Horner: Vettel je pobijedio najboljeg

Oduševljen još jednim uspjehom svog štićenika, Christian Horner priznaje da je Vettel zasluženi prvak jer je pobijedio najboljeg – Fernanda Alonsa.

Vettel je zahvaljujući šestom mjestu u završnici sezone osvojio naslov prvaka sa svega tri boda prednosti ispred Alonsa koji je posljednju utrku završio na drugom mjestu.

“Utrka je od početka bila jako zanimljiva, no Sebastian je odmah nakon starta pao na začelje. Onda je stigla kiša i pokvario se radio pa nismo mogli komunicirati. No, Sebastian je izdržao do kraja i još jednom pokazao veliku odlučnost.”

“Čestitam i Fernandu koji je ove sezone bio nevjerojatan. Sebastianov naslov je poseban upravo zbog toga jer se borio s najboljim i pobijedio.”

94 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
northwest

malo ga serucka Horner sa ovom obrnutom psihologijom,nije vettel pobijedio alonsa niti je bio bolji,samo je ima više bodova od njega,cista matematika u ovom slučaju

dspelic

Svaka čast Vettelu, zaslužio je pobjedu, jer upravo prvaka čini kompletna postava… Vozač, bolid, tim i malo sreće…. To je ono što je Vettel i RB imao ove godine…. Ostali su bili tu, pa nisu bili, pa su imali pehove, pa im se bolid kvario, pa su razmišljali o novim ugovorima a ne o utrkivanje….. itd…. bilo je svega…. RB je imao konstantnu dosljednost i čisti viziju… Nadam se da će se dogodine Mclaren opravdati svoje ime i reputaciju…. Koliko god bio RB odlična momčad znamo tko su institucije F1….Ferrari i Mclaren….svi ostali dolaze i odlaze…. Nakon svega viđenoga očekuje… Read more »

miha

U pravu si,ali jedini problem mislim mnogima je sto je RedBull masinerija na globalnoj razini u raznim sportovima,extremnim sportovima,obaraju razne rekorde itd..uostalom,vidi se po rezultatima kakav je to tim.Moderan i ucinkovit.

Ayrton Mclaren

Bravo Horner! Čovjek je sve rekao: Vettel je zaslužio titulu jer je uspio pobijediti najboljeg vozača ove godine Fernanda!! Čestitke obojici velemajstora.

Zigorec

Ovaj mi se članak čini kao PR bedastoća. Ako je pobjedio za naslov, znači da je najbolji. Tada se naslov može protumačiti kao da je pobjedio samog sebe. Ali, s time se mogu složiti jer ako se Vettel svojom krivnjom doveo na začelje (sudar u 1. krugu), a potom vozio tako da je došao u situaciju da se ipak sam bori za naslov prvaka i osvoji ga, znači da je pobjedio sam sebe i svoju grešku. Naravno, u tome ima i sreće i najboljeg bolida (konstruktora), ali to su sve faktori koji utječu na osvajanje naslova ukupnog pobjednika. Sve smo… Read more »

mala od piste

To je ono što bi svi trebali shvatiti, ove sezone za naslov prvaka borila su se dvojica najboljih vozača dnašnjice (treći je imao previše pehova i izgubio korak), naizmjence ih je služila sreća ili nesreća (kako god to želite okrenuti) imali su pehova, možda neku svoju ili momčadsku pogrešku ili krivu procjenu. Riskirali su, borili se, nisu odustajali, tjerali sami sebe i svoje bolide do krajnjih granica, ali nažalost samo je jedan mogao odnijeti pobjedu i postati svjetski prvak, u zadnjoj utrci se to mijenjalo iz kruga u krug, i na kraju smo dobili novog starog svjetskog prvaka. Dobili smo… Read more »

dardame

Cestitam Vettel, izvonreden vozac, cistitki za Red Bull,no seuste Alonso e najdobar i samite priznavaat.
Pozdrav

abatenoj

i čovik je prizna da je Fernando najbolji, a vettel je samo zahvaljujući puno boljem bolidu od Ferraria bija prvak…..da ih je bilo zamijenit Fernando bi ima bar 50 bodova više nego je osvojia vettel,a ovaj bi u Ferrariu osvojia manje i od 200….vetteloljupci horner vam je sve reka

