Kobayashi razočaran kvalifikacijama

Problemi s prvog i drugog slobodnog treninga su se nastavili za Kamuija Kobayashija, koji je danas odvozio najlošije vrijeme od svih zabilježenih, a iza njega će startati samo Pastor Maldonado koji je razbio bolid početkom kvalifikacija. Japanac nije krio nezadovoljstvo te je otkrio kako imaju dosta problema s downforceom.

“Ponovno sam imao iste probleme kao i jučer na slobodnim treninzima, tako da je još jedan težak dan iza nas. Napravili smo dosta promjena na bolidu za treći trening, ali i dalje nismo dobili rezultate kakve smo očekivali. Tako smo došli u kvalifikacije i znali smo da neće biti lako. Išli smo na dva brza kruga na opcijskim gumama, i to je bilo dobro, no u drugom pokušaju sam izgubio vrijeme iza Bianchija. Ponovno sam imao dosta problema s downforceom kao i na jučerašnjim treninzima. Da sam imao čist krug, odvozio bi nekoliko desetinki bolje vrijeme, no ovo definitivno nije ono što smo očekivali.”

Ni Kamuijev timski kolega Ericsson nije ništa optimističniji, no sretan je što je uspio pobijediti momčadskog kolegu u kvalifikacijama prvi put.

“Danas je bilo dobro i loše. Zadovoljan sam što sam završio ispred timskog kolege na stazi koju svi jako dobro znaju, no performanse koje smo pokazali ovog vikenda nisu dobre. Bolid je nepredvidiv i fali nam downforcea. Nadam se čistoj utrci bez problema.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
windchaser

e moj Kamui,ekipa se raspušta izgleda sad da je i Smith otišao,,šteta,velika šteta 🙁 ..a šta nije i Vergne iza njega nakon kazne,al svejedno,još jedno krstarenje po stazi..ehh

Related Posts