% bi uzeo naslove i 2007 i 2008 da je vozio. I nebi se vodila borba u Brazilu zadnjoj utrci da je on vozio riješio bi prvenstvo u svom stilu tamo negdje oko belgije/italije

PavleF1

eh šta bi bilo kad bi bilo, da je malo više sreće bilo, Fernando bi imao još pokoji naslov prvaka, a ovako ima “samo” dva.. Kažem “samo” jer uz količinu talenta kojeg Fernando posjeduje to je zaista malo i velika šteta.. A o tome tko je bolji od koga, rekao je i Felipe Massa koji je vozio sa obojicom.. Mislim glupo ti je pljuvati i umanjivati Fernandove vještine u obilaženju, pogotovo što čvrsto vjerujem da je baš u tom segmentu najbolji na svijetu! Nitko u međusobnim duelima na stazi nije ravan Fernandu.. Samo da je malo više konja u toj… Read more »

avalon

PavleF1 … nigdi nisam napisa šta bi bilo da je bilo 😉 tek sam na tvoju primjedbu “Objasnio je on ponešto i Schumacheru 2005 i 2006, ..” skrenija pažnju zbog čega se desilo to “objašnjavanje” . to šta je alonso i mnogim drugim vozačima osim MS “objašnjava” ponešto hm … pa i nije baš previše “objašnjava” . u 15 sezona , 282 trke to je uspjeva 32 X . od 2007. do danas ( u 10 sezona ) 16 X . e moj PavleF1 pišeš kako mi je glupo pljuvat i umanjivat fernandove vještine ( a tebi nije vještinu i… Read more »

Mike-ferrari

Alonso je vrh i to stoji Ali 2005 i 2006 je uzeo naslove prvenstveno zbog ilgalnog bolida i onih amortizera sa promjenom mase skuhanih u kuhinji Briatorea a svi znamo kako je isti dolazio do pibijeda u F1. Naime ti amortizeri su mijenjali balans bolida pomicanjem utega u zavoju te tako davali aerodinicku prednost koja je je bila jasno zabranjena u pravilniku FIA Zabranjeni su polivicom sezone 2006 i svi znamo kakav je omjer snaga Renault Ferrari bio poslije toga . Alonso je bio debelo ukljucen i u aferu kradje Ferrarievih podataka i davanju istih Mclarenu kako bi ih sustigli… Read more »

Pratitelj

Mike, kakva “promjena mase” mozda Felipea mase xd
Mass damper jednostavno smanjuje vibracije cijelog bolida (kod neravnina, kocenja, rubnici i sl.)
https://www.youtube.com/watch?v=XjxOK33CEzo

Pratitelj

Onaj ko nevidi vjestinu i klasu u Fernandu, djabe gleda formulu 1.

Pratitelj

Uostalom Fernando je to reako za Schumacera (da je najbolji) posto je to Schu i zelio cuti, to ga hrani. Isto tako karma ce to vratiti Alonsu te ce i njemu jos dosta ljudi reci da jeste najbolji.

avalon

Pratitelj … znači li to da je ka osoba alonso šupak bez kičme jer je titra jajca MS kazavši njemcu ono šta je ovaj želija čuti prethodno ga valjda obavjestivši da će ga na CNN – u pohvaliti ? te pohvale su hranile MS ? a ne mnogi rekordi koje je postavija tokom karijere uz 7 titula ? uostalom tada je fernando don riddellu kaza i ovo “Michael is a seven-times world champion and is a legend in Formula One. We have to respect him because he has the ability and talent to do well this season.” naravno i ovo… Read more »

Pratitelj

@avalon, ja sam zadrti Schumi fan 😉 i bodrim ga od 1995. Ali Fernando je za klasu vjestiji vozac, uvjerljivo najbolji borac na stazi. Nije formula kao tenis gdje kvaliteta igre zavisi o DNEVNOJ formi igraca, igrac je apsolutno zasluzan za sve uspjehe u karijeri, a svi znamo da u formuli nema rezultata bez najboljeg bolida…Primjer zakulisnih igara: mercedes prije objave vozacke postave je mogoa ladno uzeti Fernanda za ovu sezonu ali ne, njima treba mlad poslusan decko kao Bottas… Iz takvih razloga Fernando ne osvaja “slam” …previse je nevidljivih igrica u formuli1 nazalost. Kad bi bar svi vozili identican… Read more »

avalon

Pratitelj … možda si zadrt ( kako sam o sebi “zboriš” ) no ne znam čiji si fan jer “papir” ( makar i ovaj virtualni ) sve trpi . vozač koji je po tebi za klasu vještiji vozač od MS ( koliko bi tek klasa alonso bija bolji da nisi michaelov fan ? ) u ferrariu je 40 krugova 2010. vozija za petrovom u renaultu ?!?!?!? a trebali su mu bodovi za titulu koju je izgubija za 5 bodova ? 2012. kad se seb izvrtija u brazilu i pa na 22. misto alonso je bija “ležerno” 3. sa titulom u… Read more »

FerrariHR

Avalon..Odličan komentar.

