Red Bull će nadograđeni Renaultov motor isprobati tek u Brazilu

Renault je poboljšanu pogonsku jedinicu svojim kupcima dostavio u SAD-u, ali Red Bull i Toro Rosso su odlučili nastupati na starim motorima jer vjeruju da prednosti novog agregata neće poništiti loše strane koje predstavljaju kazne na gridu zbog promjene motora. Šef austrijske momčadi Christian Horner je rekao da nova specifikacija Renaultove pogonske jedinice neće biti isprobana prije VN Brazila sljedećeg mjeseca.

“Što se tiče nadograđene verzije Renaultovog motora, koju nazivaju D specifikacijom, Renault je potvrdio da uvjeti za njeno uvođenje i rad još uvijek nisu sasvim u redu. Prema tome, to je odgođeno za Brazil, što za nas ima više smisla. Ne bi željeli vaditi motore iz bolida ovdje ili sljedećeg vikenda u Meksiku.”

Ime novog/starog dobavljača pogonskih jedinica za Red Bull još uvijek nije potvrđeno, ali svi u momčadi vjeruju da će se stvari riješiti u narednim tjednima.

“Ništa još nije zaključeno. Puno se razgovora vodi u pozadini te se nadam da će sve biti riješeno vrlo brzo”, zaključio je Britanac.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Luka Tunjić

Jbg, sami su si krivi.

dxdy

ma da.. očekuju pobjedu pa bi ih to jako unazadilo… ovo je idealna prilika za one odozada… kiša, potop, proklizavanja, SC… na takvim utrkama je sve moguće… pa i pobjeda sa -10 mjesta…

Related Posts