dino111

hehe,upravo tako,nekolko puta se to naglasavalo kako ferrari nije konkuretan bolid,al vrhunski vozac je uspio izvuc i vise od maximuma iz njega.svaka cast Alonso,vise srece nagodinu

vettel

vettel je pobjedio najboljeg,prevedeno vettel je najbolji tako su oni mislili al dobro izjava takva pa da svima paše 😛

oreo

nelson piquet je u brazilu na pobjedničkom postolju alonsu nekoliko puta rekao “I’m sorry”, komentirajući način na koji je alonso izgubio naslov. nije rekao apsolutno ništa u stilu “ovoga puta sebastian je bio bolji”, nego ‘i ja sam na sličan način izgubio 2 prvenstva i znam kakav je to osjećaj’. vettel je bez ikakve sumnje fenomenalan vozač i osvojio je ovo prvenstvo u velikom stilu, ali… izjava “pobijedio je najboljeg” bez određene rezerve “uz pomoć božice fortune” stvarno mi nije na mjestu. svaka čast rb timu i vettelu, ali alonso je prvenstvo izgubio s 3 boda manje. da je završio… Read more »

F12012

Ova nam izjava mora biti poučna …
Umjesto da sada vodimo “rat” navijača Vettela i Alonsa , trebamo pročitati ovu izjavu i shvatiti da ako čovjek koji cijelu sezonu direktno utječe na bitku za naslov opet može dati objektivnu izjavu , možemo i mi ovdje pisati barem objektivnije komentare .

mzf1

savjet za navijače Alonsa i Ferraria koji se sprdaju s Vettelon: Umanjujete veličinu Alonsa..to je jeben vozač a vama je glavni argument da ima kantu od bolida..niko se nije sitija da čovik briljantno starta da je staložen i ne radi greške pod pritiskon da dobro vozi po kiši da odlično balansira na granici izlićanja ili što ti ja znan što još.. jer kad bi se malo to stavilo na test vidili bi da je ferrari bija kanta kad je i RB bija kanta (u početku sezone)..da je dosta los u kvalifikacijama (a ni alonsu kvalifikacije nisu jaca strana) a da… Read more »

klaudio550

E moj Horner ono što je napravio tvoj pulen, Alonso za koga tvrdiš da je dobar može samo sanjati ono što je učinio tvoj Seb koji je ušao kao veliki vozač u povijest F1.pa ovaj je tek počeo voziti što če biti za 10 godina pa tu nema kraja.

audi r8

a alonso je kao loš vozač po tebi…s koje si planete ti pao…a Vettelu svaka čast…zaslužen naslov sigurno

legenda

TKO GLEDA DA LI SU SUMIJEVI NASLOVI (NE)ZASLUŽENI – SAMO SE PRIČA DA JE (KOLIKO ONO PUTA PRVAK) (7?), A SIGURNO JE BIO LOŠ VOZAČ, ILI JE VOZIO KANTU

ŠTO TI MISLIŠ

klaudio550

Kad se toliko kužiš barem mi reci što je Alonso toliko napravio u F1 osim što vozi Ferrari nažalost i na nesreću Masse koji je stvarno dobar vozač, samo shvati Alonso nikad više neče osvojiti svjetski naslov njegovo je vrijeme isteklo.

josip gt

E moj Klaudio ako bude imao u idućih deset godina najbrži bolid vjeroatno će bit prvak a u koliko ne bude sumnjam bas da ce bit prvak.

klaudio550

Pa čuj vozač takvog kalibra pa tko ga neče uzeti a uostalom 2014 godine on je u Ferrari to znaš,što mu je na kraju velika želja uostalom gura i Šumi koji ga je i nakraju otkrio.

josip gt

Vettel ce u Ferrari 2014 kao i ja jesi normalan dok je Alonso tamo nema njemu Ferraria 😉

legenda

stvarno kad se uzme što je danas sve prošao (a pogotov od svog momčadskog kolege), koliko sam ja na startu vidio (čini mi se da sam dobro vidio) umjesto da blokira masu i da vetela propusti u prvom zavoju, a on se gura s vetelom

uzalud kiša NE(NI)KOME NIJE POMOGLA

SVE ČESTITKE VETELU
A ALONSU BOLJU IDUĆU SEZONU (U KONKURENTNIJEM FERARIJU?)