Pratitelj

Tako je. Schumacher je bio daleko najbolji vozac svoga vremena, isto sto je i Pele bio u svom vremenu (a danas bi bio smijesan u usporedbi sa Ronaldinhom). To je potrajalo sve dok se nije pojavila nova generacija, s Alonsom na samom vrhu. Uostalom Alonso je “potjerao” Schumija u mirovinu i to je najveci razlog zasto ga dobar dio ljudi nevoli. Unistio im je heroja koji je trajao skoro 20 god, i to je jako impresivno, ali ljudska vjestina uvijek ide dalje i gazi stare majstore. Isto je i u tenisu, Pete Sampras je bio direktor svemira sve dok se… Read more »

Dani

, dakle mika se vadi iz naftalina kao loš vozač da bi se šumija prikazalo kao prosječnog vozača. Međutim to se isto radi i od Rosberga, te sada Bottasa kako bi se prikazalo Lewisa kao prosječnog vozača. A i jedno i drugo je krivo.

Mike-ferrari

Tako su ga oni branili da ostane legalan
Poslije je dokazano da poboljsava balans i aerodinamicka svojstva u zavojima pomicanjem sto je zabranjeno
Uostalom nebi ga zabranili da je samo to sto ti pises
Gledao sam intervju sa Briatoreom oko toga je bilo dosta price
Bas nedavno na sky f1

avalon

nemoj se ti ljutit Pratitelju “moj” no činiš mi se malko zbrkan u komentarima , kontradiktoran i možda bi se djelovi tvoga komentara mogi uvrstit u laži ili poluistine . vidi ovo “ŽALOSNO JE ŠTA NEGIRATE činjenice minusima umjesto da ih demantirate makar poluistinama ako ne lažima” ako si primjetija da koristim množinu … ili si mislija da ti dajem VI ? 🙂 🙂 🙂 toliko si toga nadrobija nearikulirano da mi je malko komično ( bez uvrjede mada … možeš se i uvrijedit ako želiš ) npr …”A ovo za petrova je sramota sto od tebe, satro velikog fana… Read more »

Pratitelj

Mora da sam u “pravu” cim napisem kilometarski post… Zbog ove moje izjave se sve vrti, cijala rasprava. Jednostavno. “I dalje magicni Fernando Alonso 🙂 Bolje od p6 nije bilo moguce. I objasnio je Sainzu kako se obilazi, i kako se bira putanja u zadnjem zavoju pred ciljnu ravninu. Kapa dolje majstore.” ..na sto ti odgovaras “i tako je fernando 36 krugova “objašnjava” mladom sunarodnjaku ( btw omjer iskustva je 281 Vs 50 trka u korist alonsa ) prije nego šta ga je prestigao . pih , jedva nešto više od pola trke mu je trebalo . ipak , svaka… Read more »

MS791

Avalon – ja pratim F1 od 96 i za MS uvijek bio, otkad otišao za Ferrari navijam, ali buraz pa di sve te detalje pamtiš jbt. Jesi ti wikipedija neka? Ja znam ono bitno tipa motor u Suzuki odnio MS naslov 2006 i sl, al ove sve sditne detalje.Svaka čast konačno neko ko vidi šta je MS za F1 napravio i da je postavio visoko visoko letvice.

MS791

Pratitelj@... ja alonsa poštujem i kad je vozio za ferrari navijao sam za njega, klasan vozač, vješt,brz, ali vještiji i boji od MS nikada nije bio ni neće, ni po suhom a po kiši da ne spominjemo. Španjolska 1996 po onoj kišetini MS je odvozio kako nikad neće više nijedan vozač po kiši. Nadalje Francuska 2004, 4 zaustavljanja MS naspram 3 Alonsa i uvjerljiva pobjeda. Čovjek napravio 25sec u 20 krugova. Brazil 2006, niska strtna pozicija, fisichela mu probuši gumu, hrpa problema i opet završi 4. San marino 2005, sezona kad su gume odlučile prvaka( bio je Alonso na razini… Read more »

Pratitelj

Sjecam se spanjolske , plus jos 2 puta sam ju odgledo. Tata mata Schumi je objasnio taj dan. Sve stoji, da je MS bio iznimno vjest (u svoje vrijeme/generaciji) i radio je fenomenalne poteze, ali… VJESTIJI od Alonsa nikad nije bio niti nece, Schumi ce uvijek biti uspjesniji i to je ono na sto se ljudi “zakace”. Gdje god je Schumi isao, tamo bi bio i “Brawn” premudri takticar (bog taktike naspram svih ostalih u tom vremenu), i eto Schumaceru boost od 30% na win ratio 🙂 Formula 1 je cudna i nepostena, zato bi ja dao svima iste uvjete… Read more »

Senninho

Ovde ekipa poput avalona i slični štuju kult MS i što god netko napisa argumentirano oni nađu način kako to okrenuti opet u korist kulta. Slažem se da je MS bio odličan vozač ali pogledajmo od smrti Ayrtona pa do Alonsa s kojom ekipom se on natjecao osim Mike sve prosječni vozači i prema njima je on izgleda kao vanzemaljac pogotovo kad je ima dominantan bolid! Govorimo o njegovoj vožnji po kiši ali opet protiv koga di je bija 93 kad ih je Senna ostavio sve za krug u Donigtonu, za 2005 i 2006 govori se Briatoreva “kužina” a 94… Read more »

