Alonso uzbuđen zbog “nepoznate” VN Meksika

Fernando Alonso kaže kako je uzbuđen zbog nepoznate prirode ovotjedne VN Meksika koja se vraća u kalendar Formule 1 nakon više od dva desetljeća.

Posljednji puta je Formula 1 gostovala na Autodromo Hermanos Rodriguez, u blizini Mexico Cityja, 1992. godine, no sada su napravljene značajne promjene kako bi se zadovoljile moderne sigurnosne mjere.

Alonso u iduću utrku dolazi ohrabren performansama za vrijeme VN SAD-a, gdje se utrkivao u top pet prije nego mu je mehanički kvar pokvario utrku.

“Stvarno sam uživao u Austinu i bila je to jedna od najviše stimulirajućih utrka za McLaren Hondu ove godine. Bilo je teško boriti se, ali nismo odustajali. Nadam se da možemo ponoviti neke od tih borbi, ali očekujemo tešku utrku jer nam u teoriji staza ne odgovara. Bit će zanimljivo jer nemamo nikakve podatke od tamo pa će uvjeti biti nepoznati, a to i čini utrku prilično uzbudljivom. Ići na novu veliku nagradu, na mjesto na kojem trenutna generacija vozača nikad nije bila, bit će vrlo posebno zbog toga što već ima veliku reputaciju od prošlog puta kada je utrka održana tamo,” rekao je Alonso.

Jenson Button, koji je utrku u Austinu završio na šestom mjestu, se također raduje novoj stazi.

“Staza izgleda jako zanimljivo. Sjećam se da sam kao dijete gledao nevjerojatne borbe tamo i vozače koji su se jedva držali kroz Peraltadu koja je izgledala super strašno. Šteta je da taj zavoj nije uključen u novi izgled, ali kako ja vidim stazu i kako sam čuo od ostalih vozača koji su je posjetili, čeka nas zabavan izazov,” rekao je Button.

Očekuje se da će VN Meksika posjetiti oko 110 tisuća navijača.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

staza je legendarna,da stvarno šteta što nije ostala stara peraltada .veselim se što ću vidjeti vn mexica nakon 23 godine dosta je ovih sterilnih staza.staza mi je draža od pola u kalendaru.

Luka Tunjić

Uvjeren sam da će Alonso odvoziti dobru utrku u Meksiku (ako bolid dozvoli). Fernando se oduvijek jako brzo prilagođavao na nove bolide i staze, tako da očekujem još jednu njegovu vrhunsku izvedbu (ponavljam, ako bolid dozvoli).

Related Posts