kimi-fan

Kimi kralj-Vettel najbolji trenutno vozac kad je Schumi sad van F1….Alonsito kisni covjek a Massa ga danas isamarao pa nije bio ni blizu Hulkenberga hahahaha kako mi je danas dobar dan hvala Vettel

josip gt

Vettel najbolji trenutno vozac…………………………Hahahahahahahahahahahahahaha…cekaj stani hahahahahahahahahahahahahahaaha….poklopi se usima pises gluposti koje ti nebi povirovala dica u vrtiću Alonso je pokaza i dokaza da je najbolji vozač trenutno šta je i Schumi reka a to sta je po tebi on najbolji to zadrži za sebe i pristani pisat gluposti…

kimi-fan

hehehhehe tvoj alonsito je najbolji a u utrki za svjeskog prvaka ostane iza Force Indije 40 sekundi i poceo plakati preko radia i da mu izvesu safety car a inace nebi bio ni blizu postolja a Vettel zadnji i dodje bude sesti sa jednim nepotrebnim boxom vise….

vettel

vettel je brži vozač od alonsa pogotovo u kvalifikacijama,nešto slično kao i hamilton.da su kojim slučajem njih dvojica u ferrariju vettel bi vjerovatno bio bolji jer ferrari je što se tiče pouzdanosti savršeni stroj a i ne fali mu brzine u utrci niti na ravnim djelovima.alonso jednostavno nebi mogao progutat činjenicu da ima konkurentonog momčandskog kolegu.

josip gt

Evo ovaka je stvar ne želim se više svađat sa tobom ok! mrziš Alonsa i to je tvoja stvar kad budeš pisa protiv njega ne želim se mišat ni raspravljat a pod broj dva navijač sam momčadi Ferrari a ne vozača navijao sam isto kao i ti za Kimia kada je bio u Ferraria prema tome trenutno sam za Alonsa Ferrari volim više od bilo kojeg vozača tebi svaka čast ali ovako možemo do u nedogled ti imaš svoje a ja svoje mišljenje meni je Ferrari sve ako me razumiš poštujem Vettela neka je osvojia naslov kapa dole momčadi mu… Read more »

vt

pa Ferrari i ima jedan od dva najbrza bolid ( MC prvi Ferrari drugi najbrzi)….samo ima i Alonsa…kojeg je Masa presisio u zadnjim utrkama…toliko o najboljem Alonsu… kad se trebo bacit na glavu na zadnjih par utrka….on samo skuplja sigurne bodove u zadnjih par utrka… e zalosno moj Alonso……

iivanooo

Pokazao si da si Najbolji!!!
Adrian Neweyi jedva cekam sljedecu sezonu da vidim sta ces smisliti…
Jednostavno tvoja je kuhinja najbolja na svijetu :))))

audi r8

da…Newey jest najbolji hahaha..

somi

1984 godine sam prvi put vidio utrku Formule 1. i zaljubio se u sport koji me danas očarao do te mjere da sam se i ja evo ulogirao na portal koji naravno redovno pratim. Te je godine prvak postao Niki Lauda i sjećam se kad sam kao dijete prvi put vidio onaj njegov gadan ožiljak i ispitivao tatu o tome… ’85. ostao sam očaran vještinama mladog vozača imenom Ayrton, koji je tada vozio u Kimievoj ekipi, Lotusu. Prost je osvoji prvenstvo, no za mene ja prvak bio Senna. Iako sam bio klinac i apsolutno nisam znao ništa o aerodinamici, downforceu,… Read more »

BokiBole

Dobro rečeno

BrumBrum

svaka čast, prekrasan komentar 🙂

Red Devil

kapa dolje za komentar. svaka čast!