MS791

Čuj ovog seninha di je bio 93? A 91 je debitirao šta je trebao odmah bit prvak? Pa bio je 94 i 95. I nemoj sad tu kenjati da se utrkivao sa prosječnim vozačima. Hill,Vilneuve,Mika,Coulthard,Montoya,Kimi. Znamo da obožavaš sennu i to je ok, al nemoj sad tu trkeljati bedastoće. Kaj bi bilo da je senna živ ostao. Kaj bi bilo da je ms ostao voziti 2007 i 08 bio bi prvak. Kao i obično pišeš budalaštine

Senninho

A šta reći ovom štovatelji kulta nego jebemti dan kad su svima zajamčena ista prava pa tako i na internet!? Di piše lumenu da je triba bit prvak 93 nego komentiram legendu koja se provlači kako je klasa po kiši, nećeša vozača osim Mike i donekle Vilneuve ostalo taksisti, njemu niko nije branio ostat nakon 06 ali se povukao svojom odlukom jer ga je isprašio Alonso a to staviti u isto sa naprasnim prekidom karijere najvećega je debilizam!?

MS791

Seninho . dakle po tebi je MS nakon pet naslova najedanput zaboravio u 2005 kako se vozi? A u 2004 pomeo Alonsa za cca 80 bodova!? Isto kao i 2006 prvi dio sezone MS još uvijek nezna voziti, pa nakon pola sezone kad su mijenjali neka pravila više neznam koja, je opet naučio voziti jel? MICHELIN I BRIDGESTONE ovaj prvi ti je donio naslove Alonsu. MS je u drugoj polovici 2006 pomeo Alonsa i bio bi prvak da motor nije otišao na suzuki prvi put nakon pet godina. I MS nebi sam otišao iz ferrarija da to nije traljavi montezemolo… Read more »

Senninho

Ma ovo ma ono, možda je kriva i bioprognoza on je popušio ta dva prvenstva i gotovo, tko ga je potra to je druga priča a koja momčad nebi uzela MS da je on htio dalje vozit! A ta vaš mantra da ja mrzim Ferrari je glupost to što vi mrzite sve što nije Ferrari je druga stvar pa odma mislite ako netko ima drugačije mišljenje nego vi da mrzi je vaš problem a ne moj! Ja imam problem jedino sa kultovima i sektama!

Pratitelj

…plus sto je i Massa rekao da je Alonso kompletniji i bolji vozac od Schumachera. To se i golim okom vidi iz fotelje.

MS791

Hahah daje me nemoj nasmijavati.MS je za Alonsa i sve vozače profesor vožnje.

PavleF1

ono kad učenik prepiša profesora 😉

https://www.youtube.com/watch?v=qGdmWq4ooQo

MS791

Ono kad sedmerostruki svjetsi prvak, regemeister pokaže ko je gazda
https://www.youtube.com/watch?v=mTJYoLffQcg

svakako

Dajte tog Hamiltona u Ferrari, to bi bio show za široke narodne mase. Superstar u najpoznatijoj momčadi. Marketinška pobjeda. Reklama za F1. On onakav garav u crvenom kombinezonu hahahhaha a zamislite tek kako laprda na team radio na talijanskom poslije pobjede 😂😂😂😂

F12013

Ajde ne serite, pogotovo f1fan i vi mercedesovci. Šta ste se uhvatili Kimija, vidite da je čovjek zadovoljan nakon utrke, čak se i smije, što je neuobičajeno za njega. Žalite se da želite pravo utrkivanje, a onda bi htjeli da Seb pusti Kimija. Pa dajte se odlučite. Od kad je Bottas počeo puštati Hamiltona, počelo vam se sviđat propuštanje, jel tako? I meni je žao što Kimi nije mogo proć Vettela, navijam za njega, ali ako se to radi preko momčadi onda tu nema velike čari. Takva je staza, šta se tu može. I ne zaboravite da je Seb imo… Read more »

west 44

Slavonska tetkice jel bi ti bio u vlakiću!!!

blejky

Kiji si ti lik iz bajke.
Prika moj tebi ni svi psiholozi i psihijatri ovoga svijeta nebi mogli pomoči.
Jer da bi bili u stanju išta napraviti za tebe morao bi imati koificijent inteligencije iznad sobne temperature.

dxdy

ma pusti klinca koji još mufa omirišao nije pa mora na internetu frustacije ispuhat

west 44

Bleyki vidim pustili te s lanca!!!

