Stoner razočaran odustajanjem nakon rizičnog poteza

Aktualni svjetski prvak preuzeo je rizik pokušavajući nadmudriti momčadskog kolegu u posljednjim zavojima utrke, no na kraju je nastup završio u pijesku, svega nekoliko stotina metara od cilja.

Nakon prilično uvjerljive i dominante predstave Hondine tvorničke momčadi u Sachsenringu, svi su očekivali veliko slavlje u japanskoj momčadi, no na kraju je razloga za slavlje imao samo pobjednik Dani Pedrosa, dok je Casey Stoner doživio pravu katastrofu u posljednjim zavojima utrke.

Tražeći idealnu putanju za posljednju seriju zavoja, Stoner je prešao granicu, izgubio kontrolu nad prednjim krajem svoje Honde i završio u izletnoj zoni.

“Jako sam razočaran, planirao sam ići na sve ili ništa u posljednjem zavoju, no na kraju nismo ni došli do njega.”

“Bio sam jako zadovoljan formom i načinom na koji je motocikl funkcionirao. Bio sam uvjeren da smo malo brži od Danija i da se mogu vratiti u vodstvo. Nakon pogreške na početku posljednjeg kruga morao sam pritisnuti kako bi zadržao priključak. Vrlo brzo sam ponovno bio na Danijevom repu točno na mjestu na kojem sam planirao svoj potez. Sve je izgledalo dobro, malo sam jače ušao u zavoj i jednostavno izgubio prednji kraj. Prošao sam zonu kočenja i pustio kočnice, pa pretpostavljam da se u tom trenutku promijenio balans motocikla i to je bio kraj priče.”

Iako je pokušao podignuti motocikl i nastaviti utrku, Australac na kraju nije uspio stići do cilja, a nakon utrke je kritizirao redare i sudačko osoblje koji mu nisu pomogli u pokušaju povratka na stazu.

“Razočaran sam jer mi nisu dopustili povratak na stazu kako bi osvojio nešto bodova. Motocikl je nakon pada bio u dobrom stanju, no sudci su me odveli sa staze.”

“Sigurno je da sam razočaran prvim padom u utrci nakon dugo vremena, no mala utjeha leži u našoj odličnoj formi. Ako nastavimo ovako u ostatku sezone, mislim da ne bi trebalo biti problema oko prvenstva.”

 

 

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Gumar

Tako je Casey! Kad si zdrav i raspoložen svi ti ostali mogu samo gledat u auspuh! Ti bi sigurno i sa ovakvim Ducatijem pobijedio bar u jednoj utrci.

siniša

potpisujem.šteta daga više nikad od kraja sezone više nećemo gledat

Related Posts