Hamilton: McLaren je podcijenio izazov koji je došao s prelaskom na Hondine motore

Bivši McLarenov vozač, dvostruki svjetski prvak i Mercedesov vozač, 30-godišnji Lewis Hamilton, tvrdi da je McLaren podcijenio izazov koji je uslijedio nakon prelaska s Mercedesovih na Hondine pogonske jedinice ove sezone. Iza nas je pet utrka, a ekipa iz Wokinga još uvijek nije osvojila niti boda. Najviše glavobolje im zadaje upravo Honda.

McLaren je definitivno napredovao od prve utrke u Australiji, ali Jenson Button smatra da njegova ekipa još uvijek nije blizu bodova te da bi za plasman među prvih 10 trebalo čekati još neko vrijeme. Lewis Hamilton pomalo je zbunjen svim tim problemima jer zna kakva postrojenja, budžet i iskustvo ima britanska momčad.

“Kada sam ih u Australiji vidio tako izgubljene, pomislio sam ‘Kako se to može dogoditi?’ Kada pomislite na njihovu tvornicu, povijest, potencijal – čini se nemoguće. Odlučili su se promijeniti motor, a iskustvo mi govori da je u Formuli 1 sasvim uobičajeno podcijeniti izazove. Naprimjer, 2009. kada je dvostruki difuzor odjednom postao dio igre, većina ljudi ga je podcijenila. McLaren se sada neće boriti za pobjede, ali ja sam uvjeren da će se to dogoditi, pitanje je samo kada.”

Britanac, bivši timski kolega Fernanda Alonsa, smatra da Španjolac zaslužuje više od dva naslova svjetskog prvaka, ali dodaje da za uspjeh treba biti na pravom mjestu u pravo vrijeme – baš poput njega.

“Donosite odluke, ali također morate biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Michael Schumacher je osvojio sedam naslova, ali Alonsa vidim na istoj razini poput njega kada je riječ o talentu. Fernando je donio svoju odluku, ali ako sada pogledate Ferrari, u kakvoj se poziciji nalaze, kada se sjetite da je napustio momčad dok je još uvijek imao ugovor, pomislite ‘Moj Bože!'”

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
viktorc

Ako ostali timovi budu zamrzli svoj razvoj,mozda,ali budimo realni,tesko,tesko,mislim i da sam ne vjeruje u ono sta govori.

Luka Tunjić

“McLaren se neće boriti za pobjede, ali ja sam uvjeren da će se to dogoditi, pitanje je samo kada.”

Nemogu shvatiti ovu rečenicu, znači McLaren se ne želi boriti za pobjede ali će se upravo to desiti?

Inače, izjavu samu po sebi ne želim komentirati.

HankM 14

Krivo prevedeno naravno. Daj budi pametan

Luka Tunjić

Znam da je, ali sam htio uputiti na grešku novinarima, no očito sam zasut minusima.

Dalinho

Opet tema da je Alonso pogriješio svojim prelaskom u Mcklaren. Sa ferrarijem bi opet imao još jedno u nizu drugih mjesta pa je čovjek prihvatio izazov. Ne smije se zaboraviti da je u trenutku potpisivanja ugovora na snazi bilo pravilo o zamrzavanju motora, čijim je odmrzavanjem honda automatski dobila zaostatak za godinu dana. Ja smatram da je njegova odluka bila razumljiva (kao i za Mcklaren)…Ako bi improvizirali i zamislili lanjski ferrari i sadašnju hondu (kad bi bila pouzdana), kakav bi bio omjer snaga?

avalon

3 : 2 za ferrari u sudačkoj nadoknadi ?

kevin35

ajde realno kakav ti omjer snaga očekuješ sljedeće sezone između ferrarija i mclarena??? slušam…

Dalinho

Reći ću ti što očekujem za 2 godine; obrnuti odnos snaga.

Related Posts