Ferrari 23

west 44 –> Prije bih rekao da je tebe mama pustila s lanca i dopustila da umjesto običnog mlijeka popiješ čokoladno za promjenu pa su se moždane vijuge (ako ih uopće posjeduješ) poremetile i uzbudile pa pišeš pizdarije veće nego prije 😉 Tvoji komentari zbilja graniče sa zdravim razumom. Mislim da sam forum je da se izmjene neki stavovi i viđenja a te tvoje frustracije jer ti ljubimac nije mogao prismrdit Ferrariju nisu predmet ovdje 😉 Toliko od mene

stoka

Kimi nije mogao ili nije smio preteći? Sto je kimi trazio na team radio? Jao licemjerja… Jedno ke pustiti a drugo je ne smjeti proci nalrid. Cak ni pod cjenu da se izgubi sve. Jbg. Mozda vettel bas osvoji naslov za ova 3 boda… Onda ce svi rec kapa do poda ferrariju a mercedes da je lud… Al jedno je biti fer a drugo je vozit za ferrari 😉

Ferrari 23

“Jedno je biti fer a jedno je voziti za Ferrari” xD molim te prikaaa prije nego nešto napišeš barem se malo zbroji. Bahrein, puštanje Bottasovo Hamiltona to je također bilo fer, javno traženje od momčadi da se uspori Vettel da ga on može napasti to je isto fer ?? Što je najbolje, ovo što su odradili u Ferrariju je potez pobjednika, jer Mercedes da je toliko dominantan onda ih je Hamo trebao obojicu zaobići i pobjediti ali on nije svom momčadskom kolegi mogao doći blizu tako da molim te pusti te priče šta je to fer ili nee.. Ta momčad… Read more »

west 44

Evo još jednog crvenog majmuna!!!

MS791

Westiću ajde štakoru vrati se u kanalizaciju, šta izlaziš kad ti je mjesto tamo, štakore jedan

147 kt

Niti jedna momcad nije imuna na probleme pa tako ni Ferrari. Ovi sto konstantno pljuju po Ferrariu , a navijaci su Mercedesa nek se samo sjete prosle godine i utrke u Spanjolskoj. Slucaj Rosberg- Hamilton. Kako je to proslo jel se mozda tko od njih sjeca ili su zaboravili.

F1 Driver

Iskreno, ovo je Kimijeva pobeda, ne znam čemu ovakva zabrane,neverovatanu brzinu je imao, da je ostao duže imao je tempo i bio mnogo brži gotovo isto ono što se desilo u Monacu samo obrnuto, ali sada Ferrari nije hteo da primeni te iste kriterijume, nego su Kimija odmah pozvali u boks, dok je Vettel tada skidao vremena. Mislim ovo je stvarno razočaravajuće i ne fer, svi oni koji su objektivni to vide i priznaju. Iako mi je to teško da kažem i nisam mislio da će da se desi, Mercedes me je totalno oporvgnuo što evo i sam priznajem. Najviše… Read more »

Senninho

Kolega lipo si to objasnio a da ponovim jednu staru: Nekima će prije u guzicu nego uglavu ali možda to oni i vole

MS791

A neki jednostavno imaju problema sa glavom i u glavi.

Senninho

Istina i to je problem

blejky

Pomalo dosadna utraka ali najbitnije 1 i 2 na postolju.
Kapa do poda za Hamiltona za vračanje pozicije Bottasu.
Šta reči za Maxa malom očigledno nije bitno tko mu je na putu jednostavno je pustio bolid namjerno vidilo se iz aviona.
Momak očigledno ne kuži neke stvari te si sigurno ne radi uslugu za u buduće ako misli vozit za top momčadi.
Čestitke i za MCH ,a ono na kraju sa alonsom neprocjenjivo.

dxdy

to ja odavno pričam za Maxa da je opasnost koja čeka da se dogodi

juzerKicker

Vau, kad nisi PRAVI navijac ni ferrarija ni mercedesa bogami je zanimljivo citati ove komentare. Ko da djecu gledas. MOJ ferrari, MOJ mercedes. Decki, vi sjedite tu doma dok oni voze trke. Ajde oladite sa prepucavanjima. U trci je danas bilo sve normalno. Kimi se sam doveo u ovu poziciju da je drugi vozac jer je debelo izvan sanse za bodove. Ko od vas bi donio tu odluku i propustio kimia namjerno ispred? Da je jucer uzeo pole bila bi to druga prica. Ali nije. Jer je sporiji. Taman da je danas i smio preteci vetela nema sanse da bi… Read more »

Mistery001

Oba McLarena u bodovima ljudi moji… 😀

given2drive

Cestitke ferrariju…draze bi mi bilo da je kimi presao vettela kad je mogao ali ok…bravo za lewisa….pustiti kolegu koji kasni oko 8sec a iza ima 1.2sec verstappena je jako lijepo…a alonso 😂😂😂…bravo i za vandoorna…

F1ALONSO

ok utrka. u ferrarija se zna ko je šef. verstapen polako pravi sebi sve više neprijatelja. alonso najbrži krug.

MS791

Samo da pitam ima još neko da brani Verstapena? Sreća pa je to mirni ricc inače mu treba opaliti šamar

madgalico

Sta ima tko braniti Maxa. Pogrijesio je, nije namjerno kao sto je to radio MS…

MS791

Da samo što MS nije šutnuo kolegu u istom bolidu i on je to uradio u borbi za naslov i dobio oduzimanje bodova.