ducko

procitas hrpu gluposti, navijackih komentara, prepucavanja bez ikakvog smisla i veze i onda naletis na ovakav komentar, svaka cast ovo bi trebao biti ogledni primjerak za vecinu ljudi koja komentira ovdje 🙂

somi

Htio sam reći da me je ova utrka oduševila toliko da sam se eto morao ulogirat i ostaviti komentar. zahvaljujem svima na toliko puno “lajkića”. Lijepi pozdrav.

sokre

Svaka čast na komentaru 🙂

SefoRBR

Prošlotjedna VN Reklama mi se više svidjela,ovdje opet Vulkall opasno dobar,a Lukoil podbacio unatoč nasmijanom osoblju…

rocky

pitanje za Kreator,zasto reklame ne bi bile u malom ekranu,a trka u velikom ekranu?

deja F1

Alonso nakon ove sezone može biti i više nego ponosan što je napravio…neka bude doista uzdignute glave jer dvije sezone u ovakvom bolidu do zadnjih metara se borio za naslov ali Red Bull je bio nedodirljiv i zato čestitke prvo Red Bullu a onda i Vettelu jer je to znao iskoristiti.Kao Ferarrijev fan nadan se da će sljedeće sezone bolid biti uz bok IRBR-u i McLarenu a onda će se Alonso bez problema došetati do trećeg naslova. Jednostavno Ferarri će sada gristi i rintati na bolidu za iduću sezonu više nego ikad…Schumacher se u prve dvije sezone nije dočepao naslova… Read more »

elmedin

Dobro to je istina,samo Horner nije spomenuo da je Vettel imao i bolji bolid od svoga protivnika,bilo kako bilo cestitke Vettelu

RenatoF1fan

bez obzira na sve da je alonso imao taj vettelov bolid vec bi odavno bio prvak a sad…vi kak hocete..
super sezona i stvarno sam uzivao u njoj zao mi je jedino sumahera bez njega bude f1 drugacija toliko o tome

YWO

Da je baba imala jaja bila bi …

l l

Borio se sa najboljim i JEDVA pobijedio u nepošteno dominantnom bolidu! Po meni, NEZASLUŽENO! Ali, to je samo moje subjektivno mišljenje.

YWO

Treba ga kazniti zbog dominantnog bolida i proglasiti pobjednika u kanti – Alonso

l l

Slažem se! 🙂

sanja69

Onda bi Schumi bio prvak. On je imao najvecu kantu 😉

akinpolen

da, to je tvoje subjektivno mišljenje,pa ga onda,molim te ,zadrži za sebe,kao i sva ostala subjektivna mišljenja na ovome forumu.

campo

Pa zar to nije logično, da bi bio veliki prvak moraš pobijediti velike protivnike.Pa i one koji su možda najbolji.Tako se daje dodatna važnost vlastitom uspjehu. Ajde mi reci kakav bi to bio prvak Alonso , kad sustavno podcjenjujete Vettela kao vozača, nazivate ga prosječnim. Alonso je bio fantastičan ove sezone , možda za nijansu i bolji od Seba, no ovo je i prvenstvo vozača+ konstruktora. Tako da ovaj naslov je sve samo ne NEZASLUŽEN!

RenatoF1fan

ipak su priznali u redbullu da je alonso najbolji svaka im cast to je bilo dovoljno receno…steta za alonsa vise srece drugu sezonu forza ferrari pozdrav svima

YWO

Pobjedio je najboljeg. Bolji je od najboljeg.
Prevedeno – najbolji je trostruki svjetski prvak, a Alonso je odmah iza najboljeg.

Omer-Vettel

od Vettela je samo bolji bio Hamilton a Alonso je ojebina.Steta za Hamiltona sto je imao nesrece i kvarova.Sto se tice Red Bullovog bolida on uopce nije bio dominantan samo pred kraj sezone su modificirali neke komponente sto je u tom trenutku bilo najbolje of F1.Alonso je kroz cijelu sezonu imao puno srece a da ne govorim o Valensiji itd…..

alonso5

haha alonso imao srece a vettel sta je sa njim on nije nikako imo srece daj ne baljezgaj gluposti

Black Queen 1

Oboje su zaslužili naslov. Svaka im čast na poslu koji rade. Za mene su obojica najbolji. Da nisu ne bi bili tu di jesu!

