Crutchlow: Lorenzo spašava Yamahu u borbi s Hondom

 

U svom poznatom iskrenom stilu, britanski motociklist Cal Crutchlow prokomentirao je borbu Honde i Yamahe u dosadašnjem dijelu sezone, istaknuvši Jorgea Lorenza kao najveću snagu Yamahinog paketa.

Nakon serije pobjeda Hondinog spektakularnog rookieja Marca Marqueza, aktualni MotoGP prvak Jorge Lorenzo uspio je proteklog vikenda vratiti Yamahu u vrh i prekinuti veliku dominaciju tvorničkih Hondi.

Iako od početka sezone raspolažu sa više – manje jednakim paketom kao i Lorenzo, Valentino Rossi, Bradley Smith i Cal Crutchlow u posljednjim utrkama nisu mogli pratiti formu vodećeg vozača Yamahe.

“Mislim da Jorge u ovom trenutku čini najveću razliku između Honde i Yamahe. Honde imaju bolju akceleraciju, veću krajnju brzinu, bolje ubrzanje iz zavoja, a sada su bolje i na kočenjima. Marc i Dani voze potpuno drukčije od svih ostalih i to pokazuje koliko je Honda stabilan motocikl.”

“Najbolje je pogledati statistike proteklih nekoliko sezona. Jorge je jedina konstanta, uvijek je brz i konkurira za vrh na svakoj utrci.”

“Mnogi od nas su imali ili trenutno imaju jednaki paket kao on, pa mislim da imam pravo reći da je Jorge superioran. Nije nepobjediv, to je sigurno, no uvijek je na razini više od svih ostalih Yamahinih vozača i to je vidljivo u posljednjih pet godina.”

“Nisam glup, svjestan sam da je Jorge kao vozač u ovom trenutku brži od mene. Mislim da se stvari trebaju gledati realno. U pravilu koristi isti paket kao i mi, no stalno se natječe s Hondama.”

Iako je svjestan da je tvornička Yamaha M1 s godinama razvijana uglavnom prema željama aktualnog prvaka, Crutchlow naglašava da je to samo jedan manji dio Lorenzova uspjeha.

“Sigurno, Yamaha je od početka razvijana za Jorgea, posebice nakon što je Valentino otišao 2011.”

“Čini se da Valentino i ja u ovom trenutku vozimo gotovo jednako, podaci o kočenju i ostaloj telemetriji izgledaju vrlo slično, no obojica smo konstantno jedan korak iza Jorgea. Blizu smo, no Jorge je stalno na razini više.”

“Ove godine nije bilo utrke na kojoj smo ja ili Valentino uspijevali pratiti Jorgea od početka do kraja,” zaključio je Crutchlow koji je trenutačno peti u poretku vozača.

 

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pop

Sve se to svelo na ono moje “3 motora pa ostali” i tu i tamo neko od “ostalih” iskoči a iza ih “proganjaju junačine na krševima” od kojihi na tv vidimo tu i tamo najboljega ili kad neko od njih opandrči. Koncepcija MotoGP treba drastične promjene. To je sve očitije. Od 5-6 “boljih” tvornica na svjetskom ( mislim samo na MotoGP) su 3 “i pol prisutne” i ne nadzire se da bi o budućnosti još netko uskočio , osim eventualno Suzukia – po glasinama. A sve bi bilo jednostavnije i puno zanimljivije kad bi “osnovni paket” bio jeftiniji odnosno pristupačniji.… Read more »

Dani

Vrlo iskren i vrlo točan komentar na trenutno stanje u mot gp-u.

avalon

“Jorgea Lorenza kao najveću snagu Yamahinog paketa”…a lažljivca..da je on iskren ?!?! atek ovo “uvijek je na razini više od svih ostalih Yamahinih vozača i to je vidljivo u posljednjih pet godina.” stalno laž do laži ““Ove godine nije bilo utrke na kojoj smo ja ili Valentino uspijevali pratiti Jorgea od početka do kraja,” …a di je bija u assenu , americi ? čekaj , čekaj cal …još malo pa ćeš vidit . obit će ti se laži o glavu . da neki lorenzo spašava yamahu u borbi sa hondom ????? jedini ko yamahu spašava je ..ma vidit ćeš i… Read more »

f1alonsopero

assen sta ti pricaas bip heroj…amerika aj ok nije moga nista.

Dalinho

Ako nisi znao, u assenu na drugom slobodnom treningu u petak je lorenzo slomio ključnu kost, otputovao u barecelonu na operaciju i vratio se na kvalifikacije, i ozljeđen došao na kvale i završio peti što je fascinantno. sljedeći vikend je ponovno pao na treningu i slomio istu kost na drugom mjestu i svejedno nastupio još više ozljeđen i opet završio utrku u bodovima. A honda je daleko superiornija od yamahe, bolja je u svim segmentima.

MM33

avalon voli cugnut 😉

MarkoF355

avalon, opet se boksaš sam sa sobom…imaš minusa ko sumrak saga

avalon

hahahahahaha…samo je jedan forumaš shvatija poantu . s obzirom da me moj prijatelj i susjed MM33 dobro poznaje i zna da volim cugnit tog jednog koji je shvatija bi odveja na piće pa bi cugali zajedno 😉 i boxam sam sa sobom ?!?!?! a bit će da je tako kad forumaši kažu , a poznato je da oni nikad ne griješe i ne pišu piz….. ka ja 🙂

Related Posts