Button: Razmišljao sam o odustajanju

Jenson Button priznaje kako je mnogo razmišljao o umirovljenju u Formuli 1 prije nego je potvrđen kao McLarenov vozač za 2016. godinu.

Britanac je i u 2014. morao čekati odluku o tome tko će biti momčadski kolega Fernandu Alonsu. Dvojbe su se vodile između Buttona i njegovog tadašnjeg momčadskog kolege Kevina Magnussena. Dva bivša svjetska prvaka su imala frustrirajuću sezonu, a najveći razlog je bila loša pogonska jedinica Honde.

I dok je Alonsov trogodišnji ugovor potvrđen, Buttonova budućnost je bila neizvjesna i pokrenule su se glasine tijekom ljeta kako bi Britanac mogao napustiti McLaren i otići u mirovinu. Britanski novinari su pretpostavljali kako će Button na VN Japana objaviti kraj karijere, no dva tjedna kasnije u McLarenu su odlučili produljiti ugovor s Britancem na još jednu sezonu.

“Prošle godine nisam bio siguran hoću li se utrkivati i to nije bio moj izbor. Ove godine je to bio potpuno moj izbor i bilo je trenutaka kada sam se pitao želim li i dalje raditi ovo što radim i da li želim biti ovdje gdje jesmo. Naravno, ako ćemo i iduće godine biti ovdje, neću uživati,” rekao je Button za Sky Sports F1.

Nakon jako loše sezone, u kojoj je Buttonov najbolji rezultat šesto mjesto s VN SAD-a, svjetski prvak iz 2009. kaže kako je odlučio ostati jer je uvjeren kako McLaren može jako puno napredovati.

“Proveo sam puno vremena s inženjerima i aerodinamičarima. Razgovarao sam s Ronom više u dva mjeseca dok sam pokušavao donijeti odluku nego otkad sam u McLarenu. Imamo odličan odnos i prošli smo kroz puno ideja za iduću godinu. Razgovarao sam s inženjerima i dobio sam upute o tome u kojem smjeru idemo, a razgovarao sam i s Hondom. To me sve uzbudilo, dalo mi je snage za iduću godinu u znanju da je veliki napredak na vidiku,” dodao je Button.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
AlonsoForever

” To me sve uzbudilo, dalo mi je snage za iduću godinu u znanju da je veliki napredak na vidiku,” dodao je Button.”
e aj’ baš da vidim…

Related Posts