Lorenzo: Utrkivanje s Rossijem biti će novi izazov

Yamahin tvornički vozač spreman je za ponovnu suradnju s Valentinom Rossijem i vjeruje da će utrkivanje sa sedmerostrukim MotoGP prvakom biti zanimljiv izazov.

Nakon što je potvrđen Rossijev povratak u Yamahu, mnogi su taj potez talijanskog vozača opisali vrlo hrabrim budući da ga u garaži japanske momčadi čeka trenutačno najbolji vozač na gridu – Jorge Lorenzo.

Iako je dvojac već surađivao, situacija je sada potpuno drukčija i Rossija čeka vrlo težak posao ako želi nadmašiti impresivnog Španjolca.

“Mislim da će biti zanimljivo pratiti Valentinovu prilagodbu i čast mi je što ćemo ponovno biti momčadski kolege. Pred nama su dvije godine borbe na istom motociklu.”

“Nikada se nisam previše brinuo o drugom vozaču, to me jednostavno ne zanima. Nemam problema s Valentinom, osjećam veliko poštovanje i pomoći ću mu ako ako bude tražio uslugu.”

Iako je sada apsolutni vođa Yamahinog tima, Lorenzo tvrdi da Rossi može očekivati ravnopravan status.

“Yamaha nikada nije imala prvog vozača, svi mogu očekivati jednake uvjete i najnoviju opremu.”

Odlazak Caseyja Stonera na kraju sezone znači da će MotoGP serija ostati bez jednog od glavnih favorita za pobjede, pa Lorenzo naglašava da će utrkivanje s Rossijem biti novi izazov.

“Iskreno, volio bih Caseyja ponovno vidjeti u Ducatiju, no mislim da se to neće dogoditi,” našalio se Španjolac.

“Da, Valentino će biti novi izazov, ali najvažniji cilj je osvojiti naslov prvaka u iduće dvije godine.”

 

 

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fw 35

Kaže Lorenzo “Nikada se nisam previše brinuo o drugom vozaču, to me jednostavno ne zanima. Nemam problema s Valentinom, osjećam veliko poštovanje i pomoći ću mu ako ako bude tražio uslugu.” On če njemu pomoći,jedino može ućiti od njega,osvojio je 1 naslov i sad se tu bahati,rasturiće ga Rossi,neče ni znati šta mu se desilo.

biga

ako se Rossi odmah ‘nađe’ na tom motoru, mislim da se ostali mogu samo skloniti s puta…
naravno, svaka čast svakome, al jedan je Valentino Rossi…

Related Posts