Andretti: Formula 1 ide dobrim putem

Iako Formula 1 trenutno ne proživljava svoje najbolje dane, bivši svjetski prvak Mario Andretti vjeruje da ona ide pravim smjerom. Ne samo to, Amerikanac bi dao sve da ima 30 godina manje i da vozi upravo u ovoj eri najbržeg sporta na svijetu.

“Uvijek će biti tradicionalnih ljudi koji će reći ‘Stari dani su bili najbolji’, ali ja uvijek volim gledati prema naprijed. Dani slave Formule 1 su upravo ovi sada. Ona uživa veću popularnost, a tehnologija je na samoj granici. Sviđa mi se kako se razvila. Sve bih dao da sam 30 godina mlađi i da danas mogu biti vozač Formule 1.”

Međutim, neke sugestije ipak postoje.

“Svaki bivši vozač će vam reći da bi bilo divno kada bi imali više snage. Vozači uvijek žele više snage, a navijači bi voljeli kada bi bolidi išli brže. U 80-ima su motori stvarali melodije poput operne glazbe, ali proizvođači su morali poraditi na učinkovitosti, a to je vodilo do ovih hibridnih motora. Sada kažu da su teži za upravljanje, to stvara zanimanje i veće razlike za one koji nemaju talent.”

“Isto tako vjerujem da Formula 1 treba biti više prijateljski nastrojena na konferencijama za novinare, trebaju se dijeliti autogrami četvrtkom”, dodao je Andretti misleći pritom na poznatu praksu u američkim serijama poput NASCAR-a i IndyCara. “Ne smijemo zaboraviti da su navijači jako važni.”

Andretti je za kraj usporedio različite ere i vozače u Formuli 1:

“Današnji prvaci bi bili prvaci u nekim drugim desetljećima i obrnuto. Bilo bi odlično kada bi mogli staviti obje generacije na grid, ali to se nažalost ne može dogoditi.”

Related Posts