Senninho

Normalno da se MS nije ni moga zabit u kolegu jer ih je pomno bira (sve druga klasa vozači) ko i Vettel, vidimo kako je podvia rep i pobiga iz Red Bulla kad ga je Ricci opra, pa se zato zabija u druge!

Senninho

Ma svaki put kad je MS to radio ima je problem s volanom vuklo je na stranu s koje su ga prilazili nije on to tija!

MS791

Pa vidi samo ovo ću ti napisat u vezi MS 7 titula,91 pobjeda. Nešto što nitko neće stići. Jel dobio kaznu za sudra sa vilneuvom? Je, uzeti bodovi, on se borio za tim i za sebe, a verstapen se borio danas samo za sebe.I sad ste se našli uvlačit MS u ovo. Max je klinjo za MS.KLINJO

blejky

Senninho ti stvarno imaš veliki problem u glavi na spomen Ferrarija to je i više nego očigledno. Šta god da se desi na stazi i na utrkama gdje je Ferrari bio dominatan i čisto pobjeđivao uvijek si nešto srao. Toliko o tvojoj objektivnosti kojom se dičiš pa više ni 6 godišnje dijete ne možeš ubjedit da si išta drugo osmih naj običnijeg Trola na forumu. Svi Trolovi iz gopodara prstenova ti nisu do koljena. Pospi se pepelom malo i priznaj da je ovaj puta Ferari bio brži auto isto kao što je Mercedes bio očigledno brži u Velikoj Britaniji. I… Read more »

Senninho

Blentone NEBITAN SI ko o čemu kurva o poštenju, to što ti voliš ovakav tip utrka me ne čudi jer da je Blentone bilo po kriteriju brzine kako govoriš Kimi bi bio pobjednik nitko ne govori da ga je SV triba pustit (to vi odmah pomislite jer samo to znate) nego je problem jer ga nesmi ni pokušat prijeći!

Senninho

PS nemam problem ni s Ferrarijem ni s SV ni KR nego sa sektašima

blejky

A ti to hočeš reči da Kimi nije smio napast Vettela? pa jel isto to vrijedi i za Hamiltona jel i on nije smio napasti Kimija?
Konfiguracija staze je takva da nitko nije mogao nitkoga proći i da je htjeo i to je činjenica.
A ti očigledno imaš problema sa tim, nebi znao šta činjenica to i da te za guzicu ugrize.

Senninho

Ti ne shvaćaš neke stvari i taktiku utrkivanja Kimi i Lujo su imali identična vrimena i bili su brži od SV ko se imalo razumi u utrke zna da je lako iskontrolirati da te ovaj iza ne može prestići pogotovo na ovoj stazi ako imate identičnu brzinu i to je lako kontrolirati a Kimi nije išao 100% na Vettela nego je kontrolira Luju i to mu je bio posa danas Capishi

blejky

Slažem se da su koristili kimija kao štit između ostalog i u mercedesu su to radili zato nevidim razloga za ovu pompu.
hamilton je bio brži za malo više od 1 sekunde dok nije dostigao kimija i to mu nije bilo dovoljno za napad na ovakoj stazi.
kimi bi morao biti puno više brži od te jedne sekunde da bio mogao napasti vettela i da je smio što čisto sumljam da je. Sigurno nije bio brži 1.500 po krugu da bi ga mogao čisto proći.

MS791

Ja ne kužim što sad tu mercedesovci napadaju ferrari? Dakle Vettel ima probleme, ali može s njim voziti uz oprez. Da je pustio kimija, što bi bilo, prošao bi ga i hamilton a vjerojatno i bottas, možda i verstapen.Ne kužim što sad tu ne valja, pa što hamilton nije prošao kimija 20 krugova, imao je par puta DRS na ciljnoj ravnini. Pričate budalaštine jjer Hami nije prvi, jebiga nije. Kmečite kolko hoćete, al prvi krugovi su pokazali di je merc danas, a i cijeli vikend od ferrarija. Sjebani volan po trke, jbg to mogu samo najbolji vozači, ma koliko neke… Read more »

Worf

Normalno da ti ne kuzis. Ti nikad nista ne kuzis kad se radi o ferariju.
Zato i kimi jest u situaciji u kojoj je. Momcad ga pravi budalom, a takodjer i “navijaci”.

MS791

Pa jasno mi je da je vama teško shvatiti što Hamilton nije dobio šansu da lako pređe vettela jer ovaj ima probleme, u normalnim uvjetima ga nije prošao ni neće.

force100
Senninho

Radiš Sizifov posa ako kontaš!

