Rosberg frustriran svojim kvalifikacijskim rezultatom

Lewis Hamilton je u današnjim kvalifikacijama za VN Kine došao do svog trećeg pole positiona ove sezone. Aktualni svjetski prvak je imao vrlo dobar vikend; bio je najbrži na sva tri slobodna treninga, a prednost je zadržao i nakon toga te će sutra startati s najbolje startne pozicije. Timski kolega Nico Rosberg je, za razliku od Hamiltona, u drugom pokušaju u Q3 uspio popraviti svoje vrijeme. Međutim, to nije bilo dovoljno pa će sutrašnju utrku startati s drugog mjesta.

“Frustriran sam današnjim rezultatom jer četiri stotinke sekunde nije ništa. Na kraju sam odvozio dobar krug, ali uvijek je moguće pogledati gdje ste mogli pronaći taj mali dio koji vam je bio potreban. Situacija je za mene takva kakva je, ali vjerujem u dobar rezultat sutra. Svoj setup sam fokusirao na tempo u utrci i znam da će gume biti odlučujući faktor”, rekao je Rosberg nakon kvalifikacija.

Iako je Mercedes opet imao veliku prednost u kvalifikacijama, Lewis Hamilton je svjestan Ferrarijevog potencijala u utrci.

“Bolid je danas bio jako dobar, a momci u tvornicama su napravili izvrstan posao nakon Malezije – analizirali smo gdje se možemo poboljšati i napraviti korak naprijed. Ovaj puta je cijeli vikend bio dobar, nismo imali nikakvih problema pa se zahvaljujem svima. Nadajmo se da će se isto nastaviti i sutra. Utrka će biti dugačka, a Ferrariji su opet jako brzi.”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
raca

Ostala mi je jedna vreća krupne soli od zime i to visokokvalitetan hibrid i kad f1 dođe u Europu, poklonit ću je Rosbergu pa neka stavi Lewisu na rep

Sheldon cooper

mislim da se kod rosberga desava isto sto i hajtfeldu dok je bio u timu sa kubicom… gde je nik bio u timu u teskom pocetku gde bi dosao kubica i odneo jedinu pobedu za tim.. ovde doduse malo drugacija situacija, ali efekat je isti, ima brzeg vozaca od sebe u timu, i svakom trkom je sve dalje od toga da bude ravnopravan u timu, i sve blize tituli drugog vozaca, pravo prokletstvo za f1 vozaca, da vozi najbrzi auto kao vozac br 2,,, najbolje za njega je da napusti mecku dok psiholoski ne vrisne

someone

Kod Rosberga je uvijek problem “3 desetinke” (što bi komntatori na SK rekli). Realno, to je do vozača, konkretno Hamilton je bolji vozač od Rosberga!

mzf1

Problem Rosberga je taj da je prošle godine ima, mora se priznati, sezonu života i iznenađujuće dobar rezultat. Puno bolji od njegovih stvarnih mogućnosti, čini se. Samo se sitite kvalifikacija s početka prošle godine, Australija 3. Malezija 3. Kina 4.,s onakvim bolidom. Ok to su bile kišne kvalifikacije a tu je slab, u Bahrainu je osvoija pole, ali realno gledano nije ništa bolje započeja sezonu nego ove godine. Razlika je jedino što tad niko ništa nije očekiva od njega a sad se očekuje. S druge strane jedini je u poziciji natirati Hamiltona da se uznoji za titulu.

someone

Da, al’ kada je Mercedes bio “slab”, tj. sezona 2012 kada su imali konkurentan bolid (problem bio u trkama zbog potrošnje guma) tada je on bio dominantan i superioran u odnosu na Michaela. Mercedes je očekivao da im on donosi pole position-e, postolja i eventualnu pobjedu. Nekako mi se čini kao da je on bio uzdanica te ekipe i da tu ekipu “vuče” za sobom i izvlači maksimum.
Ispravite me ako griješim!

raca

griješiš

Related Posts