Costa: Naš bolid je u rangu Red Bullovog

Mercedes tvrdi da je šasija njihovog W05 u rangu s Red Bullovom iako svjetski prvaci ponosno ističu kako oni imaju najbolju šasiju. Česta pretpostavka u paddocku je do sada bila da Mercedes dominira zbog mnogo superiornije pogonske jedinice, dok Red Bull, iako ima slabiji Renaultov motor, ostaje relativno konkurentan isključivo zbog napora Adriana Neweya i njegovog dizajna bolida. Ali Mercedesov dizajner Aldo Costa je za njemački Auto Motor und Sport rekao da je njegov W05 u rangu s Red Bullovim RB10.

“Postoje zavoji, pogotovo oni brzi, gdje je Red Bull bolji od nas ali isto tako postoje i oni gdje mi imamo prednost. Prema našim mjerenjima i Ferrari je iza nas.”

Costa se osvrnuo i na navode da su bolidi ove godine sporiji zbog novih pravila oko motora. Međutim, dodao je da je čak vrlo jednostavno izračunati zašto su vremena po krugu sporija u 2014., te da pogonske jedinice zapravo kompenziraju najveći dio gubitaka.

“Bolidi su 50 kilograma teži nego u 2013. Samo to vas košta 1.5 sekundi po krugu. Downforce je smanjen, što je još pola sekunde. Dodajte tome tvrđe gume ove sezone i vidjet ćete da bi bez ovih faktora bili brži nego prošle sezone”, rekao je Talijan.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ferrari Maniac

Haha kako pronicljivo : “I Ferrari je iza nas” …. To može reći još nekoliko momčadi … nažalost. Ali sve u svemu puno se pričalo i o Mercovoj aerodinamici na testiranjima i nema šanse da i ona ne igra veliku ulogu u ovom uspjehu. Tako da sam definitivno siguran da imaju odličnu aerodinamiku, a ne bih se čudio da je konkurentna Austrijancima. Možda je malo iza , ali cijeli bolid je daleko naprijed….. SVIH!

mile iz gorce

ljudi moji, jel ono luca konačno progledao, štef bi mogao biti bivši, a dolazi marco mattiacci, šef ferraria za SAD

Tow Pie Pie

Ne kontam.

Tow Pie Pie

aaaaaa…sad kontam…oprostite ponedjeljak je 🙂

Related Posts