Toro Rosso želi najnoviju specifikaciju motora sljedeće godine

Scuderia Toro Rosso je jedina momčad koja ove godine ne koristi najnoviju specifikaciju pogonske jedinice svog dobavljača. U Faenzi su svejedno ovo smatrali velikim plusom na početku sezone dok ostali proizvođači, ponajviše Renault i Honda, ne poboljšaju svoje aktualne verzije. Međutim, prošlogodišnja Ferrarijeva pogonska jedinica nije pružila očekivanu prednost pa šef momčadi Franz Tost želi najnoviju specifikaciju sljedeće sezone. U suprotnom bi se njegova momčad mogla naći u još većim problemima jer će tokeni od 2017. biti odbačeni, a razvoj motora potpuno odmrznut.

“Moramo dobiti istu specifikaciju. Zbog kasne odluke u prošloj godini smo bili stjerani u kut pa smo morali uzeti ono što nam je bilo ponuđeno. Ove godine je drugačija situacija. Želimo istu specifikaciju sljedeće sezone”, rekao je Tost.

Još uvijek nije poznato o kojem će se dobavljaču raditi. Po novom pravilniku za 2017., proizvođači su do 15. svibnja FIA-u morali obavijestiti o ugovorima koji su trenutno sklopljeni s momčadima Formule 1. Ako nakon tog datuma postoji ekipa koja nema osiguran pogon za narednu sezonu, FIA mora pronaći rješenje do 1. lipnja. Ako ni tada ne dođe do sklapanja sporazuma, odluka će biti donesena glasanjem.

Mercedes za sljedeću sezonu ima ugovore s Force Indijom, Williamsom i Manorom.

Honda nema kapacitete (ni McLarenovu dozvolu) za snabdijevanje druge ekipe, pa su Tostovoj ekipi na raspolaganju ostali jedino Ferrari i Renault.

Što se tiče trenutnog motora u Toro Rossovom STR11, Tost kaže:

“Zadovoljni smo performansama motora. Što se tiče samih performansi, Ferrari nas snabdijeva dobrim materijalom.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1ALONSO

Jedan jedini neponovljivi Fernando Alonsooo 😀 Novi Pirlo
https://www.youtube.com/watch?v=SQ1dukdLAtY

igis

Igra Alonso ko zmaj

ClarenceF1

Ma u ferrariju su od pocetka ispali klosari sto nisu dali najnoviju specku kao haasu i sauberu…ak ce se i sljedece godine ciganit kao ove nebi s njima produzio suradnju, uostalom vijerujem da ce renault bit konkurentan iduce sezone pa ce imat i tu opciju…

najboljif1fan

Klošari kažeš?Tvornička momčad kao što je Ferrari uvijek PRVO sebi daje najveću mogućnost to jest najbolji motor što je logično,ne?
Drugo oni su povezani dosta s Red Bullom tako da nebi bilo čudo razmjena informacija i podataka na tom području.Možda im hoće dati nezna se.
Treće Hass ima sve što se daje od Ferrarija tako da su usko povezani s Ferrarijom i to im je po meni testna momčad.Sauberu ni motor ne pomaže,ali oni su druga priča nemaju ljudi novac i valjda su uzeli bolji motor zbog hiće.

mm

clarens…takav komentar na razini djeteta je najbolje preskočiti,u Ferrariju su ispali “klošari”?! Svašta..

Related Posts