Silverstoneova budućnost kao domaćina VN Velike Britanije pod upitnikom

Upravitelj Silverstonea priznaje kako ne može garantirati održavanje VN Velike Britanije u budućnosti jer je staza u potrebi za investitorima. Staza u Northamptonshireu je pod ugovorom do 2026. godine, ali Daily Telegraph javlja kako postoji klauzula u ugovoru sa šefom Formule 1, Bernijem Ecclestoneom, koja omogućava prestanak dogovora najranije iduće godine. Daily Telegraph također dodaje kako je Silverstone u dugovima kada dođe do plaćanja naknada za domaćinstvo i da je akreditiv od bankara neophodan da bi se utrke mogle dalje održavati.

“Plaćaju iduće godine za ovogodišnju utrku zato što sam im to dozvolio, u protivnom bi se zatvorili ranije,” rekao je Ecclestone.

Upravitelj Silverstonea, Patrick Allen, priznaje da postoji mogućnost da ne dobiju akreditiv ako godišnje povećanje naknade za domaćinstvo bude veće od prihoda od prodaje ulaznica.

“Mogu li garantirati budućnost? Ne, ne mogu. Mogu li staviti ruku na srce i reći ‘gospodine Ecclestone ne brinite, vaš novac je apsolutno siguran sljedećih 10 godina’? Ne mogu. Prekinuti ugovor bi bilo tužno za Silverstone, bilo bi tužno za utrkivanje i bilo bi vrlo tužno za Veliku Britaniju,” rekao je Allen.

Pretpostavlja se kako staza mora platiti naknadu za domaćinstvo u iznosu od 16 milijuna funti, a taj se iznos svake godine povećava za pet posto, što je pola od onoga što ostale staze moraju platiti. Allen priznaje da je najbolje rješenje pronaći investitora.

“Ono što stvarno trebate za sve stranke je, prema mojem mišljenju, netko tko će kupiti trofejnu imovinu i voljan je preuzeti veliku količinu udjela u vlasništvu. Trebate nekoga s puno novca, tko voli utrkivanje i želi voditi Silverstone profitabilno, a ima kapital da ga uloži u posao koji će popraviti bilancu i koji će otkloniti rizik,” dodaje Allen.

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

pa izbaci spa monako,monzu sve europske i nek se vozi u aziji bravo shernie sredio si f1 do daske

Desmosedici

F1 je prvenstveno Europski sport, tu mu je kolijevka, sjedišta momčadi i najveći broj fanova. OK. je da se širi i na druge dijelove svijeta gdje ima za to interesa. Međutim jako je loše i zabrinjavajuće da se isključivo zbog profita sve više udaljava od svog temelja.

modesto

vrati brands hatch

paalfi

Veli se ljuckoj pohlepi i glupošću nema kraja…. tako je i ovdje kod bernija, prvo mi nije jasno zašto bi se anuitet svake godine morao dizati 5% pa berni je gori po tom slučaju od naše vlade.. Ok kužim zašto 5% to odlazi u inflaciju i ostale gluposti ali što je previše nije ni sa kruhom dobro. Treba nahraniti tatine ćerkice i ostale gluposti.

Luka Tunjić

Na šta bi ličila Formula 1 bez Velike Nagrade Velike Britanije, VN Njemačke, VN Francuske? Kao da igraš Ligu Prvaka bez klubova iz Primere, Premier Lige i Bundeslige.

F1 fan

Vec sad nemas ni njemacku ni francusku. Fali i turska, san marino, jedino je dobro sto se vraca meksiko

Luka Tunjić

To i kažem. Bez VN VB bi kalendar stvarno izgledao smješno. Ne bi imali utrke u 3 države koje su možda i najviše ostvarile trag u F1.

F1 fan

Zato cemo imati rusiju, singapur, “vn europe”

zekohonda

silverstone ima druge najskuplje karte u evropi (nakon monaca), odličnu popunjenost i opet strahuje za budućnost…užas što radi bernie i njegovi pajdaši.

ciki-f1

Vidim ja da je F1 na svim područjima pod upitnicima!

FerrariHR

U p.m.,dokle ovo više,nastavi li odvratni engleski starac ovako,biće za par godina VN Marsa i pratećih planeta..

mclaren f1

Silverstone, Monza, Monaco i Spa su staze koje se ne smije dirati!!!

MJ512

Staza na kojoj se je održala prva utrka F1 ne bi smjela biti pod upitnikom ni zbog kakvih razloga. Najbolje da se uvede još pokoja Azijska ili ulična staza, a da izbace Silverstone, Monzu i Spa. 🙁

Brzi Gonzales

Gospon Berni Ecclestone evo riješenja,ne žalite vi zbog VN Velike Britanije…
Možete uvesti VN Saudijske Arabije,VN Venecuele,VN Katara i ostalih još što obiluju tim sredstvima u koje samo ti vjeruješ!!! Adio matori!

Related Posts