Rose

Korektna izjava, ali naslov je ipak osvojio Vettel, svaka čast svima koji su sudjelovali u ovom podvigu.
Svaka čast i onima koji ove sezone nisu imali toliko sreće, bili su dostojni protivnici.
Poseban naklon Michaelu Schumacheru za svih ovih 20-tak godina koje je proveo kao aktivan vozač, auf wiedersehen! Lebewohl 😉

Black Queen 1

Michael Schumacher – legenda! Jedan jedini. Još uvijek plačem jer ga više neću vidjeti na gridu! 🙁

Groff

Točnije bi bilo Vettel i Newey su pobijedili najboljeg.
Bravo, vrhunski dvojac.

Red one

Grofe istinu zboriš!

YWO

I meni se učinilo da Vettel vozi dvosjed. Znači i ti si to vidio.

Red one

Koliko ću s ne strpljenjem čekat novu sezonu toliko će mi bit drago da u međuvremenu ne čitam nebuloze sa ovi inače jako dobre stranice na kojoj je pregršt ne realnih dječaraca.

F1ALONSO

A bas zivin za alonsa ali ovi koji su protiv vettela pojma nemaju sta govore

YWO

Jasdan ti je život kad ti je Alonso sve u životu.

F1ALONSO

Evo zasto san ja zna da ce se pojavit neka budala ka ti i da ce se bas uvatit za ovo sta san reka jadan ti zivin za alonsa u f1 i to je to jovane dragi

YWO


šta si mislio pod tim “jovane”. Sad si ispao i bijedan a ne samo jadan.
Napomena uredniku da izbaci nacionalne insinuacije gospodina F1ALONSO

zoom

Vettel je zasluzeno najbolji, a ono sto Kreator cini reklamama je bezobrazluk. Popisao sam si sve koji se oglasavaju i garantirano necu kupiti niti bilo sto od njih pa neka sponzoriraju zlostavljace

Red one

Debilu zbog njih i gledaš formulu1!

Red one

Oprosti bio sam malo pre oštar sa riječima.

ferrarista

a u štete! dabogda kreator zaradio toliko para da sam otkupi prava za formulu bez i jednog sponzora…

kimi-fan

Alonso najbolji….:) kako,zasto i na koji nacin mislite najbolji neka mi neko navde sve argumente mislim ozbiljno nezelim uvrede ljuti Alonsovaca a ja cu navesti argumente po kojima Alonso nije najbolji nego najsrecniji….

ferrarista

ti se izgleda stvarno ne razumiješ u formulu… a prijatelju?
svi vozači na gridu su ti to rekli… svi bivši prvaci su ti to rekli…. svi oni koji imaju ikakve veze sa formulom su ti to rekli… i sad ti kaže šef najvećeg mu konkurenta!!!!
pa zar ti to nije dovoljno???

Iceman

Već sam ti negdje rekao stvarno si dosadan s tim komentarima, Alonso ovo, Alonso ono. Ajde otkantaj se više Alonsa. Samo netrpeljivost i nesnošljivost prema nekome omalovažavaju njegova postignuća i rad

Omer-Vettel

Svi se slazu da je Alonso najbolji ali Vettel se nikako nije slozio i dokazao je ko je najbolji…….ee jadan vam je taj luzerski zivot Alonsovci,ali ipak i ja se slazem da je Alonso najbolji ali kada nema Vettela 😀

Ronin

Samo se vi tješite 🙂 Go go V3ttel

F1ALONSO

E i čestitan Raikkonenu samo on vozi okolo ograda Kralj zauvik
http://www.youtube.com/watch?v=ZNoluFOF_dk

Iceman

Čestitam ja i Dietrichu Mateschitzu, Christianu Horneru, Helmutu Marku i najvećem Adrianu Neweyu i naravno cijeloj momčadi. Definitivno momčad koju treba moći i znati pobjediti. Kako je netko dolje napisao, boli izgubiti dva puta od istog vozača. Ali bili su bolji, bolji posao su napravili i čestitam im na tome. Na ostalim je da preskoče tako visoko postavljenu letvicu.

