Pedrosa ne odustaje od borbe za naslov

Iako je odustajanjem u Misanu izgubio priključak za vodećim  Lorenzom, Pedrosa se nada da još nije izgubio šanse za ovogodišnji naslov.

Kaotična atmosfera na startu, ponovljena startna procedura i problem s prednjim kotačem natjerali su Pedrosu na start sa posljednjeg mjesta na gridu. Svjestan da mora osvojiti dobar rezultat ako želi zadržati priključak za Lorenzom, Španjolac je već u prvim zavojima nadoknadio desetak pozicija, no onda se sudario s Hectorom Barberom i to je bio kraj njegovoj nastupa u San Marinu.

Jorge Lorenzo iskoristio je priliku pobjedivši ispred Valentina Rossija. Yamahin vozač osvojio je novih novih 25 bodova i sada ima 38 bodova prednosti u odnosu na Pedrosu.

“Nadam se da ovo nije kraj moje borba za naslov. Pred nama je još pet utrka u kojima ćemo dati sve od sebe,” rekao je Hondin tvornički vozač.

“Očito je da nas sada čeka puno teži posao, no sigurno je da neću odustati. Mislim da smo dali svoj maksimum, motocikl je odličan i trenutačno smo u jako dobroj formi.”

Španjolac je uvjeren da je mogao do pobjede unatoč odličnoj formi Jorgea Lorenza.

“Sada je lako analizirati utrku, no mislim da smo i nakon starta sa zadnjeg mjesta mogli pobijediti u današnjoj utrci. Na startu je vladao potpuni kaos, puno se toga dogodilo u kratkom vremenu. Sve je krenulo sa ponovljenim startom, no nitko nije znao točnu proceduru, odnosno treba li čekati minutu ili tri minute do novog starta i hoće li mehaničari doći s grijačima za gume. Primali smo različite informacije o preostalom broju krugova, a onda su nam  iznenada i bez ikakvih natpisa rekli da imamo minutu do starta.”

Mehaničari su pokušali pripremiti motocikl, no zaglavio se grijač prednje gume. Pokušali su ga skinuti, no prošla je minuta pripreme i mehaničari su se morali vratiti u boks, a mene su poslali na začelje poretka.”

“Pokušao sam zadržati koncentraciju u prvom krugu i uspio sam nadoknaditi desetak pozicija. Do šestog zavoja sam već bio na osmom ili devetom mjestu, no onda me Barbera udario i to je bio kraj moje utrke.”

 

 

Related Posts