Button: McLaren cilja na Q3

Jenson Button je danas iznenadio na drugom slobodnom treningu kada je u svom MP4-31 odvozio treće najbrže vrijeme, iza Mercedesovih vozača Nice Rosberga i Lewisa Hamiltona. 36-godišnji Britanac je zadovoljan performansama svog jednosjeda i odrađenim poslom za svoju momčad te dodaje da bi sutra cilj trebala biti treća kvalifikacijska runda.

“Bolid uopće nije loš. Ovo je dobar start… Imamo još dosta posla pred sobom, ali zabavnije je nego što inače bude petkom jer imamo bolid koji je stvarno dobar za vožnju. Zapravo, rekao bih da je ovo bio najbolji petak u prošlih nekoliko godina. Bili smo treći na drugom treningu bez promjenjivih uvjeta na stazi i treći po maksimalnoj brzini, tako da moramo ciljati na Q3. Zaostatak za Mercedesom je dosta velik i neke momčadi bi mogle uskočiti u tu prazninu, ali siguran sam da se možemo boriti s bolidima koji su sada iza nas.”

Button je pohvalio McLarenovog rezervnog vozača Stoffela Vandoornea koji će u Bahreinu mijenjati Fernanda Alonsa. Belgijac je na drugom treningu bio sedam desetinki sporiji od svog timskog kolege.

“Bio je dobar, očekivano. On je izrazito talentiran vozač… u drugom i trećem sektoru je bio brz kao i ja. Prema tome, da je dobro posložio stvari u prvom sektoru, bio bi brz kao što sam ja na kraju bio.”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mp4-4

Prekrasno je vidjeti McL ovako visoko plasiran pa makar to bio obični slobodni trening.
Koliko nam malo treba, navijačima McL-a da poraste optimizam.

dado4

Honda ima najvise prostora po pitanju motora, merc je vec blizu maximuma. Vjerujem da do kraja godine bude barem jedan dvoboj merc honda.

matkoteo

Krajem ove ili pocetkom sljedece godine Mercededes i Ferrari ce biti jako zabrinuti

matkoteo

Samo neka Fernando nagazi tu hondu bit ce jos pehara vidjet ce te

xhoni_bravo42

To su prvi zubi,imace jos ….Go McLaren

Ayrton Mclaren

Go McH! Uvijek vjerni!!!!

Related Posts