F1 fan

Pobjeda kimija?? Znaci ako dođeš jednom JEDNOM u cijeloj utrci na sekundu razmaka a niti ne uspijes napasti bolid ispred sebe pobjednik si? Aha nisam znao
Valjda nova pravila neka

F1 fan

Kako Ferrari pomaže vettelu govori činjenica da je njegov pit stop bio sporiji 3 desetinke od kimijevog

Senninho

Ti si neki loš stand up komičar

Culum

A vidim vec danima,mjesecima da si ti najedukovani za F1

Senninho

Iz koje si ti rupe ispuza

Culum

Malo kulture molim lijepo,

Senninho

To si dobro reka pa se drži toga

Culum

Pa neznam cime sam ja tebe uvrijedio,samo sam to dao kompliment kako si edukovan,poznavlac F1,a o kulturi sam za tebe MINISTAR KULTURE,sto se vidi iz tvojih postova.pozdrav

Senninho

I ja san tebi da kompliment

Worf

Samo zelim reci koliko je smece od covjeka ovaj neven novak. Licemjerni budalas i sarlatan koji misli da ispada pametan svaki put kad dade neki cinicni komentar u vezi lewisa. Znaci i prije nego sto se formirao vlakic od 2 ferrarija i 2 merca, on pocne pricati o tome koliko je bottas puta propustao lewisa(a propistio ga jednom u bahreinu a tad je i kimi DVAPUT vettela). Da ne zaboravim, palmer je to napravio nekoliko krugova prije, pustio kolegu i neven je to nazvao korektnim. Cim je bottas pustio, on odmah krene likovati bla bla bla. Idiot. Bottas u prva… Read more »

F12013

Vozač koji je ispred ima pravo prednosti na boks. Očito to tebi nije jasno.
Kimi je bio odličan, brz, ali to su neka unutar momčadska pravila koja se poštuju, kao i u Monaku.

F12013

Vozač koji je ispred ima pravo prednosti na boks. Očito to tebi nije jasno.
Kimi je bio odličan, brz, ali to su neka unutar momčadska pravila koja se poštuju, kao i u Monaku.
Ja bih prvi volio da je Kimi pobjedio, ali jbg…

MS791

Sinko, nije pustio kimi nijednom vettela, nemoj biti serinjo, i utuvi si u tu glavurdu da ferrari ima 1-2 danas a sa puštanjem kimija naprijed bi bilo 1-5. I opet kažem jebe vas što nije hami dobio priliku proći vettela kad ovaj ima s volanom probleme.Pa što ga nije prošao toliko puta ove sezone? aj začepite i možete fino da pušite svim ferrarijevcima – imate puno posla

Senninho

Vi to međusobno odrađujete ne triba vam nitko!

Italiana

Daj liječi se. Želio bi da Vettel pusti Kimija, a kad bi se dogodilo obrnuto srao bi po njima

Worf

Lijeci se sam debilu. Kimi je vise puta propustao vetela dosad, i kad je htio i kad nije, a ti se i dalje pravi englez i podrzavaj ovu lakrdiju od momcadi. Ubijanje ovog sporta do samih temelja. Odavno ja to vec govorim, sto se prije rijese ferrarija iz f1, bit ce bolje. Samo napraviti druge crvene aute i to je to. Alfa npr.

FerrariHR

Worfe..Ponekad stvarno napišeš glupost. Najprije,ako si F1 navijač,nećeš nijednu momčad nazvat “lakrdija”, pogotovo Ferrari. Isto tako,ovakve poteze rade sve momčadi,a samo se bleji kad je Ferrari u pitanju. Ovo je sport takav kakav je,ako ti se ne gleda,nemoj. Da Ferrari napusti F1,bilo bi tebi zanimljivije,al bilo bi kao prvenstvo kosilica za travu,možda traktora..Isti kur..c da iz Lige prvaka izbaciš Barcelonu.

Dani

Potpuno se slažem. Taj Neven Novak je pravi šarlatan i pozer. Većini navijača je dobar jer navija za ferrari. To je vidljivo iz aviona. Ti isti pljuju po sky-u jer druka za svog vozača. Zamisli ti to. Kao da su Kovačić ili Mićo navijali za Raftera ili Bode Millera. Takvi su komentari licmjerni. Mene zanima kakve reference imaju komentatori na areni koji prenose formulu 1. Jedino je Blaž na razini. Ostalo su amateri koji glume neutralnost. I onda krenu komentirati na način kao Novak jučer. Fenomenalno je bilo kada su morali pojesti govno u trenutku vraćanja pozicije. Neprocjenjivo.

mcc

Djeca vole Vettela i Hamiltona, ljudi vole Kimija.

karko

Nakon ovakve utrke, samo mi jedno pada napamet:
https://www.gp1.hr/raikkonen-vettel-nije-vozac-broj-jedan/

White Lion

Cilj utrkivanja je da pobjedi brzi,bolji i spreminiji no kao i mnogo puta dosad u povijesti kada se prica o Ferrariu brzi bolid opet nije pobijedio jer u toj ekipi postoje momcadske odredbe 1. i 2. vozaca sto je po meni pljuvacka u lice na ovaj predivan sport. Upravo zbog ovakvih sramotnih događanja u Ferrariu danas koji su Kimiju oduzeli cistu pobjedu vise cu cijeniti McLaren bez obzira na trenutne probleme jer u toj ekipi cijene zdravo utrkivanje između svojih vozaca sto i jeste cilj sveg ovog cirkusa. Sta Kimi ima od nastupanja za Ferrari,novce ? Ovakva ponizenja nemaju cijenu… Read more »

mcc

To se stari zove timski rad nešto što većina hrvata ne kuži. Svaka čast Kimiju na tome jer to mogu samo veliki sportaši i ljudi

