Alonso i Button nisu mogli odoljeti postolju

Fernando Alonso proživljava izuzetno tešku godinu. Umjesto da se stvari poboljšavaju iz utrke u utrku, u McLaren Hondi rade, čini se, sasvim suprotno. Španjolac je u Meksiku morao odustati nakon trećeg zavoja prvog kruga, na drugom slobodnom treningu u Brazilu mu je eksplodirao motor, a na samom početku prve kvalifikacijske runde ga je opet izdao Hondin motor. Španjolac je ostatak kvalifikacija proveo uz stazu te se odlučio opustiti, ‘sjesti na sunce’ i pogledati što rade njegovi kolege. Zabava za kamermane i fotografe je uslijedila i na povratku u boks. Na putu prema svojoj garaži je sreo jednako dobro raspoloženog timskog kolegu Jensona Buttona koji je ispao iz Q1 te su se, vidjevši pobjedničko postolje, odlučili fotografirati kako bi ipak zadržali lijepe uspomene na 2015.

“Vidjeli smo da je postolje tako blizu pa smo rekli da se trebamo otići barem slikati i imati uspomenu na ovu godinu jer više nećemo biti tako blizu”, rekao je Alonso. “Nadam se da ćemo u ožujku biti na pravom postolju.”

Na pitanje je li humor skriva nekakve frustracije, Alonso je odgovorio:

“Nažalost, šalu na stranu, puno je frustracije što nisam bio dio utrke u Meksiku i što ovdje nisam dio kvalifikacija. Trebamo otkloniti mnoštvo problema pa se nadam da se sutra možemo utrkivati bez nevolja. Iz svih ovih problema i pogrešaka trebamo naučiti nešto sljedeće godine i ne ponoviti ih više.”

Button tvrdi da je zabava na postolju bila najljepši trenutak vikenda.

“Pomislili smo da trebamo uskočiti na postolje – prošlo je puno vremena za obojicu. Bilo je dosta zabavno – najviše zabave što sam imao cijelog vikenda. Sljedeće postolje neće biti u sljedeća dva vikenda, uvjeravam vas. Ali bilo je puno bolje, zapravo sam bio puno bliži Q2 nego što sam mislio da ću biti, samo oko pola desetinke. Bolid je funkcionirao bolje, ali isporuka ERS-a Hondine pogonske jedinice je veliki problem.”

“Ja sam pozitivna osoba. Jako puno toga će se promijeniti ove zime – to će biti ogroman pomak.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dFixxx3r

mclaren je rekao da je honda dugoročan projekt.
u poslovnom kontekstu kratkoročno se odnosi na period do godine dana
dugoročno se odnosi na period 10 ili više godina.

dakle dugoročno ima potencijala kao tvornička momčad.
nažalost alonso više neće biti tu da to iskoristi

F1 fan

Alonso mi je antipatičan i nikako ga ne volim, button mi je drag. Ali svejedno je šteta da i jedan i drugi nisu u borbi za postolja, jer time najviše gubi sport, i navijači, bez obzira za kog navijali.
A ja iskreno čisto sumnjam da honda i mclaren mogu napraviti neki veći napredak sljedeće sezone, jer budimo realni neće ni druge ekipe spavati zimski san. Čak mislim da bi i novopečeni HAAS mogao biti bolji od njih.

wilson

Najbolji potez u zadnjih par utrka. U takvoj situaciji dobro dođe malo sarkazma. Činjenica je da je Honda upravo nevjerojatno loša. Ako im napredak preko zime bude sličio ovome što smo vidjeli od Renaulta u bolidu DR-a, zanima me kakve bi predstave od vozača mogli očekivati iduće sezone. Do prije tri- četiri utrke sam bio siguran da ih čeka jako puno posla. Nakon ovog, sigurno je da ih čeka stravično puno toga. Povećanje snage ICE, turbo, MGU-K, ERS, kontrola kvalitete, sami bolid i prije svega, pouzdanost. Ne bih im bio u koži. Očekivanja za iduću sezonu? Osobno ih nemam. Gore… Read more »

Related Posts