Monza blizu novog dogovora

Održavanje VN Italije na stazi u Monzi je sve bliže dogovoru prema kojem bi budućnost ove utrke trebala biti osigurana na idućih sedam godina, kaže predsjednik Autokluba Italija.

Monzino mjesto u kalendaru Formule 1 je bilo pod prijetnjom, ali novi amandman u talijanskom zakonu kaže kako autoklub može preuzeti financijsku odgovornost za utrku, a uz njih to može preuzeti i Autoklub Milano.

Ova izmjena zakona je bitan poticaj i Angelo Damiani kaže kako je staza jako blizu potpisivanja novog ugovora s Bernijem Ecclestonom.

“Autodromo di Monza je imala teška vremena, ali najgore je prošlo i sada smo bliže potpisivanju s Ecclestoneom, time ćemo imati Formulu 1 u Brianzi sljedećih sedam godina. Dobit ćemo bitku u kojoj se autoklub morao jako puno žrtvovati,” rekao je Daminai za Gazzetu dello Sport.

VN Italije se održavala svake godine od kad je počelo natjecanje 1950. godine, s iznimkom 1980., a trenutni ugovor ističe na kraju 2016. godine.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Portorico

Sanse da se ostane bez Monze su i onako bile 0,0001 % . Sad kad je povika da F1 nikada nije bila neintersantija izbacivanje Monze bi bio poslijednji cavao u lijesu .

FO108F

Šteta bi bilo da Monza ispadne jer najsladje je Talijane pobjedit u njihovom dvorištu!

FerrariHR

Vidim da mi je obrisan prvi komentar na tvoju mudru izjavu pa evo drugi- žalosno je da jedna legendarna staza tebi služi za iskaze mržnje prema Ferrariju i njegovim navijačima. Tragedija.

FO108F

Di ti tu vidiš mržnju prema nekomu,ja ne znam.

modesto

bravo forza monza. dosta nam je bahreina i abudabija.

serafciger

odlične vijesti,monza je izuzetno naslijeđe i ogromna vrijednost!!! super super!!! 🙂

Related Posts