Senninho

Odličan komentar ali sektaši to ne razume da obraz nema cijenu!

iceman_07

White Lion potpuno se slazem, a kad ova ulizica njemacka koja se uvlaci u supak Italijanima od kako je doso pocne slavit i pricat italijanski na nacin kako to radi dodje mi da pocnem povracat!

blejky

Zanimljivo kako spominješ ferrari a zaboravljaš kako je to mercedes i na više nego očigledan način isto tako radio. I to reklo bi se na više utrka napravio od Ferrarija a ni spomena.
Objektivnost ti je na nivou nema šta.
Bar budi dosljedan i spomeni i druge jer svi to rade.

blejky

PS:
Neka pati koga smeta!!!!!

MS791

Nemože se kanalizacija ovdje pomirit s nekim stvarima. Kanalizacija to su ti mercedesovi navijači, ako neko piše sektaši onda ću ja kanalizacija eto natoj razini su ti pojedinci sreća pa ih ima malo isto ko i na tribinama Hungaroringa

White Lion

Ja definitivno nisam navijac Mercedesa, ja sam navijac Formule 1 !!! Malo sam stariji od vas pa pamtim ovakve stvari jos od Schumachera, sramotno i jadno da jadnije biti ne moze. Nije mi zao Kimija da se razumijemo jer kao bivsi svjetski prvak nema ni truncice samopostovanja u sebi sto je najzalosnije od svega,jad i bijeda od svjetskog prvaka. Ocito obozava sadomazo pa nek ga guzi njegova ekipa jer je kao i svaka dobra ku.va dobro placen za to. Ocito je da uziva u ulozi psica na lancu po kojem se uredno 50 ljudi pop.ša svake druge nedjelje pred ocima… Read more »

MS791

White Lion – ajde mi objasni kakve bi koristi imao Ferrari da je vettel pustio kimija, a pritom ga bi prošli i hamilton i bottas, možda i verstapen? Ajde mi to reci

F12013

@Wjite lion
Bolesnik si… ne volim se tako izražavat, ali kad ti vidim komentar onda što drugo mogu…

blejky

lion kažeš da si navijač Formule a spominješ samo Kimija i Ferrari baš si navijač Formule .
Ajd sad ti ljepo pogledaj u nazad na ovu sezonu pa si ljepo izračunaj koliko i na koji način je kimi pustio vettela a koliko i na koji način je to napravio Bottas.
pričaš kako je kimi ipak prvak te da nema samopouzdanja a, šta je onda Hamilton?
trostruki prvak koji se ne libi otvoreno tražit preko radija privilegije naspram momčaskog kolege. A to ti se ne gadi jel?
Za neko čudo to nisi spomijao. Malo selektivno pamčenje imaš kolega.

F12013

bravo bleyki, oni očito imaju kolektivno brisanje pamćenja iliti brainwashing kad je Lujo u pitanju

Italiana

Zašto onda brži vozač nije prestigao? Što ste čekali da ga Vettel pusti?

F1 fan

Pa ako je bio brži što nije prošao naprijed i ostavio ga cca 20 sekundi iza sebe?

F1 fan

Ne može nitko cviliti kao Kimi na radio
Ama bas svaku faking utrku lik prica zali se.. Gdje bi seb bio da nije imao problem sa upravljačem i morao je zaobilaziti pasice
Vidite kako je merc blizu cak i na ovakvoj stazi.. Srećom sve je dobro završilo i nadam se da ce Ferrari napraviti korak naprijed tokom.stanke

F1 Driver

Malo objektivnosti neće škoditi

west 44

Trka se zove “Spašavanje vozača Vettela”.Sreća za Ferrari što je to Madžarska i ne može se zaobilazit inače bi ih Lewis otpuho obadvojicu do kraja!!!

MS791

Vidjeli smo u prvih 30 krugova di je Ferrari bio od bottasa, klinjo vettel i kimi bi imali 20sec pred trećim da nije bilo problema sa volanom vettela

vordas

A da je bilo obratno onda bi bila svršena taktička vžznja? Objektivnost što je to?

west 44

To je istina !!!

458Italia

Čak se slažem, nesreća za Hamiltona svakako, nije imao uvjerljivo brži bolid kao inače pa nije ni mogao ništa

Mike-ferrari

Trka se zove velika nagrada madjarske,staza hungaroring
E da i pobijedio je Ferrari ispred Mercedesa ono 1 i 2
Mercedes je imao brzinu pokidanog Ferraria
Misim na racepace u kvalama jos sporiji
Ferrari je postupio razumno kao i sto bi ostali kada imas bolid sa problemom ispred a iza bolid koji oni iza nemogu preci ni u bunilu

stoka

Bilo je jasno u 48.krugu da niko nikog nece pretec. O kakvoj drami pricate. Jedina drama je bila dal ce hamilton vratit bottasu p3.
Ugl. Cestitke vettelu na pobjedi, cestitke ferrariju na 1-2 prvom na hungarkringu od 2004, cestitke na preuzetom riziku da kimija drze iza vettela unatoc problemu s volanom, ispali su dobitnici veliki a vrlo lako su mogli izgubit pobjedu. Bravo za hrabrost koja je ferrariju tolike godine nedostajala. Jedino mi zao malo kimija koji je siguran da nece nikad vise pobjedit u ferrariju.

