Alonso i Button kažnjeni zbog promjene motora

McLarenovi vozači će još jednom dobiti kazne na gridu zbog promjena komponenti svojih pogonskih jedinica, ovoga puta uoči VN Meksika.

Jenson Button će biti kažnjen s 50 pozicija zbog dvostrukih promjena komponenata Hondine jedinice. Britanac će dobiti novi motor (posljednju specifikaciju), turbopunjač, MGU-H i MGU-K generatore za prvi slobodni trening na Autodromo Hermanos Rodriguez, što znači kaznu od 25 mjesta. Momčad će iste dijelove promijeniti uoči drugog slobodnog treninga kako bi svjetski prvak iz 2009. imao više komponenti potrebnih za Brazil i Abu Dhabi, posljednje utrke ove sezone. To će također značiti kaznu od 25 mjesta pa će Button za VN Meksika dobiti 50 pozicija na gridu.

Njegov timski kolega Fernando Alonso će se u Meksiku pojaviti s novim motorom i mjenjačem te će biti kažnjen s 15 mjesta.

“Ovo nije odličan način za započeti vikend, ali nama će on svakako biti jako težak zbog visine”, rekao je Jenson misleći na nadmorsku visinu staze u Meksiku.

Honda je nekoliko puta ove godine izvela dvostruke promjene komponenti svoje izrazito problematične pogonske jedinice te su tako iskoristili sve prednosti koje od VN Mađarske po pitanju kazni nosi promijenjeni sportski pravilnik.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
joshuazg04

ovo je valjda 57. članak s istim naslovom———-

wilson

U pitanju su bili veliki troškovi kad su uveli pravilo 5, pa sad 4 motora po sezoni. I ostalih komponenti naravno. Govorim o turbo eri. Koliko je to Honda uštedila kad su ugradili 10 PU u svaki bolid? Bez obzira što im je to prva sezona, ali jedan motor im nije trajao ni dvije utrke.A još su tri utrke do kraja. Sezona testiranja, kako su je nazvali, je pri kraju, a pouzdanost je još uvijek loša. Biti će zanimljivo što će i kako napraviti preko zime.

r.u.m.

Već su dovoljno kažnjeni sa svojim trenutnim bolidom koji zaostaje 2,5 do 3 sekunde za vodečima.Tako da ne vidim smisao tih kazni

pila

cilj utrkivanja je biti brzi, najbrzi….razvoj motora je glavna komponenta pored aerodinamike….kaznjavanja tog istog je u najmanju ruku besmisleno

F1 fan

Dajte ukinite te kazne, ili ih bar smanjite.
Razumijem da netko dobije kaznu jer je napravio pogresku na stazi, u utrci, ali ovo je previse, i prestrogo, samo štetu rade za sport i utrkivanje

MJ512

Mislim da je bolje da napišete članak kada ne budu kažnjeni, imati ćete manje posla. Moje mišljenje je da FIA s ovakvim kaznama ubija F1 i da su kazne prerigorozne.

Related Posts