Marko: Daniel i Max moraju biti strpljivi

Red Bullov savjetnik Helmut Marko smatra da Daniel Ricciardo i Max Verstappen moraju biti strpljivi s hvatanjem Mercedesa i Ferrarija.

Red Bull je treća momčad prvenstva i trenutno nemaju brzinu za ugrožavanje lidera, ali imaju jako puno mjesta za napredak. Njihova obnovljena šasija bit će spremna za europski dio natjecanja s prvom utrkom u Španjolskoj, a poboljšani motor trebao bi biti spreman već u Kanadi.

“Imamo dva problema. Renault je imao problema s pouzdanošću motora i mi nismo isporučili dovoljno dobru šasiju. Radimo danonoćno da ispravimo svoje pogreške,” izjavio je Helmut.

“Vrlo smo optimistični da ćemo napraviti veliki korak naprijed u Barceloni kada će se mijenjati neki dijelovi. Upravo zbog toga je ponekad strpljenje najbolja nada za vozača. Kada smo se 2012. borili za prvenstvo, zaostajali smo 42 boda nakon ljetne pauze, ali smo svejedno osvojili naslov.”

“U Australiji smo zaostajali 1,8 sekundi, u Kini 1,3, a u Bahreinu naš je zaostatak bio ispod sekunde. Konstantnim smanjivanjem zaostatka napredujemo u dobrom smjeru. U kvalifikacijama se ne dijele bodovi, što je dobro, jer smo u utrkama obično bolji,” zaključio je Marko.

Austrijska momčad ima 47 bodova nakon prve tri utrke ove sezone. Mercedes ima 52 više s pobjedom u Kini, a Ferrari 55 više s pobjedama u Australiji i Bahreinu.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
joshuazg04

Čekaaaju da suunceee sine, čekaju da sunce siine….jooooj jjjoooj, jjooooj joj

dxdy

ako ne krene na koga će pljuvati sad kad je motor dobar?

GE-90

Vjerujem da će Red Bull napredovati tijekom sezone, no stanje za zaostatak za pobjednikom utrke je trenutno ovakvo:

Australija – 28,8 sec
Kina – 45,1 sec
Bahrein – 39,3 sec

Tako da se Markec malo zeznuo.

Ako je mislio na to da zaostatak smanjuju u kvalifikacijama, ne kužim zašto onda kasnije gogovri da se u kvalifikacijama ne dijele bodovi, a da su u utrkama obično bolji. Meni se čini baš obratno. Da su u kvalifikacijama bolji.

Kako bilo da bilo,

F1 fan

Red bull je uvijek ama bas uvijek bio bolji u drugom dijelu sezone. I postajao sve bolji kako je sezona išla..
Mislim da ce se i RB nešto pitati ove sezone. Do naslova ne mogu, ali mogu sigurno ukrasti koji bod i postolje na nekim utrkama mercu ili ferariju i pomrsiti im račune..naravno u borbi za naslov. Ono što želim reći je, da ako se ham i seb bore za naslov, seb si može dopustit da završi iza Hamiltona, ali ne smije dopustiti da se između njih ubaci neki RB..

Fernando Legend

To su rekli i iz McH prije pune 2 godine

FerrariHR

Čini mi se da je njihov zaostatak veći nego šta su se nadali ili vide da neće moć uhvatit priključak još neko vrime pa sad malo vozačima kreše krila. Inače bi već bilo drugačijih izjava kao prijašnjih sezona. Ili je Newey zakaza ovaj put?☺

Screw Driver

Da, slažem se s tobom da je njihov zaostatak puno veći nego što su očekivali, no ne zaboravimo da je obično Red Bull ekipa koja puno napreduje tijekom sezone. Po mom skromnom mišljenju Newey će naći prostora na području aerodinamike i smanjivati zaostatak po krugu. Motor se za sada pokazao pouzdan i ne zaostaje puno za vodećim proizvođačima, a o ukupnom zaostatku u bodovima naravno da ovisi kako će Daniel i Max odraditi svoj dio posla.

Worf

sjeti se samo 2009. na pocetku je izgledalo kao repriza dominacije ferrarija, samo sa buttonom umjesto schumija, a u drugom dijelu sezone redbull kao da je stvarno dobio krila.

Screw Driver

Da, 2009. debitantska godina Brawn GP koji je u prvom dijelu sezone bio iznenađujuće dobar s Buttonom i Barrichellom te su i uzeli naslov. Dobra ti je ova: ” a u drugom dijelu sezone redbull kao da je stvarno dobio krila.” 🙂

Related Posts