Manor bi mogao koristiti Hondine motore

Japanski proizvođač vratio se u Formulu 1 ove sezone u partnerstvu s McLarenom s kojim je dominirao prije nekoliko desetljeća, te se Honda za ovu sezonu odlučila fokusirati samo na McLaren, ali šef Honde Yasuhisa Arai kaže kako bi mogli imati kupca u 2016. godini.

“Ako bi netko drugi želio koristiti naše pogonske jedinice, mogli bismo ih dostaviti.”

Prva trećina sezone je bila izuzetno teška za Hondu zbog velikih problema s pouzdanosti i performansama kod pravila s novim turbo V6 pogonskim jedinicama. Međutim, Manor bi mogao biti potencijalni kupac Hondinih pogonskih jedinica, prenosi Speed Week. Njihovi bolidi su trenutno pogonjeni s godinu dana starim Ferrarijevim pogonskim jedinicama zbog Marussijinog financijskog kolapsa i ponovnog uzdizanja, ali znakovi oporavka Manora vide se i u zapošljavanju iskusnog Boba Bella kao savjetnika i njihovom fokusu na kompletno novi bolid za iduću sezonu.

“U vrlo smo brzom periodu ponovne izgradnje,” kaže predsjednik Graeme Lowdon.

Još jedno značajno ime u Manoru je Luca Furbatto, donedavni šef dizajna u Toro Rossu koji je prije toga proveo 10 godina u McLarenu gdje je bio i voditelj projekta dizajna bolida za 2011. godinu.

“Luca je čovjek s velikom količinom iskustva i to će nam pomoći ojačati dizajnersku stranu posla,” kaže Lowdon.

Glasine oko povezanosti između McLaren Honde i Manora nisu nove iako je momčad iz Wokinga opovrgnula da žele osnovati B-momčad. Ali valja napomenuti da McLaren još uvijek potražuje novce od Marussijinog financijskog kolapsa s dokumentima koji navode dug od 11 milijuna dolara, a ekipa iz Wokinga također želi unaprijediti rastuće karijere svojih mladih vozača, Kevina Magnussena i trenutno vodećeg u GP2 seriji, Stoffela Vandoornea.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
AntraX

opa stiže konkurencija mclarenu

avalon

boga mi , prvo bob bell u manoru , sad i hondini motori … hm , moga bi se manor 2016. počet borit za postolja , a 2017. i pobjeđivat…. go ! GO ! GO !

raca

avalon, kad ti veliš GO GO sve mi je jasno, počet ću i ja to na isti način koristiti

ClarenceF1

dostava gratis…

raca

To su u McLarenu trebali odmah, po završetku sezone, napraviti. Dobili bi oni Bernijevih 48mil.$ pa ih utrošiti na razvoj bolida, a Honda bi imala dva bolida više da pokažu kako su loš posao napravili, a isto tako dvije prilike za poboljšanja i eksperimente više

f1 zaljubljenik

Veselim se tome što će se i manor moći boriti da ne budu zadnji. A ne kad završi utrka da zaostaju po par krugova.

raca

A koga bi to oni mogli (pre)stići? Misliš, McLaren?

f1 zaljubljenik

Pa bilo koga tko im se nađe na putu, ako budu brži od njih naravno.

raca

pa mogli bi i McLareni u Austriji preteć nekog ko im se nađe na putu i, naravno, ako budu brži

Kush

Ne da ima smisla, nego se to već dugo kuha, to što je McLaren opovrgnuo – mačku orep, kada je na sastanku četvorice Ron iznio ideju o momčadima ne B kao TR, već korisnicima šasije i motora i ostalog, pravim podružnicama, pa nije prošlo, a ovo je najlakši i najjeftiniji put do ove druge solucije – razvojne momčadi.

House-13

Ima smisla, Ferrari će dobiti Haasa, RB ima TR, sad će i McL imati Manor…

dxdy

prije sat-dva sam (podrugljivo) komentirao da bi mogao netko iz Manora zabunom nazvati i kupiti Hondine motore… hehehe

Related Posts