Button: Još je puno posla pred nama

McLaren se i dalje muči u svojoj najgoroj sezoni u Formuli 1, a optimizam s početka sezone je u potpunosti splasnuo. Iako je Honda potrošila zamjetan broj tokena, pogonska jedinica je i dalje nekonkurentna i nestabilna, što zadaje velike glavobolje Fernandu Alonsu i Jensonu Buttonu. Na nedavno održanoj utrci u Meksiku bolid je bio poprilično dobar u zavojima, dok su dugački prvaci i dalje slaba točka Hondinog motora.

Jenson Button je u jednom trenutku bio među deset vodećih vozača, da bi u konačnici pao na 14. mjesto – prvenstveno zbog manjka snage na dužim dionicama staze.

”Bolid je dobro funkcionirao na sporijim sekcijama staze, ali velike brzine su i dalje zeznute”, rekao je Button u osvrtu na utrku u Meksiku. ”Jednostavno ne mogu napraviti ništa. Imamo još puno posla.”

McLaren ove sezone ima čak 15 odustajanja u 17 utrka, a posebno je upečatljiv rezultat Fernanda Alonsa koji je u Meksiku odustao nakon tek jednog kruga. Međutim, Button ne gubi nadu.

”Nadam se da će Brazil biti malo bolji, potom Abu Dhabi. Tada možemo uživati u zimi i očekivati bolju sljedeću sezonu”, zaključuje svjetski prvak iz 2009.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marlon Brando

Platit ću nekoliko misa za McLaren! 😀

MJ512

Bolje da im uplatiš na žiro račun, imati će više koristi od toga. 😀

Related Posts