Senninho

Utrka ne zanimljiva i jadna sa ovim šta rade, čestitke pobjedniku Kimiu a Mercedes je pokaza da nije na “razini” Feraria ali karma je jebena stvar!

MS791

Pa hamilton je tražio da bottas pusti da napadne rai, bio bi đubre da nije pustio poziciju. I pobjednik nije kimi nego seb, a jbg treba bit VOZAČ i vozit pola trke s sjebanim volanom

Senninho

Triba imat Kimija da ti čuva leđa i znaš da te nesmi prijeći, isto što on nije ispoštova protiv Webera u Maleziji to je razlika a drago mi je da se Lewis posra ovom Novaku u usta iako je svaki bod važan za prvenstvo međutim obraz je važniji za razliku od nekih!

F1 fan

Ma treba imat vodonošu botasa koji te odere u kvalama i onda te pušta međutim ni to ti ne pomaže
Btw jednako slatko kao pobjeda vettela mi je vidit hamiltona iza bottasa.. 🙂

Senninho

A je guštam čitat tvoje inteligentne komentare svaka rič odaje veličinu i kapacitet tvog mentalnog sklopa samo nastavi šteta da nisi stavio svoju sliku na avatar da vidimo tu inteligentnu facu

F1 fan

Pa serinjo ako čitaš komentare onda vidiš da sam dobro napisao kako je i bilo. Vozač koji je došao u momčad da bude broj 2 odere tvog fakera.Hamiltona.
Ti si običan pljuvač i hejter sve pljujes koji ne navijaju za Hamiltona.
Btw mogu stavit sliku od tvoje razvaljene mame ako zelis

Senninho

Majmune to ti je prvi i zadnji put da si to napisa smeće izdrkano! Gnjido volio bi da mi to kažeš u facu ako si za reci misto i vrime retardu!

Mike-ferrari

Tu se Senniho stobom slazem i u potpunosti si u pravu i misim da ce mu se to razbiti kad tad o glavu
Nevjerujem da bi ga presli Mercedesi mozda ali tesko .
Kimi ga je trebao proci kroz box
Kapa do poda Mercedesu i Hamiltonu od njega ovo nisam niti bi ocekivao ni za 100god

FerrariHR

Senninho..Ovo šta ti je ovaj napisa je dno,toliko ružno da je tragično. Samo sam te želio upitat di su ti sad “kolege po razmišljanju i navijanju” da osude ovo i daju ti podršku? Nema nijednog. Al dva “sektaša” su ti dali kakvu takvu podršku. Znakovito,jel da? Ovakve epitete ja primam od Westa ima 2 g. Nadam se da su ti sad puno jasnije neke stvari na portalu,ti njima redovno dadeš svoj obol,a di su sad? Bitno da san ja negativac.

west 44

Ferrari hr; Slušaj ti brđanski kozojebu ne spominji ime westovo uzalud!!!

MS791

Westiću44 jel boli istina jel boli? Sve što ti je FerrariHR rekao je istina. Ili si zaboravio crvene majmune? Ti se nemaš šta javljat jer si seronja

F1 fan

Serinjo MISLAV JURIĆ, ZAGREB
javi se i sve ćemo se dogovorit, ako sam se mogao dogovoriti sa tvojom mamom mogu valjda i sa tobom.

west 44

MS791; Crvenog majmuna kao što si ti ja se na trudim ni zapamtit a kamoli zaboravit!!!

MS791

West44 – hahahhahah jesam ga pipnuo u živac. Uh kako uživam kad se westić nervira

FerrariHR

West..Ti si g…no,dezerter,lažni penzioner sto posto. Više mozga ima koza od tebe,troši lažnu mirovinu na nešto korisnije. A ti kozu vidiš samo u Kauflanda,bez ražnja. I papaš čevape iz kutije. I tješiš se kako su ukusni. Smr..de gradski.

Dani

Ja ću samo napisati da ste prevrsili svaku mjeru. I jedni i drugi. Jos ovog 458 italiu kuzim . On je trolerni flejmer. Ali dajte se vi drugi skulirajte. Umjesto da smo sretni sto se 2( ok jedna i pol ) ekipe borebza naslov. Vi sad tu vrijeđate jedni druge na najnizem obliku.

Italiana

Pobjedniku koji je ukupno 3 puta ušao unutar DRS-a..haha

Da je bilo obrnuto rekao bi da se Hamilton bori za naslov pa ga ne smije nitko prestići

mario007

Driver of the day:Fernando Alonso

Related Posts