tifac

pa naravno da je nabolji…to svi znaju osim tu nasih na GP1 forumu…..FORZA FERRARI 🙂 🙂 🙂 🙂

F1ALONSO

Bravo Vettel Red Bull bravo Alonso bravo Gp1, Kreator grupa, Kreator Racing tim
Šteta za Alonsa moga je imat 5 naslova a ima 2
Sretno SCHUMIIIII i pozdrav svima vidimo se sljedece sezone

josip gt

Da je imao srece ko i Vettel vjeroatno bi imao pet naslova a vako k***c.

aaancy

Vettel je cak 2 put pretjeco pod zutim zastavama, i to se jasno vidi na snimkama ali naravno da to nitko vidio nije! Danas nije zasluzio sta je dobio ali sta sad, RB je cijelo vrijeme na rubu legalnosti al ako im je dosad gledano pod prste zbog tog i ova pretjecanja ce bit zanemarena:

ferrarista

vidjeli su na sky sportsu

akinpolen

i fernando je pretjecao pod žutim zastavama,i webber i massa

alonso5

mislim da je horner u pravu kad je to izjavio vettel je pobjedio najboljeg ali nikad nece bit najbolji i nikad nece bit bolji od alonsa mozda bude imo vise titula od alonsa ali nikad nece biti ko on i da jos kazem alonso je jos najbolji istina je to da je vettel imo najbrzi bolid ali staje tu je dobro je se alonso ikako drzo 3 boda je zaostao za bolidom koji je nadmocniji duplo od ferrarijevog mislim da nema vozaca koji bi drzo tako prikljucak za vodecim vettelom kosto je alonso drzo ovo nema veze s titulom samo… Read more »

iivanooo

JAO JAO JAO JAO Tko je Alonsa tjerao da radi Kimiju iza leda i dolazi na njegovo mjesto…
Ima Boga sve se vraca sve se placa 😉
Nikad ako Bog da taj hinjo nece biti svjetski prvak…

alonso5

iivanooo ako bog da dogodine ce alonso bit prvak

Omer-Vettel

Tebi jarane treba dati medvjedica da te tjesi pa ti si onaj konj retardirani kojeg majka vise nece roditi.Ako ti Vettel nije bolji od Alonsa onda ja stvarno neznam sta ti gledas mozda tamo neku F5.Covjek je prosle godine harao kako dosad rijetko da je iko harao i ti kazes Alonso bolji jest on bolji ali kad se naguzi

alonso5

omer-vettel ti si jedan maloumni glupavi retard
vettel harao prosle godine
pa normalno da ce harat kad ima bolid 0,5 s po krugu brzi od svih ostalih ja nezz koji ti sport pratis ali f1 nije za tebe vjeruj mi
alonso je se u ovakom slabom bolidu jako dobro drzao 3 boda je imo zaostatka za bolidom koji je 0,5 s brzi od ferrarija

mari0111

Ma ova će sezona ostati po mnogo čemu upamćena; tko zna kad će opet biti na gridu 6 prvaka 🙂

sljovo

Cestitam Vettelu odlican je ali u mom srcu Alonso je No 1.

Ross Brawn

A točno gdje to je Vettel pobjedio Alonsa? To što je u bolidu sekundu bržem za 3 boda ispred njega osvojio naslov? To sve onda govori o obojici.

SebVettel10181930

Vettel je pobjedio najboljeg i zasluzeno osvojio naslov.

robojde

ooo da. i da je alonso osvojio bilo bi jednako zasluzeno. ipak boli izgubiti dva puta od istog vozaca na zadnjoj utrci

SebVettel10181930

ja sam napisao u nekom proslom komentaru da bilo tko osvoji Vettel ili Alonso bit ce zasluzeno.Vettel unatoc svim problemima u prvoj polovici sezone gdje je izgubio puno bodova dosao je do naslova a Alonso unatoc lose napravljenom bolidu bio je jako blizu naslovu obojca su velemajstori

theman.e4

pobijedio je najboljeg, ali alonso je realno gledano i dalje najbolji

filip1308

Slažem se 😉

Lucky

Dobro si rekao Horner Alonso je najbolji.

Related Posts