Button razočaran McLarenovim pogreškama

Jenson Button je ostao razočaran nakon ispadanja iz prve kvalifikacijske runde jer smatra da bi bez pogreške svoje momčadi i žutih zastava prošao u drugu rundu kvalifikacija. Britanac je 10. puta ove sezone ispao već na samom početku kvalifikacija, a razlog su krive postavke motora jer mu je momčad preko radija zaboravila reći koju mapu treba odabrati pa se baterija ispraznila na polovici kruga. Button smatra da se ovakve pogreške ne smiju događati momčadi koja se ionako muči s hrpom problema.

“U prvom krugu mi nije rečeno koju mapu motora trebam koristiti. To nam se kaže svaki puta prije mjerenog kruga, a ovoga puta se to nije dogodilo pa sam vozio s krivim postavkama, što je ispraznilo bateriju nakon pola kruga. Zaboravili su mi reći pa sam odabrao onu koju bih inače koristio, zbog čega zadnju polovicu kruga nisam imao nikakvu isporuku. Ne smijemo raditi male pogreške poput ove. To su jednostavne stvari, a mi imamo veće stvari oko kojih se trebamo brinuti.”

“To nije frustracija, to je ponavljanje očitog. Ne možete imati male pogreške kao što je ova, bilo tko od nas, uključujući mene. Moramo otkloniti te probleme jer trenutno imamo veće brige.”

Button vjeruje da je bez te pogreške mogao proći u drugu kvalifikacijsku rundu.

“Ne znam bi li se to dogodilo, ali definitivno se činilo tako. Ne smijemo napraviti ni jednu nijednu pogrešku. Sve mora biti kako treba, tek tada imamo šansu nešto napraviti. Danas smo definitivno zabrljali. Utrka će svima biti teška jer su pritisci u gumama jako visoki, gume se pregrijavaju nakon jednog kruga. Sutra će svi imati problema, uključujući nas.”

Timski kolega Fernando Alonso se kvalificirao na 14. mjesto, ali tvrdi da je odvozio svoj najbolji krug na Suzuki ikada.

“Mislim da je ovo danas bilo najbolje što sam mogao učiniti. Dečkima sam rekao da je krug vjerojatno bio najbolji na Suzuki koji sam napravio u cijeloj svojoj karijeri. Mogu staviti 100 setova guma poslijepodne i vjerojatno ne bih ponovno postigao to vrijeme. Bio sam jako sretan sa svojim krugom, ali znamo da pozicija i dalje nije konkurentna tako da se trebamo nastaviti poboljšavati.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
jbutton

hmm šta reći-jadno,toliko jadno da jadnije nemože biti!! jako mi žao Buttona i stvarno je frustrirajuće biti u ovakvoj kanti od bolida dok te drugi prolaze ko od šale!! žalosno…tužno…jadno….

najboljif1fan

Šteta mi je takvog super vozača jako mi bude žao ako bude otišao iz F1.
Nema sreče s tom prokletom kantom.

KOve

Tko bi rekao da će Button prvi “puknuti” i kritizirati momčad. Ne mislim samo na ovu izjavu već na izjave nakon nekoliko zadnjih utrka. Npr. nakon Spa je rekao da je jedino uživao kad su ga počeli pretjecati za cijeli krug pa je mogao uživati u borbama tih vozača i sl. 🙂 Naravno da ga razumijem i slažem se s njim, ali da je Alonso počeo tako nešto izjavljivati… reakcije bi bile eksplozivne. Bila bi šteta da mu karijera završi na ovakav način jer mi je jedan od dražih vozača i još bolji čovjek. Drago mi je što je 2009.… Read more »

dFixxx3r

predobar komentar alonsa 😀

Related Posts